E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin'e Uygur Türkleri ambargosu geliyor---

Çin'e Uygur Türkleri ambargosu geliyor

Çin'e Uygur Türkleri ambargosu geliyor
12 Ocak 2021 - 17:25 borsagundem.com

Aralık ayında ortaya çıkarılan belgelerin ardından İngiltere harekete geçti, Dışişleri Bakanı Raab Çin'in Uygur Türklerine barbarlık uyguladığını belirterek zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ithaline yasak getirileceğini açıkladı.

Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşayan bir milyonu aşkın Müslüman Uygur Türkünü toplama kamplarına kapatıp zorla çalıştıran Çin'e ilk büyük tepki, İngiltere'den geldi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, Çin'in Uygur Türklerine yönelik muamelesinin barbarlık düzeyinde olduğunu belirterek zorla çalıştırılarak elde edilen ürünlerin ithaline yasak getirileceğini söyledi.

BBC'nin Aralık ayında ulaştığı yeni bir araştırma, Çin'in yüz binlerce Uygur Türkü ve azınlık grup mensuplarını Sincan'daki devasa pamuk tarlalarında ağır işçiliğe zorladığını ortaya koymuştu.

Açık kaynaklardan elde edilen belgeler, pamuk tarlalarında zorla çalıştırılma uygulamasının boyutlarına dair ilk net bulguları içeriyordu.

Belgeleri ortaya çıkartan Dr. Adrian Zenz, BBC'ye yaptığı açıklamada, "Ulaştığımız muhtemel sonuçlar, tarihi boyutta olma niteliği taşıyor… İlk kez Uygurların imalat sektöründe, hazır-giyim üretiminde zorla çalıştırılmalarının yanı sıra, doğrudan pamuk toplamaya zorlandıklarına ilişkin kanıtlar var ve bu, bir dönüm noktası olabilir" demişti. Zenz sözlerini, "Etik kaynak kullanımını önemseyen herkesin, Çin'in pamuk üretiminin yüzde 85'inin, dünya pamuk üretiminin de yüzde 20'sinin karşılandığı Sincan'daki duruma bakıp, 'buna artık devam edemeyiz' demesi gerekiyor" diye sürdürmüştü.

Çin devletinin internet üzerinde tuttuğu politika belgeleri ile devlet yayın organlarında yer alan haberlerden oluşan belgeler, Aksu ve Hotan yerel yönetimlerinin paramiliter oluşum Sincan İnşaat ve Üretim Birliği adına, pamuk toplamak için 210 bin işçinin 'işgücü transferi' adı altında gönderildiğini ortaya koymuştu.

Çin'de bir milyondan fazla insanın toplama kamplarında tutulduğu düşünülüyor. Buna ek olarak, azınlıkların tekstil fabrikalarında çalışmaya zorlandığına dair iddiaları destekleyen çok sayıda kanıt da mevcut.

Çin ‘temiz enerji’ için Uygur Türklerini sömürüyor

 

İşkenceci Çin Uygur Türklerini böyle sömürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cello14 Ocak 2021 00:07

    Dünyada sömürü, zulüm sistemi tüm şiddeti ile devam ediyor... Bu yüzyılda böyle geçeceğe benziyor..umut gelecekte.

  • mıysız13 Ocak 2021 08:55

    onlar uygurlara eziyet ettiği için bizde  onlardan aşı alıyoruz

  • Bumin13 Ocak 2021 08:43

    Bahçeli ve Erdoğan niye çine gereken notayı vermiyor? Yeri geldimi içerideki partilere karşı en türkçülük showları yaparlar..

  • Selim siler 13 Ocak 2021 00:18

    İngiltereye bu konuda helal olsun...Bizimkiler uyusun .

  • Hakan12 Ocak 2021 19:41

    SIMDI ABD UYGUR TURKLERINE SAHIP CIKIYOR..DEMOKRASI GETIRECEM DIYOR..INANIRMISINIZ..HERKEZ GULER..BIZIM CHP..VE IY PARTI GUYA UYGUR TUKLERI ICIN HUKUMETE CAGRI YAPIYOR..KIM INANIR HERKEZ GULER DEGILMI...BUNLAR ..BIR .SARK CAMBAZI..GELELIM UYGUR TURKLERI CININ OZERK BOLGESI..SADECE CINE TAVsIYE VE TEMENNIDEN BASKA MAALESEF YAPACAGIMIZ BU..SAVAS MI ACACAKSINIZ..BAK BUNADA GULERIM..GERCEKCI OLUN.CIN ILE 3000 YILDIR HEM SAVASIYORUZ HEM.TICARET YAPIYORUZ..IYI KOMSU DEGIL AMA ELDEN GELEN BU..KIMSENIN DEDIGINE INANMAYIN..UZUCU AMA GERCEK BU.

  • Harun13 Ocak 2021 08:49

    Yani akp ve mhp nin türkçülüğü sadece iç sşyassette show mu? Sadece içeride tribünlere oynayarak chp ve diğer paetileri suclama aracı mı? Oysa o partiler uygurlara ve diğerler turki gruplara yapılan haksızlığa daha duyarlı. Hersey adalet vicdan doğruluk ve dürüstlük başlar. Evrebsel doğrular da her yerde belli!

  • Sss13 Ocak 2021 00:18

    Hadisem ordan

  • Cengiz Kafkas12 Ocak 2021 20:41

    Hakan efendi sen neyin ve kimin emrindesin? Çin emperyalizmi,Uygur Türklerini sömürüyor.Esir kamplarında çalıştırıyor.Türkiyeyi yönetenlerin işi gücü Filistin Arapları.Halbuki Uygurların yanında olmaları bir insanlık görevidir.Hele AKP.nin yalakası MHP.bu işte başı çekmelidir.Heyhat  bunlar Türkiyeyi yönetmiyorlar.Çinin kalemsörlüğünü yapıyorlar.Çin emperyalizminin sessiz savunucuları.İyi parti Türklerin yanında.Hakan önce ismini değiştir de A   K..P  .ol.Sonra konuş.

  • Necmettin Nuri OSMANAĞAOĞLU 12 Ocak 2021 18:22

    Yerli ve milli hükümeti Doğu Türkistan zulmünde görüyoruz. "Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" halk lafa değil icraata bakar, feraset sahibi bir halkımız var

  • Murat12 Ocak 2021 18:09

    Allah yardımcıları olsun bizimkilerden ses yok tek kelimeyle yazık