E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇin'de panik---

Çin'de panik

Çin'de panik
11 Nisan 2014 - 11:35 borsagundem.com

Çin'de prada, köpekbalığı yüzgeci ve viski devri bitiyor. Devlet Başkanı'nın sert yolsuzluk uyarısı üzerine Çinliler harcamalarını gizlemeye başladı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, 2012 yılında görevine başladığında bundan böyle “kaplanlar” diye tanımlanan üst düzey bürokratlardan “sinekler” diye bilinen en alt düzey memurlara kadar herkesin kendini aç gözlülükten arındırması gerekeceğini; çünkü ne pahasına olursa olsun ülkedeki yolsuzlukların kökünü kazımaya kararlı olduğunu söylemişti.

Geçen ay, Çin Ordusu emekli generali Zu Caihou’nun tutuklanmasının ardından Başkan bu konudaki kararlılığından hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi ve “Bundan böyle yolsuzlukla savaşta tüm Komunist Parti yetkililerinin biraz kızarıp terlemesine neden olacak çok daha sert yöntemler kullanacağını” söyledi.

Birce Bora'nın Hürriyet'teki haberine göre Çinliler’in yolsuzluktan vazgeçtiğini gösteren yaşam tarzı değişiklikleri şunlar:

-Dünya Doğayı Koruma Vakfı’dan uzmanlar Hong Kong’dan Çin’e yapılan köpekbalığı ihracatının %90 oranında azaldığını söyledi.

-Xinhua Haber Ajansı geçen yıl ülkedeki 56 beş yıldızlı otelin 4 yıldızlı olarak hizmet verme kararı aldığını belirtti.

-İngiliz Financial Times’a göre Prada, Luis Vuitton ve Gucci gibi lüks markaların satışları düştü.

YOLSUZLUĞUN BİTMESİ EKONOMİYİ YERLE BİR EDEBİLİR

Yolsuzlukla savaş Çin’e düşündüğünden çok daha pahalıya da patlayabilir. Finans kurumu Merril Lynch’in tahminlerine göre Çinlilerin yeni ortaya çıkan bu “lüks korkusu” bu yıl ekonominin tam 100 milyar dolar kaybetmesine neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)