E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakÇin'de emlak sektörü ekonomik yavaşlama getirir---

Çin'de emlak sektörü ekonomik yavaşlama getirir

Çin'de emlak sektörü ekonomik yavaşlama getirir
16 Mayıs 2014 - 08:00 borsagundem.com

Fitch açıkladığı raporda, Çin'de açıklanan verilerin emlak sektöründen kaynaklanan yavaşlama riskine işaret ettiğini belirtti

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Raitings tarafından yayınlanan raporda Çin ekonomisindeki gelişmeler değerlendirildi. Kurum, Çin'de son dönemde açıklanan verilerin konut sektöründen kaynaklanan bir ekonomik büyüme kaybı riskine işaret ettiğini belirtti. 
Çin ekonomisinde beklentilerden daha sert bir güç kaybına ilişkin en büyük riskin Çin'in emlak piyasaları tarafından oluşturulduğunu belirten kurum, yılın ilk 4 ayında açıklanan talep ve üretim  göstergelerinin zayıf bir görüntü verdiğini ve kredi ortamının farkedilir ölçüde sıkılaştığını vurguladı. Çin'de konut satışları ve başlangıçlarının tarihi ortalamalarının
 
Fitch bu yıl çin ekonomisindeki büyümenin yüzde 7.3 seviyesine gerileyerek 1990'dan bu yana en düşük seviyede olacağını öngördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalara dikkat??risk artmakta16 Mayıs 2014 08:05

    çindeki küçülme tüm ekonomileri olumsuz etkiler,ham maddeler geriledi,dünya borsalarında da önemli düşüşler beklenmelidir.