E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin’de devlete ait şirketlere ve finans kuruluşlarına disiplin incelemesi---

Çin’de devlete ait şirketlere ve finans kuruluşlarına disiplin incelemesi

Çin’de devlete ait şirketlere ve finans kuruluşlarına disiplin incelemesi
10 Nisan 2023 - 05:18 borsagundem.com

Çin'de ülkeyi yöneten Komünist Partisi'nin (ÇKP) devlete ait şirketler ve finans kuruluşlarında disiplin incelemesi yapacağı bildirildi.


Xinhua’nın haberine göre, ÇKP Merkez Komitesi, 15 teftiş ekibini, merkezi hükümete bağlı 30 şirket, 5 finans kuruluşu ve Çin Genel Spor İdaresi’nde incelemeler yapmak üzere görevlendirdi.

Komitenin açıklamasında, teftişlerde, “devlet şirketlerinde yüksek kaliteli kalkınmayı engelleyen başlıca çelişkilerin ve sorunların ortaya çıkarılması, finans sektöründeki temel sorunların çözülmesi ve spordaki yolsuzluk ile derin kurumsal problemlerin ele alınmasının amaçlandığı” belirtildi.

Açıklamada, teftiş ekiplerinin, ilgili kurum ve kuruluşlarda incelemenin türüne göre 1,5 ila 2,5 aylık çalışmalar yürüteceği, bu sürede parti yetkililerinin olası disiplin ihlallerinin ihbar edilebilmesi için telefon hatları ve e-posta adreslerinin açılacağı kaydedildi.

Çin’de yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma şüphesiyle yürütülen disiplin soruşturmaları, ÇKP’nin organlarından Merkezi Disiplin İnceleme Komitesince (MDİK) yürütülüyor.

Yatırımcılar Çin hisselerine ve tahvillerine yöneldiler

 

Macron'dan Çin'e 'Rusya' çağrısı

 

Çin'den Tayvan çevresinde savaşa hazırlık tatbikatı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)