E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin nükleer saldırı için hazırlanıyor---

Çin nükleer saldırı için hazırlanıyor

Çin nükleer saldırı için hazırlanıyor
25 Eylül 2021 - 12:48 borsagundem.com

Çinli diplomat Sha Zukang, AUKUS gibi yeni Pasifik ittifaklarının Çin'in daha agresif bir tavır alması gerektiği anlamına geldiğini savunarak Çin'in ilk nükleer saldırıyı yapmaya hazır olması gerektiğini söyledi.

ABD, Birleşik Krallık ve Avustralya ile nükleer enerjiyle çalışan ilk denizaltılarını sağlamak için AUKUS adlı büyük bir anlaşma imzalandığını geçtiğimiz günlerde duyurmıştu Pasifik'teki Çin gücünü dengelemek için açıkça tasarlanmış ittifak dünya çapında tepkilere neden oldu. AUKUS’la ekarte edilen ve on milyarlarca Euro’luk sözleşmeden olan Fransa ise duruma tepki gösterdi.

"İLK KULLANIM YASAĞINDAN VAZGEÇMELİYİZ"

Bu gelişmelerin üzerinde Çinli üst düzey diplomat, Çin'in nükleer silahları kullanmaya hazır olması ve Pasifik'te kurulan yeni ittifakları geri püskürtmek için ilk kullanım yasağı politikasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Çin eski BM büyükelçisi Sha Zukang, Çinli nükleer politika uzmanları zirvesinde yaptığı açıklamada, ABD'nin yeni nükleer silahlar inşa etmesi nedeniyle Nükleer Silah kullanma konusunda uzun süredir devam eden bir taahhüdün yeniden incelenmesinin zamanının geldiğini söyledi. Geçen haftaki toplantıda konuşan Zukang, "Pekin'in 1960'lardan beri yürürlükte olan mevcut politikası, Çin'e yüksek ahlaki zemin verdi ancak Çin-ABD müzakereleri, her iki tarafın da nükleer silahları ilk önce kullanmayacağı konusunda anlaşmadıkça artık uygun değil" ifadelerini kullandı.

'İLK KULLANIM YASAĞI' NEDİR?

Çin, 1964'te ilk başarılı bomba denemesiyle nükleer bir güç oldu ve dört yıl sonra 'ilk kullanım yasağı' politikasını benimsedi. Politikaya göre Pekin bir çatışmada nükleer silahları ilk kullanan taraf asla olmayacak ancak karşı taraf kullanırsa nükleer silahlarını devreye sokacak.

ABD, ülkelerin çoğuna karşı asla nükleer silah kullanmama politikasına sahiptir ancak Çin, Rusya ve Kuzey Kore'yi bu politikadan muaf tutmuştu.

Nükleer savaş yaklaşıyor

Rusya'dan nükleer savaşa karşı çağrı

Kontrolsüz nükleer savaş riski uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi26 Eylül 2021 13:13

    Çin , Afrika'yı işgal etmiş , diye okudum. İpek yolu güzergahındaki ülkelerde yerleşmeye başladığını da okudum. Tehlike kapımızda geziniyor. 250 bin dolara vatandaşlık vermeye devam edersek her milletten yerleşikler çoğalmaya başlar

  • TARKUT TARKAN26 Eylül 2021 12:25

    Daha öncede abd k.kore ye esti gürledi.bu koskoca çin her türlü silahı olan ülke burdan bir şey çıkmaz abd çin hiç bir şey dahi yapamaz.bunların hepsi bir oyun.

  • Mucise Reis ;)25 Eylül 2021 19:26

    Bu silahları kullananlar belli. Ellerinde tehdit olarak tutanlar belli. Savaşlarda sivillerin ölmesini umursamayan, kendi vatanşları için çoluk çocuk öldüren devlet ve devletler belli. Çinde oldumu aaa bunlar kaka, kendilerinde oldumu milli ulusal güvenlik. bunları insanlık tarihinde kullanan devlet kim ? herkez biliyor. gaz bombalarına kadar 2 dunya savaşında kimysalları kullanan avrupa ulkelerı kım ? biliyoruz.. eee iıkyet edenler, kendi pis tarihine baksın

  • TAMİZ KARTALGÖZ25 Eylül 2021 19:23

    abd nin hem ekonomik hemde askeri olarak karıştırmadı dünyanın hiç bir yeri yoktur.bunlara dur diyecek hiç bir güç yokmudur.Haydi be ALLAH ım iş sizlere düşüyor.

  • ZEKERİYE ZİRVETAKI25 Eylül 2021 17:41

    Devlet olarak çin yanında yer almalıyız bu sefer.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ25 Eylül 2021 17:30

    Benim anlamadığım ABD bu işi neden tek başına halletmiyor da yanına hindistan  ingiltere ve avusturalya sı davet ediyor hani sen dünyanın en süper devleti idin.böyle süper devlet olmas olsun mahvolsun.nasıl ticarette çin sizleri yerin dibine soktu ise savaşta da yerin dibine sokacaktır.umarım o zamanki  hükümetinin yaptığı hatayı ak parti yapıpta binlerce askerimizi yok yere kore de şehit ettirdiği gibi yine yaptırmazlar.

  • ZEYREK ZEMHERİ25 Eylül 2021 17:18

    Bence hiç bir mahsru yoktur.Türkler olarak bizler asırlardır savaşıyoruz arkadaş.birazda onlar savaşsınlar biraz da abd ingiltere fransa almanya krılsınlar.