E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin kaynaklı veriler borsalara baskı oluşturabilir---

Çin kaynaklı veriler borsalara baskı oluşturabilir

Çin kaynaklı veriler borsalara baskı oluşturabilir
16 Ağustos 2021 - 09:35 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü piyasa kapanışından sonra Fitch yaptığı değerlendirmede Türkiye’nin kredi notu ve görünümünde bir değişikliğe gitmedi. Küresel çapta devam eden ekonomik toparlanma, aşılama çalışmaları ve bol likiditenin katkısıyla son haftalarda risk iştahı genel olarak gücünü korurken, enflasyon gelişmelerine bağlı olarak erken sıkılaşma endişeleri ve salgın kaynaklı riskler aşağı yönlü risk başlıkları olarak gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam ediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

11:00 Türkiye – Bütçe Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa ve ABD borsalarında geçen hafta da yükseliş eğiliminin korunduğu ve zirvelerin yenilendiği görüldü. TCMB toplantısı sonrasında güçlü yükselişlerin yaşandığı BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,22’lik yükselişle 1.447,64 puandan tamamladı. Yeni haftada ise Çin’de toparlanmanın yavaşlaması ve Delta endişeleri hisse piyasaları üzerinde bir miktar baskı oluşturuyor. ABD borsaları cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,53 – 8,55 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,51’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

27 Temmuz’da başlattığı yükseliş serisi ile önceki hafta mart ayından beri devam eden ana düşüş trendini ve 200 günlük basit ortalamasını aşan BIST 100 Endeksi, volatil geçen bir haftayı daha yükselişle tamamladı. Endekste yakın dönem için 27 Temmuz tarihinde başlayan yükselen trend önemli bir destek haline geldi. Bu trend bugün 1.428 seviyesinde bulunuyor. Bu trendin altında ise geçtiğimiz hafta görülen en düşük seviyeler ve 200 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.410 – 1.420 aralığı izleyeceğimiz en önemli destek bölgesi olacak. Endeksin herhangi bir nedenle bu bölgenin altına sarkması trendin yeniden aşağıya dönmesine neden olacaktır. Yukarıda ise bahsettiğimiz trend korunabilirse kademeli bir şekilde 1.465 ve 1.515 seviyeleri gündeme gelebilir.

Günün önemli şirket haberleri 16/08/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Marbaş’tan ücretsiz hisse analizi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)