E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıÇin kaynaklı endişeler risk iştahını kırdı---

Çin kaynaklı endişeler risk iştahını kırdı

Çin kaynaklı endişeler risk iştahını kırdı
22 Kasım 2022 - 09:10 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Çin’de artan vaka sayıları, 6 aydan sonra pandemiden dolayı ilk ölümün gerçekleşmesi ve vaka sayılarının artığı bölgelerin sanayi ağırlıklı olması risk iştahını kırdığını söyleyebiliriz.

ABD endeksleri, %1’i aşan düşüşle günü tamamladı. Hisse bazlı haber akışlarında Disney’de CEO değişimi %6 civarı yükselişle fiyatlanırken Çin’de üretim tesisleri bulunan elektrikli araç üreticileri negatif işlem gördü. Disney’e en iyi 10 yılını yaşatan CEO’nun dönecek olması, Microsoft ve covid-19 aşısı üreten hisselerde yükselişler görüldü.

5 haftalık yükselişin ardından Avrupa endekslerinde %1 aşan değer kaybıyla haftaya başladı. Değer kayıplarında Çin odaklı haber akışları ön plana çıkarken AMB yetkilisi Lane’nin 75 baz puan faiz artışı için fazla nedenlerinin olmadığını da belirtmesi eurusd paritesinde 1,0320’den 1,0220’lere geri çekilmesine yol açtı.

Günü satış ağırlıklı olarak tamamlayan Asya endekslerinde karışık işlem görmeye devam ediyor. Hong Kong ve Kospi satıcılı işlem görürken Nikkei ve Şanghay pozitif fiyatlanıyor.

BİST100 endeksinde pozitif açılışın ardında gelen satışlarla beraber 4460 seviyesi denense de seansın 2.yarısında holding hisselerinde görülen alımlarla birlikte günü %0,96 yükselişle 4.570,32 seviyesinden tamamladı. Endeks için psikolojik seviye olan 4500 seviyesi üzerinde gelen kapanışı olumlu karşılıyoruz. Dolar bazlı grafiklere baktığımızda ise 245$ seviyesinden fiyatlanmaktayız. Bu seviye korunduğu müddetçe 250$ direnci hedeflenebilir. Ancak olası geri çekilmelerde ise 243$ ve 239$ destekleri gündemimizde yer alabilir.

Bugünün veri akışında FOMC üyelerinin konuşmalarının yanı sıra Euro Bölgesinden tüketici güvenini takip edeceğiz. İçeride ise tüketici güven endeksi gündemimizde yer alacak.
BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar yön arayışında

 

En fazla kazandıran hisselerde F/K oranları

 

Hacmin yüzde 20'si beş hissede

 

Borsada yükselişlere işlem hacmi de eşlik etmeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)