E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇin emtia piyasasını kaosa sürüklüyor---

Çin emtia piyasasını kaosa sürüklüyor

Çin emtia piyasasını kaosa sürüklüyor
07 Şubat 2020 - 15:10 borsagundem.com

Korona virüs Çinli şirketleri derinden etkilenirken küresel emtia piyasası kaosa sürükleniyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sıvılaştırılmış doğalgaz talebinin ve çelik arzının temelini oluşturan Çinli şirketler virüs nedeniyle zor günler geçirmekte. Çinli firmaların satış sözleşmelerini iptal etmesi emtia piyasasını kaosa sürüklüyor.

Cornerstone Macro’nun küresel ekonomisti Jan Stuart, Çin’in emtia piyasalarındaki dominant etkisine vurgu yaparak şuanda oluşan risklerin ticaret savaşıyla kıyaslanmayacak büyüklükte olduğunu söyledi.

Çin, enerji ürünlerinden endüstriyel metallere kadar dünyanın en büyük hammadde tüketicisi olması küresel tedarik zincirlerine zarar vermekte.

Dünyanın en büyük sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) alıcısı China National Offshore Oil Corp.Total ile olan anlaşmalarına uymayacaklarını belirtti.Aynı gün Çin’in bakır şirketi Guangxi Nanguo’da hammadde alımını durdurduğunu açıkladı.

Çin’de ortaya çıkan virüs LNG ve bakır dışında soya fasulyesi, palm yağı gibi birçok konuda küresel ticarete darbe vurmakta.

Zaner Group’un Başkan Yardımcısı Pete Thomas virüsün etkisinin herkesin düşündüğünden çok daha büyük yorumunu yaptı.

Bireysel yatırımcı borsaya girmek için geç kaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cem07 Şubat 2020 20:22

    Çin çok büyük üretici konumunda olduğu kadar ayni zamanda en büyük emtia ve enerji gibi alanlarda da tüketici konumunda zaten. Bunların olması normal. Herkes temkinli Çin ürünlerine karşı, Çinliler de onlemler alırken, tabiiki üretim zayıflıyor ve tuketim de düşüyor. Yaptıkları üretim tüm dunyaya sipariş olduğu için dolayısıyla en büyük tedarikçi ve en büyük üretici konumuyla herkesi etkilemesi çok normal. Bu iş çözülene kadar aksaklık olması normal olur sanırım

  • fenasi k e r i m07 Şubat 2020 17:02

    eyyy yabancı yatırımcılar gelin türkiyeye yatırım yapın bizler helâl gıdalarla besleniyoruz birüs neyim olmaz burda