E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarÇin Borsası yükseldi---

Çin Borsası yükseldi

Çin Borsası yükseldi
05 Temmuz 2013 - 10:40 borsagundem.com

Çin Borsası, Mayıs'tan bu yana ilk kez haftayı artıda tamamladı

Enerji şirketlerindeki düşüşün emlak şirketleri ve metal üreticilerindeki rallinin gölgesinde kalmasıyla Çin Borsası yükseldi.
China Vanke Co., imarcı şirketin satışlarının geçtiğimiz ay artmasının ardından yüzde 4.1 tırmandı. Piyasa değeri bakamından Çin'in en büyük altın üreticisi Zijin Mining Co., Ocak 2012'den bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Çin'in para piyasası oranı, merkez bankasının nakit darlığını  gevşetmek için seçilmiş bankalara fon enjekte edeceği spekülasyonu üzerine 2. haftasında da düştü. PetrChina Co. 7 gündür ilk kez değer kaybetti.
Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 kazançla 2,10.84 puana yükseldi. İşlem hacminin 30 günlük ortalamanın yüzde 10 altında seyrettiği endeks bu hafta yüzde 1.6 yükseldi. CSI 300 Endeksi yüzde 0.6 artışla 2,234.78 puana ulaşırken, Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.8 tırmandı. Çin Merkez Bankası ve Çin Bankacılık Düzenleme Komisyonu bugün Çin saati ile 15:00'te briefing düzenleyecek.
Nakit sıkışıklığına dair endişelerin gevşediğini, bunun da piyasaya bir miktar nefes aldırdığını belirten Jingxi Imvestment Management Co.'nun yatırım genel müdürü Wang Zheng, sıradaki ekonomik verilerin iyi görünmeyeceğini, ancak negatif faktörlerin çoğunun fiyatlanmış olduğunu söyledi. Wang, piyasanın bu seviyede sıçrama noktasında olabileceğine dikkat çekti.
Şanghay Bileşik Endeksi bu yıl sanayi üretiminden ihracata, verilerin ekonomide yavaşlamaya işaret etmesi ve para piyasası oranlarının rekor yükseklere tırmanmasıyla yüzde 12 düştü. Endeksin değerlemesi geçtiğimiz hafta 5 yılın en ucuz düzeyini test etmesinin ardından 12 aylık tahmini kârların 8.2 katından işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)