E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaÇin borsaları zirve yaptı---

Çin borsaları zirve yaptı

Çin borsaları zirve yaptı
25 Şubat 2019 - 12:28 borsagundem.com

Çin hisse senedi borsalarının günlük işlem hacmi üç yıldan uzun bir sürenin en yüksek seviyesine çıktı

Çin hisse senedi borsalarının toplam işlem hacmi yaklaşık 900 milyar yuan (135 milyar dolar) ile Aralık 2015'ten bu yana görülen en yüksek seviyesine yükseldi.

ABD ile Çin arasında Washington'da gerçekleştirilen ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyaller Çin varlıklarını destekliyor.

Yatırımcıların ChiNext Endeksi'nin ardından boğa piyasasına girmeye hazırlanan CSI 300 Endeksi'nde giderek daha faal olması Çin hisselerindeki işlemlerin artışında etkili oldu.

CSI 300 Endeksi yüzde 5.8 artarak Eylül 2015'ten bu yana en güçlü yükselişini kaydetti. ChiNext Endeksi yüzde 5.3 yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi de yüzde 5.5 artarak Eylül 2015'ten beri en güçlü günlük yükselişini kaydetti.

Çin borsalarının işlem hacmi, yerel saat ile 14:37'de 944 milyar yuan seviyesinde gerçekleşerek Cuma günü itibariyle geride kalan bir yılın zirvesine çıktı.(Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)