E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriÇimento sektöründe dev birleşme---

Çimento sektöründe dev birleşme

Çimento sektöründe dev birleşme
07 Nisan 2014 - 07:08 borsagundem.com

HOLCIM ve LAFARGE birleşme konusunu görüşüyor

Fransız Lafarge ve İsviçreli Holcim birleşme konusunda yürütülen görüşmelerin ileri aşamalarına geldiklerini ve bu birleşme sonucunda yıllık birleşik satışları 30 milyar euroya ulaşacak bir çimento sektörü devinin hayat bulacağını duyurdular.
Financial Times’ın haberine göre iki şirket görüşmelerin ileri aşamasına ulaştı. Birleşme gerçekleşirse açık ara sektörün en büyük şirketi de doğmuş olacak. Birleşme olursa iki şirket, İsviçre ve Fransa’da uzun bir onay süreci bekleyecek. Anlaşma gerçekleşirse 2014’te satın alma ve birleşmeler açısından bir tarihi eşik geçilmiş olacak. 2014’te ilk 3 ayda dünya çapında gerçekleşen satın alma ve birleşme anlaşmalarının değeri 554.3 milyar doları buldu. Bu rakam 2007’den bu yıla en yüksek rakam olarak dikkat çekiyor.
Bu arada, 20 Aralık 1910 tarihinde kurulmuş Türkiye'nin ilk çimento fabrikası Aslan Çimento, 1989 yılında, dünyanın en büyük çimento üreticisi olan Lafarge satılmıştı. 
2013 yılı sonunda ise Oyak Çimento Grubu, yüzde 97´sini 130.3 milyon euroya Lafarge´dan geri satın almıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)