E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den 'Van' kararı---

CHP'den 'Van' kararı

CHP'den 'Van' kararı
02 Nisan 2024 - 20:43 borsagundem.com

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), mazbatanın Van'da seçimi kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan yerine seçimden ikinci sırada çıkan AKP'li Abdulahat Arvas'a verilmesi üzerine Van'a heyet gönderme kararı aldı

CHP, Van’da mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen AKP’li adaya verilmesi üzerine şehre heyet göndermeye karar verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya verilmesi üzerine bir heyet görevlendirdi.

Heyetin CHP’li vekillerden Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal ve Kayıhan Pala'dan oluştuğu belirtildi.

Özel, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Van'da mazbatanın seçimi kazanan adaya verilmemesi üzerine, halkın iradesini savunma, dayanışma ve yaşananları yerinde takip etmek için milletvekillerimiz; Mahmut Tanal, Sezgin Tanrıkulu, Kayıhan Pala ve Sevda Erdan Kılıç'tan oluşan heyetimizi görevlendirdik.”

VAN'DA NE OLMUŞTU?

DEM Parti, Adalet Bakanlığı'nın yerel seçimlerden iki gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının iadesine itiraz ettiğini ve bu nedenle Zeydan'ın seçildiği halde başkanlık görevini alamadığını açıklamıştı.

Yüksek Seçim Kurulu ise DEM Parti adayı seçilmemiş kabul edildiğinden yerine AKP adayını atama kararı almıştı.

Pazar günü yapılan seçim sonucunda Zeydan, Van'da yüzde 55.5 ile en yüksek oyu alan aday olmuştu. AKP’nin adayı Abdulahat Arvas, yüzde 27,2 oy almıştı.

Van'da belediye başkanlığı AK Parti'ye geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :