E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'den akademisyenlere destek---

CHP'den akademisyenlere destek

CHP'den akademisyenlere destek
15 Ocak 2016 - 13:42 borsagundem.com

Akademisyenlerin bildirisine karşı başlatılan soruşturma ve gözaltı kararlarına CHP yaptığı açıklamayla tepki gösterdi

CHP Parti Meclisi Bildirisi'nde "Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" denildi. CHP Parti Meclisi Bildirisi şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü terörü amasız fakatsız ve lakinsiz şiddetle kınar ve lanetler. Terörün insanlık suçu olduğunu kabul eder.

“Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildirisine imza atan 1128 akademisyen üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı emir telakki eden yargının ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü. Bugün sabah itibariyle Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimatla açılan soruşturmayla çok sayıda akademisyen gözaltına alındı ve görevden uzaklaştırmalar başladı.
CHP Parti Meclisi olarak, ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz. Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef, Cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin ‘akan kanlarınızla duş yapacağız’ ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor.

CHP olarak düşünce açıklama özgürlüğünü demokrasinin vazgeçilmez temel ilkelerinden biri olarak kabul ediyor ve kararlılıkla savunuyoruz. Bu anlayışla, şiddet çağrısı içermedikçe ifade özgürlüğünü kullanan tüm yurttaşların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz.

Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ibrahim ozel15 Ocak 2016 21:59

    fitne ateşini yakanlar sadece ülkeyi değil aynı zamanda kendilerinide yakarlar pkk nın yanında olanları hdp den biliyoruz söz konusu vatansa gerisi teferruat yine pisliklerinin hainliklerinin batağına saplanacaklar ve buradan çıkamayacaklar allah var gam yok

  • Chp15 Ocak 2016 18:22

    Pkk ya açıktan destek veren partinin böyle akademisyen kılıklılara destek vermesi gayet normal.

  • cem15 Ocak 2016 17:17

    chp her zamanki gibi kendisine yakışanı yaparak ne kadar illegal oluşum varsa yanında olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.bu partiye oy verenler gerçekten Atatürkçü ise kendini iyi bir sorgulamalıdır.Atatürk e saygınız varsa tabi

  • vatansever15 Ocak 2016 16:31

    Hukumetin her soylediginin tersini soylemesse muhalefet olmaz ki.....chp zihniyeti

  • asi15 Ocak 2016 14:39

    neden seni muhalefet yaptıklarını anlamşsınızdır.

  • H.Rifat Aksoy15 Ocak 2016 14:15

    Sen bu zihniyetle gelecek seçimde baraja takılırsın.

  • recep15 Ocak 2016 13:57

    1128 vatanan haininin yerine 1128 vatan evladına ekmek kapısı açıldı