E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP'de saflar keskinleşti---

CHP'de saflar keskinleşti

CHP'de saflar keskinleşti
25 Aralık 2015 - 06:04 borsagundem.com

CHP’de kurultay öncesi il kongreleri bu hafta sonu tamamlanacak. En büyük çekişme ise en fazla delegeye sahip İstanbul ve Ankara kongrelerinde olacak

CHP’de İstanbul ve Ankara il kongrelerine gidilirken, parti yönetiminin nasıl bir strateji izleyeceğinin sonucu doğrudan etkileyeceği ifade ediliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki günkü MYK toplantısında hiçbir kongrede aday işaret etmeyeceğini açık dille ilettiği öğrenildi. Ancak buna karşın Kılıçdaroğlu’nun iki milletvekilini Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı ve eski Kağıthane İlçe Başkanı Gökan Zeybek’in İstanbul İl Başkanı olabilmesi için görevlendirdiği iddiası parti kulislerine düştü. Şu ana kadar 20 kişinin adı başkanlık yarışında dillendirilirken, pazar günü yapılacak kongreden önce aday sayısının 5’e ineceği konuşuluyor.

Gökan Zeybek’in yanı sıra PM üyesi Cemal Canpolat, eski milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Müslim Sarı  ile halen İstanbul İl Başkan Vekiliği görevini yürüten Kenan Sönmez’in iddialı adaylar arasında olduğu ifade ediliyor.

İki adaylı yarış

Ankara’da ise iki adaylı yarış yaşanacak Mevcut İl Başkanı Adnan Keskin ile eski milletvekili adayı Hikmet Tepe’nin mücadelesine sahne olacak kongre yarın yapılacak. Adaylardan Tepe, “Partide genel başkanlık sorunu yok. Ankara’yı nasıl ayağa kaldırırız, Gökçek’ten Ankara’yı nasıl kurtarırız diye çalışıyoruz. Bugüne kadar partide komisyonlar bir türlü oluşturulmadı. Ankara il örgütü nezdinde farklı komisyonlar oluşturacağız, partiyi yatay olarak genişleteceğiz. Kadın ve gençlerden daha fazla yararlanacağız. Kırsala sahip çıkamazsak, büyükşehiri kazanamayız. Oyumuzu yüzde 45’in üzerine çıkarmayı istiyoruz, ikinciliğe razı değiliz” dedi.

Keskin de, “Ankara’da iki ayda 80 bin oy artırabildiysek, 3 yıl içinde yüzde 45’e çıkarabiliriz. Bir gözünüzü kapatın, 10 saniye düşünün. CHP olmasaydı, Türkiye ne olurdu? Türkiye’nin içinde bulunduğu sıkıntılar kaç misli katlanırdı. Çok aktif siyaset yapıyoruz, 2019 yılına kadar hedeflerimize ulaşacağız” ifadesini kullandı. (Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp25 Aralık 2015 09:22

    GEÇ BUNLARI...İKTİDAR ÖMÜR BOYU...UZAK ZİHNYET DEĞİŞTİRİRSEN BELKİ...PKK KANKALIĞI BIRAKIRSAN OY VEREBİLİRİM..