E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCHP, asgari ücret zammı için önerisini sundu---

CHP, asgari ücret zammı için önerisini sundu

CHP, asgari ücret zammı için önerisini sundu
29 Haziran 2022 - 21:21 borsagundem.com

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel asgari ücrete yapılacak olan iyileştirme ile ilgili, "Yüzde 40 zam bekliyoruz" dedi

Milyonlar asgari ücrete yapılacak ara zammı heyecanla beklerken ana muhalefet partisinden bir öneri geldi. Asgari ücrete enflasyondaki kadar zam yapılması gerektiğini belirten CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, "Yüzde 40 zam bekliyoruz" dedi. Eğer komisyondan yüzde 40'lık bir zam kararı çıkarsa, 4.253 lira olan asgari ücret 5.954 liraya yükselecek.

Gaziantep'e gelen Grup Başkan Vekili Özel, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Özel, partililerle buluşup basın toplantısı düzenledi. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği sürecine ilişkin CHP'li Özel, iç politikanın dış politikaya alet edilmemesi gerektiğini söyledi. Özel, sorunların diplomasi yoluyla çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, "2 ay önce Recep Tayyip Erdoğan, 'Bunu müzakere bile etmem. Hiç gelmesinler' diyordu. Biz ise 'Diplomaside böyle bir şey olmaz' diyorduk. Biz ilk günden beri NATO gibi bir savunma örgütünün güçlenmesini destekledik. Özellikle İsveç ve Finlandiya'nın terör konusundaki tutumuna yönelik eleştiriler konusunda 'Siz neden milli bir duruş sergilemiyorsunuz?' diyenlere biz de iştirak ediyoruz. Bunun diplomasi alanında çözülmesi gerekir. Dün bir mutabakat metni oldu. Muhtıra imzalandı. Muhtıranın satır satır takipçisi olacağımızı herkes bilsin" diye konuştu.

"ENFLASYONDAKİ KAYIP KADAR ZAM YAPILMALI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücret ile ilgili yeni zam görüşmeleriyle ilgili enflasyondaki kayıp kadar zam yapılması gerektiğini dile getiren Özgür Özel, "Dün ek bütçe Meclis'ten geçti. Cumhurbaşkanı ödeneği çıkarıldı. İlk geldiğinde maaşına yüzde 40 zam yapıyordu. Bunu kamuoyuna söyledik. Günlerce sustu. Aralıktan beri 100 bin lira alıyordu, 25 asgari ücret. Maaşını 35 asgari ücrete çıkarıyordu. İtirazlardan sonra 'Ben bunu kendim için değil maaşıma endeksli cumhurbaşkanları, meclis başkanları ve milletvekilleri için' dedi. Onları başka bir şeye bağla, dedik. Kendine bu zammı layık görüyorsun da asgari ücretliye neyi layık görüyorsun? Orada da ısrar ettik. Asgari ücretliye göstermelik değil enflasyondaki kayıp kadar zam yapılmalı. CHP olarak asgari ücrete yüzde 40 zam yapılmasını bekliyoruz" dedi.

"İDAMLARA HEP KARŞI OLDUK"

İdam tartışmaları ile ilgili de konuşan CHP'li Özel, partisinin ilkesel duruş sergilediğini söyledi. İdam cezalarına karşı olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini kaydeden Özel, "Orman yangınları üzerinden bir idam mevzusu açıyorlar. Orman suçlarında idam cezası getirelim, diyorlar. Bu tartışmayı en çok körükleyen de Devlet Bahçeli. Sanki Abdullah Öcalan'ın getirildiği süreçte idam cezası kendileri tarafından kaldırılmamış gibi. CHP ilkesel bakar. Hep karşı olduk idamlara. Olmaya da devam edeceğiz. İdam cezası ıslah edici değildir. Yıllar sonra yanlış karar verdiğinde astığın astığıyla elin de o kirle kalır. Dünyada tek caydırıcı ceza da idam değildir. Bu ülkenin sorunu işsizliktir, ekonomik sorun ve gıda krizidir; konuşacaksanız bunları konuşun, diyoruz" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından Özgür Özel ve beraberindekiler, esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

Asgari ücrette ilk toplantı sona erdi

 

İşte asgari ücrete ara zam formülü!

 

Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Talimatı verdim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN KIRMIZICAN30 Haziran 2022 10:12

    chp deyil ya 60 masa iktidara geldi kaynaklar belli hepside aynısını yapacaktır.idama karşı imiş bir sizlerin yakınlarınızı katiller öldürse acaba ne yapacaksınız.

  • Türkoğlutúrk30 Haziran 2022 11:48

    Yandaş muteahitlere af cikartmasalar,bunların dağıttıkları a dur deseler kurtuluruz.

  • Mucize Reis : )30 Haziran 2022 07:14

    Ya hayret ediyorum Türkiye gibi bir ülkede   250 usd asgari ücret alınıyor.  1 aylık gelir...  :D  Hala düzeni savunanlar var. Bu düzen değildir ve asla olamaz... sadece TL ekonomık program ile hak ettiği değere göre iyileşse , 18 usd olsa 9 usd otomatıkman alım gücü artacak yüzde 100 ... 250 usd maaş olacak  500 usd ... :D zam istemez, artış istemez, faiz zart zurt istemez... Al sana çözüm... TL değerlendiğinde  30 tl olan 1 litre mazot otomatıkman düşecek 15 tl ye alım güzü artan emekçi olacak...  aynı zamanda alım gücü maaş bazlı artmışta olacak ... :D al sana çözüm... CHP gelse ne edecek, iyi parti gelse ne edecek , birileri gidecek ki, EKONOMİ PROGRAMI REELE, SICAK para girdisini destekleyen, TL ye sahip çıkan  bildiğimiz ekonomık programa dönecek. Devlet üretime geçtiğinde ithalat azaldığından zaten TL değerlenecek :D bu iş. yüzde 40 verd, yüzde 90 verd, yüzde 10 verdi vb çözülmez :D  bırakın siyaseti çocuna 1 kg et al sen.

  • Hehe30 Haziran 2022 13:48

    Baroş cok kasinma sedatin radarina girersen seninle ilgilide 5-10 bin bilgisi vardir sonra aktrolluk aldigin parada yetmez

  • baran30 Haziran 2022 12:01

    Sen daha  geçen haftaya kadar kripto jetonlara laf söyletmiyor  Elon Musk ın resmini her nerede görsen türlü yalakalıklar yapıyordun.  Düzeni savunmaktan bahsetmişsin!  Sansaryan ve itlerinin bu ülkeyi ihya edeceğini mi iddia ediyorsun?  Kötüleyicilik yapıp kara çalmakla bir halt olmaz.  Dünya nın her yerinde benzer sıkıntılar fazlası ile var!  Madem benim işim bozuldu hemen verip veriştireyim kötüleyeyim sonra meydan senin gibi soytarılara mı kalsın?  Halt etmişsin sen! 

  • Hehe30 Haziran 2022 09:16

    Savunanlar az cok ucundan basindan yiyenler kimi bir cuval komur yer kimi iki paket cay kimi milyon ama yiyor yani

  • KILIÇ30 Haziran 2022 06:53

    zam istemek yerine şu zamları birileri durdursun.kazma sapına bile yüzde 600 zam yapıldı .5 tl ye aldıgım kazma sapı 30 tl oldu.hökümet zam verince hemen arkasından zamlar sıralanıyor

  • ...30 Haziran 2022 11:49

    Günaydın, böyle günler yaklaşıyor diyenlere kızıyordun.noldu .

  • E.g.30 Haziran 2022 00:18

    KKTC DE 1 OCAKTAN İTİBAREN 6090 TL ASGARİ ÜCRET UYGULANMIŞ TEMMUZDA %40 TWN FAZLA ZAM GELEREK 8500 TL Yİ GEÇER ÜLKEMİZDEKİ ASGARİ ÜCRET KKTC ASGARİ ÜCRETİNDEN DÜŞÜK SEVİYEDE OLMAMALIDIR

  • Ahmet kal29 Haziran 2022 22:24

    CHP sen önce belediyerine bi zam yap görelim işcilerine askeri ücret veriyorsun sonra nutuk atiyosun en az maaşı veren chp belediyeleri

  • Ahmet kal29 Haziran 2022 22:19

    CHP askeri ücrete zam gelmesini istiyor mu acaba çünkü çalışanlarının maaşı askeri ücretin altında kalıyor ve her defasında askeri ücrete çıkarmak için 1000 tl zam yapmak zorunda kalıyor,Sayın kılıçdaroğlu hani senin belediyelerin askeri ücretin üstünde maaş veriyordu yoksa yol yemeği askeri ucretden mı sayıyorsun.

  • Ahmet kal30 Haziran 2022 12:38

    Mucize reis, sendikalar satılmış iktidarin ve muhalefetin emrinde niye sokağa dökülsün.Sana okuduğum kitaplarımı yazayım,ülkeyi iktidar değil meclis yönetir ve bu meclise seçilen milletvekilinden tek bir şart isteriz oda okur yazar olması.okur yazar olana iş vermezken biz vekil yapiyoruz

  • ...30 Haziran 2022 11:50

    Soru sorma su sivrisineklere.

  • Mucize Reis : )30 Haziran 2022 07:18

    sayın Ahmet Bey, işsizlik maaşı ne kadar ? emekli maaşı ne kadar ? cumhurbaşkanı veil maaşı ne kadar ? bırak onu, bunu, şunu. işçi sendikaları neden sokaklar açıkamıyor? neden belediye sendikaları sokaklara çıkamıyor? sokaklarda memurlar neden zam isteyemıyor? ANAYASAL HAKLAR NEDEN uygulanmıyor ? bugun akp geçer cp mhp iyi parti bize ne ? milletin hakkı ANA YASA İLE BELİRLENİR ve sonsuza dek bu haklarla insanlar alacaklarını belirler... ne alaka o parti bu parti ? biraz kitap oku kör cahil yazıyorsun.gelişmiş devletlerin modelleri, anayasal haklar ve bireysel uygulamaları... zırvalıklar yüzüne millet aç kaldı. 

  • Ahmet kal29 Haziran 2022 22:15

    CHP önce kendi belediyelerindeki işçilerin maaşlarını düzelt, sendika chp li disk,işveren chp li işçiler halk sendikayla elele verip işçileri mağdur ediyorsunuz birde adamınız olan sendikaya her ay işçilerin haklarından 60 70 tl aidat veriyorsunuz ayıpya itirazı olan varsa ısmarlarım.