E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporChelsea için teklif verenler belli oldu---

Chelsea için teklif verenler belli oldu

Chelsea için teklif verenler belli oldu
19 Mart 2022 - 10:07 borsagundem.com

Rus oligark Roman Abramovich'e yönelik yaptırımlar kapsamında satışa çıkarılan dünyanın en büyük kulüplerinden Chelsea için verilen teklifler belli oldu

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası gündeme gelen yaptırımlar kapsamında mal varlıkları dondurulan oligarklar arsında yer alan Roman Abramovich’e ait olan Chelsea satışa çıkarıldı. Nick Candy, Ricketts Ailesi ve teklif sahipleri arasında Sir Martin Broughton ve Lord Sebastian Coe liderliğindeki konsorsiyumlarla birlikte Chelsea'yi satın almak için son teklif veren en iddialı isimler oldu.

İngiliz Lüks emlak geliştiricisi Candy, satın alınması halinde taraftarların kulübün yönetim kurulunda temsil edileceğine söz verdi. Nick Candy, bunun futbolu taraftarlara geri vermek için hayatta bir kez karşılaşılabilecek bir fırsat olduğunu söyledi.

Chicago Cubs'ın sahipleri Ricketts Ailesi ise başarılı bir takımı nasıl yöneteceklerini bildiklerini söylüyor. İngiliz iş adamı Sir Martin de aynı şekilde , Liverpool'un mülkiyet değişikliğiyle ilgili deneyimlerini öne sürüyor. Sir Martin ve Lord Coe liderliğindeki oluşturulan bir konsorsiyum da, resmi teklif sunanlar arasında yer alıyor.

Suudi milyarderden Chelsea için çılgın teklif!

TEKLİFLER 2 MİLYAR STERLİN SEVİYESİNDE

ABD'li yatırım şirketi Clearlake Capital ve Boehly teklif veren kurumlar arasında yer alıyor. Güney Koreli Hana Financial Group ve C&P Sports Group'u, Chelsea'yi satın almak için küresel bir konsorsiyum oluşturdu ve 2 milyar sterlinlik bir teklif verdi. Aethel Partners ise Perşembe günü Chelsea için 2 milyar sterlinin üzerinde teklif sundu.

Sky Sports News, Abramovich'ten neredeyse üç kat daha zengin olan hedge fon milyarderi Ken Griffin Chelsea'yi ile ilgilenen en zengin isim olduğunu yazdı.

Todd Boehly, İsviçreli milyarder Hansjorg Wyss ve Daniel Finkelstein'dan oluşan bir konsorsiyum da teklif sunanlar listesinde er aldı.

Tekliflerin 2 milyar sterlin ile 2.7 milyar sterlin arasında değiştiği belirtilirken Roman Abramovich’in 4 milyarın üzerinde bir değer belirlediği biliniyor.

Bu arada Abramovich'in satış için yetkilendirdiği ticaret bankası Raine'ye satış sürecini yönetiyor.

Chelsea'nin yeni sahibi kim olacak?

Türk iş adamından Chelsea'ye 1 milyar pound nakit

Chelsea'ye talip çok ama yüksek para veren yok

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)