E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporChelsea'ye talip çok ama yüksek para veren yok---

Chelsea'ye talip çok ama yüksek para veren yok

Chelsea'ye talip çok ama yüksek para veren yok
17 Mart 2022 - 07:51 borsagundem.com

Rus milyarder Roman Abramovich'in mal varlıklarını dondurulmasının ardından Chelsea'nin satışı gündeme geldi. Talip çok ancak, yüksek para veren yok

Kulübün sahibi ve Putin’e olan yakınlığıyla bilinen Abramovich’in İngiltere’deki tüm mal varlığı donduruldu. Chelsea’nin de satış için vitrine konuldu. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası kulübünün yaptırıma maruz kalmaması için yönetimi bir vakfın mütevelli heyetine bırakan Chelsea'nin sahibi Rus milyarder Roman Abramovich'in mavi beyazlı kulübü satmaya yönelik çabaları sürüyor. Sky Sports'un haberine göre şimdiye dek yaklaşık 200 talip Chelsea'nin kapısını çaldı ancak bunların çok az bir kısmının gerçekten ciddi alıcı olduğu belirtildi.

Suudi Medya Grubu'nun talipler arasında olduğu hatta iyi bir teklif de verdiği ancak kulübün Suudi Arabistanlılara satışının çok düşük bir ihtimal olduğu kaydedildi.

Chelsea'yi satın almak isteyen Suudi Medya Grubu'nun başındaki Mohamed Alkhereiji, çılgın bir teklif yaptı. CBS Sports'tan Ben Jacobs'un bir haberine göre, Suudi Medya Grubu, Chelsea'yi satın almak için yarışa girdi. Chelsea taraftarı da olan Mohamed Alkhereiji liderliğindeki özel konsorsiyum, Chelsea için 2,7 milyar sterlinlik bir teklifte bulundu. Bu sezonun başlarında Newcastle'ı satın alan Suudi Kamu Yatırım Fonu'nun aksine, Suudi Medya Grubu'nun ülke hükümetiyle doğrudan bir bağı yok. Jacobs, Suudi Medya Grubu'nun Muhammed bin Khalid Al Saud'dan 'finansman ve destekçi bulma konusunda destek' aldığını da ifade ediyor. Bu arada, Abramovich, kulüp için 4.4 milyar sterlin talep ediyordu.

Suudi milyarderden Chelsea için çılgın teklif!

 

Şok! Chelsea'de söz hakkı kalmadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)