E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiCezayir Türkiye arasında ek protokol anlaşması---

Cezayir Türkiye arasında ek protokol anlaşması

Cezayir Türkiye arasında ek protokol anlaşması
18 Ağustos 2015 - 23:14 borsagundem.com

Cezayir Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Biriksi ile Türkiye Cezayir Büyükelçisi Keçeci, eğitim ve ekonomi alanında ek protokol anlaşması imzaladı

Türkiye ve Cezayir'in eğitim ve ekonomi alanında ek protokol anlaşması imzaladığı belirtildi. 

Cezayir resmi haber ajansı APS'nin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına dayandırdığı haberine göre, Cezayir Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Abdulhamid es-Senusi Biriksi ile Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi Adnan Keçeci, 20 Ekim 1983'te imzalanan eğitim, bilim ve teknik alanında iş birliği anlaşmasına ek protokol anlaşması imzaladı. 

Açıklamada, ek protokol anlaşmasının kültürel mirasın korunması, eğitim, bilimin yanı sıra tarım ve kentsel gelişim konuları başta olmak üzere iki ülke arasındaki iş birliği alanını genişleteceği kaydedildi. 

Ayrıca Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA), ülkede başta Cezayir kültür mirasının, ilgili makamların desteğiyle restoresi olmak üzere iş birliği projelerini uygulayacağı ifade edildi.  

TİKA Cezayir'deki faaliyetleri kapsamında bağımsızlık sembollerinden biri olan tarihi Keçiova Camisi'ni restore ediyor. 2013 yılında başlanan restore çalışmasında caminin süsleme ve hat çalışmaları, Türkiye'de bu alanın önde gelen akademisyenlerinden oluşturulan heyet tarafından yürütülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)