E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCerablus'ta 4 yıl sonra elektrik sevinci---

Cerablus'ta 4 yıl sonra elektrik sevinci

Cerablus'ta 4 yıl sonra elektrik sevinci
06 Ekim 2016 - 05:49 borsagundem.com

Enerjisa CEO'su Zaimler, Enerji Bakanlığı ile işbirliği yaparak 4 yıl sonra Cerablus'u elektriğe kavuşturduklarını belirterek, "1.2 milyon dolar harcadık ancak oradaki çocukların mutluluğu her şeye değer" dedi

Fırat Kalkanı Harekatı’nın yürütüldüğü ilk merkez Cerablus’a Türkiye’den 10 Eylül’de elektrik verilmeye başlandı. Böylece Cerabluslular 4 yıl aradan sonra yeniden elektriğe kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

Cerablus’a elektrik tedarikine yönelik proje için düğmeye basan Enerji Bakanlığı ile yakın işbirliği içerisinde elektriği Cerablus’a ulaştıran Alman enerji devi Eon ile Sabancı Holding iştiraki Enerjisa’nın CEO’su Kıvanç Zaimler, bu olayın bayrama denk gelmesi nedeniyle şirkette birçok çalışanın bayramı Cerablus’ta geçirdiğini ve duygusal anlar yaşadıklarını anlattı.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar’ın bayram arifesinde, dört yılın ardından ilk kez lambalar yandığında Cerabluslu çocuklarla bir arada olduğunu söyleyen Zaimler, “Oradaki resimler hepimizi ağlattı. Murat’ın çocuklarla olduğu resimlerde, bu çocukların mutluluğu… Bizim İnsan Kaynakları Müdürümüz ekipteki çalışanları yalnız bırakmamak için gitti oraya, ‘Hayatımın en güzel bayram hediyesi oldu’ dedi. Cerablus’ta evlerin ışıkları yeniden yanmaya başladı” şeklinde konuştu.

4 YIL ELEKTRİK VERİLMEMİŞ

Elektriği Cerablus’a götürmenin 1.2 milyon liralık bir yatırım ile mümkün olduğunu anlatan Zaimler, benzer sistemle Suriye’de başka bölgelere de elektrik sağlayabileceklerini vurgularken, “Bir bölge düşünün ki, 4 yıl boyunca elektrik verilmemiş. Yaşam durmuş. Bakanlık bize buraya elektrik götürmek istediğini iletti, biz çözüm ürettik. Yaşamlarını canlandırabilmek adına 4 ay sürebilecek son derece kapsamlı yatırım projesini dağıtım ekiplerimizin yoğun ve özverili çalışması ile 1 haftada tamamladık.

10 Eylül’de Bayram sevinci ile enerji vermeye başladık. 3 bin yapı enerjilendirildi. Çalışmalar aynı anda hem Türkiye hem de Suriye tarafında yürütüldü, şebekesi olan tüm sokaklar aydınlatıldı. Suriye elektrik şebekesi ile uyumlandırmak için 34 kilovolttan (kV) 20 kV’a dönüşüm projesi gerçekleştirildi. İstanbul’dan getirilen özel trafolarla çalışma tamamlandı. Orada o gülen çocuklar filan var ya… Ailelerin, yaşlıların hayatlarına dönebilmelerine yardımcı olabilmek kadar, çocukların yüzlerindeki mutluluğu görmek bu son derece kapsamlı ve zor çalışma karşılığında her şeye değer” dedi. 2011’de Cerablus nüfusunun 28 bin olduğunu, savaşla bu rakamın 3 bine kadar düştüğünü aktaran Zaimler, “Nüfus şimdi tekrar artmaya başladı” yorumunu da ekledi. (Hürriyet / Merve Erdil)

Enerjisa CEO'su Zaimler halka arz için tarih verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)