E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıÇelikte damping soruşturması---

Çelikte damping soruşturması

Çelikte damping soruşturması
02 Nisan 2024 - 00:52 borsagundem.com

Kore Cumhuriyeti menşeli “rulo halinde olmayan sıcak haddelenmiş yassı çelik” ürününe yönelik damping soruşturması başlatıldı.


Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin önlenmesine ilişkin Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Düzenleme ile Kore Cumhuriyeti menşeli “rulo halinde olmayan sıcak haddelenmiş yassı çelik” (kalın levha) ürününe yönelik bir damping soruşturması açılması ve açılan soruşturmanın usul ve esasları belirlendi.

Buna göre, yerli üretici yerli üretici Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. firması tarafından yapılan başvuru değerlendirildi.

Yapılan inceleme sonucunda, damping soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararı ile Güney Kore menşeli başvuru konusu ürüne yönelik olarak Yönetmeliğin 20 nci maddesi çerçevesinde bir damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Yassı çelik ithalatında dampinge karşı vergi

 

Rus petrolünde damping

 

Petrole ‘koordine rezerv’ ve karantina dampingi

 

Avrupa'dan Türk çeliğine anti-damping vergisi

 

Avrupa çelik ithalatında anti-damping vergilerini artırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yeter02 Nisan 2024 09:58

    Guney Kore ve Cin celigi ile yerli ureticiyi mahvettiniz.Butun Piyasa 2-3 firmanin eline gecti..Eregli Demir Celik bu ulkenin lokomotifi...Buna devlet nasil goz yumar.Derhal damping uygulanmalidir...Kimleri zengin ettiginizi bile bilmiyorsunuz..Celik panel radyator piyasasini mahvettiniz.. :'( 

  • ELİF02 Nisan 2024 07:48

    ÇİN NEDEN YOK ACABA. SADECE KOREDEN Mİ ALIYORUZ

  • kaportacı salim usta sanayiden02 Nisan 2024 07:19

    ereğliye dikkat .bu oyaksalcılara dikkat .ereğliyi bitirdiler.bilindii gibi oyaksal çalışan memurlarpatron yok .bunlarda meydan boş ohhh ereğlinin hali ortada sanırsınıki iflasa gidiyo .bunuda tukaş gibi yapmasın bunlar tukaşı bitirdiler sonram üstüne para verip mallarıyla satttılar beleş üstüne para verdiler aslında ne ihya oldu o tukaşı alanlar.şimdi ereğlidemi opersayon yapıyolar dikkaatttt ereğliye dikkaatt .büyük vergi zararı ve ülkw için çok kayıp işler .oyaka dikkat ne yapmak istiyo .ereğliye sahip çıkılmalı.acil bi kayyum olailibilir.

  • Yusuf02 Nisan 2024 02:01

    Eregli artik uçusa gecer.pislik hisse yatirimcılari yillardir mafetti.