E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur---

Çelik: Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur

Çelik: Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur
02 Eylül 2021 - 17:58 borsagundem.com

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Tüm dünyanın şunu bilmesi gerekiyor; mültecilere sahip çıkma görevini tek başına Türkiye üstleniyor. Bundan sonra Türkiye'nin bir göçmen daha alacak durumu yoktur" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Türkiye bütün dünyanın gözü önünde insanların katledilmesine göz yumacak ülke değildi. Başka ülkeler mültecilerin botlarını şişleyerek ölüm bölgesine göndermeye çalışıyorlar. Biz böyle bir ülke değiliz. Mültecilere sahip çıkma görevini Türkiye tek başına yerine getiriyor. Bundan sonra Türkiye'nin bir mülteci alacak daha kapasitesi yoktur. Türkiye, üzerine kimsenin sorumluluk yükleyeceği ülke değildir.

"TÜRKİYE ÖLÜMDEN KAÇAN İNSANLARA KUCAK AÇMIŞTIR"

Bir çok sayıda kişiyi güvenli bölgelere iade ediyoruz. Türkiye en geniş kapsamlı iade merkezlerine sahip ülkelerin başında geliyor. Dönmek isteyenlere bu kolaylığı sağlıyoruz. Buradaki meseleye kapsamlı bir şekilde bakmak gerekir. Türkiye'nin demokratik, nüfus güvenliği önemli meselelerden biridir. Türkiye kendi değerlerine yakışan şekilde ölümden kaçan insanlara kucak açmıştır. Ama hiç kimse Türkiye bir tane daha mülteci alacak şeklinde düşünmemelidir. Bu yaptıkları fevkelade yanlış olur.

"HERKES AFGAN GÖÇÜNÜ ÖNLEMEK İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALIDIR"

Suriye için önerilen model güvenli bölgenin, uçuşa yasak bölgenin oluşturulmasıydı. Cumhurbaşkanımız çok ısrar etti ama buna yanaşmayanlar göç sorununun ortaya çıktığını gördü. Afganistan'daki kaos devam ederse göç dalgası büyüyecektir. Herkes Afgan göçünü önlemek için elini taşın altına koymalıdır.

"OYUN DEĞİŞTİRİCİ UNSURLAR DEVREYE GİRMİŞTİR"

Geçtiğimiz hafta önemli açılışların yapıldığı haftaydı. Dünyada savunma sanayiindeki yarış büyük boyutlara erişmiş durumda. Yeni gelişen teknolojilerin savunma sistemlerine nasıl uygulanacağı, rakipler tarafından kullanılması halinde savunma sistemlerinin nasıl güçlendireceği bir mesele olmuştur. Pek çok aşamadan geçilerek oyun değiştirici güç olarak İHA, SİHA TİHA dediğimiz yeni unsurlar devreye girmiştir.

"TÜRKİYE'NİN OYUN DEĞİŞTİRİCİ KABİLEYETE ULAŞTIĞI VURGULANIYOR"

Hepiniz takip ediyorsunuz sık sık ABD, İngiliz, Rusya gibi bazı ülkelerdeki kuruluşların değerlendirmelerinde Türkiye'nin İHA, SİHA, TİHA'larla oyun değiştirici kabiliyete ulaştığı vurgulanıyor.

Savunma sanayii konusunda kabilyetimizi geliştirmek bu kadar zor bir coğrafyada son derece önemli olacaktır. En son orman yangınlarında da bunların ne kadar önemli olduğunu gördük.

"FİİLİ GÜÇ OLAN TALİBAN İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

Afganistan'daki gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. 7 seferde 1409 vatandaşımız tahliye edilmişti. Vatandaşlarımızın tahliyesini gerçekleştiren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. TSK 6 yıl havalimanının güvenliğini sağladı. Bu geçiş döneminde diplomatik girişimlerimiz var. Fiili güç olan Taliban ile de görüşmeler sürüyor. Kadın hakları konusunda geçmiş dönem uygulamaları olmamalı. Umarız ki Afganistan bütün terör örgütlerinden temizlenmiş olur, Afgan halkının çektiği acılar da son bulur.

"SURİYE'DE YAPTIKLARI HATAYI AFGANİSTAN'DA YAPMAMALIDIRLAR"

Kış ayları gelmeden acilen harekete geçilmelidir. Bu insani kriz devam ederse mülteci sorunu giderek artacaktır ve bu insanlar ölümle karşı karşıya kalacaktır. Mülteci konusunda Suriye'de yaptıkları hatayı Afganistan'da yapmamalıdırlar.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ HAKKINDA

Bu konuda yapılan toplantılardan henüz sonuç çıkmadı. İlk başlık vatandaşı yalan haberden korumak. Yalan haber ve dezenformasyon tedit olarak ortaya çıkıyor. Bireyleri korumak için bir düzenleme ihtiyacı söz konusu.

SEÇİM BARAJININ DÜŞÜLMESİYLE İLGİLİ

Cumhur İttifakı'nın yaklaşımı yüzde 7'dir.

TANJU ÖZCAN'IN İFADELERİNE TEPKİ

Bu insanlık dışı bir yaklaşım. Faşistlik ve ahlaksızlığın ikiz kardeşidir. Bir kadınla ilgili son derece iğrenç bir ifadeyi orada espiri konusu olarak anlatıyor. Kadınla ilgili böyle bir değerlendirme insanlık dışı. Bununla birlikte kadının kıyafetiyle ilgili değerlendirme yaptı, bu ayrı bir skandal. Özürü dilerken bile 40 tane şart koşuyor. 'Kadınlar insandır biz de insan oğluyuz.' Yakışan söz budur. Bunun dışındaki çirkinlik söyleyen kişiye aittir.

KKTC'DE TÜRK ASKERİNİN VARLIĞIYLA İLGİLİ

TSK orada barışın teminatıdır. Orada boş yere bulunmuyor. TSK'nın barış harekatı çerçevesinde oraya ne için çıktığını, varlığının ne anlama geldiğini herkes biliyor. TSK orada barışın teminatı; Kıbrıs davasının korunmasına katkı sağlamaya, KKTC halkının güvenliğini sağlmaya devam edecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN KHK AÇIKLAMASINA TEPKİ

Önüne gelene diktatör diyen bir siyasi gelenek bu. Herhangi bir şekilde mekanizmadan, değerlendirmeden bahsettmiyor. Ben yapacağım diyor. Biliyorsunuz ki yargı kararı var. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu'ndan çok şey duyuldu ama FETÖ ile nasıl mücadele edeceği yönünde bir şey duyulmadı. Türkiye bu kadar mücadeleyi boşuna vermedi. Bu açıklaması sakıncalı bir açıklamadır."

Tanju Özcan: Bana kayyum atayacak adamın alnını karışlarım

 

Polonya’dan göçmenlere karşı OHAL

 

ABD'den 'göçmen anlaşması iddiası' ile ilgili açıklama

 

Afganlılar akın akın geliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hesap soracaz 03 Eylül 2021 11:37

    MHP nin başındaki zat ülkeyi göçmenle doldurdunuz bunun hesbını ilk seçimlerde vereceksiniz. Hani sizin ülkünüz türk milliyetçiliğiniz. Asyalı arapı, afrikalısı hepsi burada hepsi hikaye hepiniz kişisel bekanız için memeleti göçmen çöğlüğüne döndürdünüz. 75 yaşına gelmiş biri hala kendi bekası peşinde ve MHP yi bitirdi

  • seçim geldi03 Eylül 2021 11:33

    Ağzına kadar memleket göçmen dolu be adam bizimle dalga mı geçiyorsun. Göçmenleri kim gönderirse oyumuz ona.

  • Türkoğlutúrk03 Eylül 2021 08:45

    Mehape lilere açıyorum,hem milliyetçilik diye bağırıyor lar,hem ummetcilere bastonluk yapıyorlar.

  • ASTOR03 Eylül 2021 08:32

    ERDOGAN BAYRAKTAR HAKKINDA BİR SATIR YAZI YAZAMAYAN BORSA GÜNDEM  BİR GÜN GELECEK HEPİNİZ MÜLTECİ OLACAKSINIZ.

  • Ali03 Eylül 2021 07:23

    Vizesiz bir hafta geziye gidemiyoruz. Adamlar ülkelerini seviyor ve kolluyorlar. Helal olsun adamlara tabiki onlar iyi yaşayacak güçlü olacak.

  • Hehe02 Eylül 2021 22:51

    Arkalarda hala bosluklar arkaya dogru kaysak alamazmiyiz acaba

  • Berber Bekri 02 Eylül 2021 22:39

    Zaten bir bir gelmiyorlar o yüzden sıkıntı yok binlercesi aynı anda geliyor bir bir gelse haklısın BİNli ONBİNli geliyorlar...

  • vatandaş02 Eylül 2021 22:20

    yenimi jeton düştü..

  • emre02 Eylül 2021 21:49

    milyonlarcası girdi zaten...

  • Günaydın02 Eylül 2021 21:11

    Günaydın sayın çelik yunanistan nüfusu kadar ne olduğu bilinmeyen insanları memleketime aldınız tam 10 yıl oldu adamlar iş-güç sahibi oldu vergi vermezler memleketimin insanları vergisini verir işsizlik almış başını gitmiş enflasyon faiz keza alım gücümüz düşmüş eee daha tez zamanda artık bu insanları vatanlarına geri gönderin yoksa ileride çıkacak sorunlardan kaçınalım derhal

  • Ziya02 Eylül 2021 21:11

    Milletin gözünün içine baka baka sallıyor. Atma Ziya

  • Gökhan02 Eylül 2021 20:33

    Hani kapımız herkese açıktı, hani kardeştik, ne oldu !!!

  • Rahmi02 Eylül 2021 20:18

    millet sosyal medyada ayağa kalkmasa ne gelirse hepsini alacaktınız

  • Berber Bekri 02 Eylül 2021 22:41

    Bu açıklama sosyal medyanın gazını almak için yoksa değişen birşey yok gelen gelene gelen gelene

  • Mehmet02 Eylül 2021 19:46

    Neydi suçumuz böyle Bi zamana denk geldik:s

  • mali02 Eylül 2021 19:36

    Hiçbir yerden mülteci istemiyorum. Mülteci barınağı olmak bize yakışmıyor.

  • Mucize Reis : )02 Eylül 2021 19:14

    Geç olmadımı reis... Cumhur konuşmadan senın konuup olaya el atman lazım deılmıdı ? sen görevini cuhurdan mı alıyorun, cumhura rapor edip ona yadımcımı oluyon belli deıl... bu saate kadar sustun şimdi konuşuyorsun. senden aylar once kahvede insanlar konuşuyordu bu meseleyi

  • Ozgyo02 Eylül 2021 18:49

    Ozgyo hissesinde patron milleti mahvetti, devlet nerede? Niye bu hirsiz ozderici ailesini arastirmiyor...paramizi faize mi atsaydik? Keske atsaydik...

  • fafa02 Eylül 2021 18:44

    Umarım göçmen meselesine ciddi ve samimi yaklaşıyorsunuz.Cumhurbaşkanının ''Biz olduğumuz sürece Suriyeliler burada kalacak''sözünü cümle alem duydu ve böyle düşünüyor.Su ve gıda meselesi ciddi ,Türk milleti beslenemiyor.