E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÇelik sektörü ihracatta ilk kez zirvede yer aldı---

Çelik sektörü ihracatta ilk kez zirvede yer aldı

Çelik sektörü ihracatta ilk kez zirvede yer aldı
02 Ekim 2021 - 14:47 borsagundem.com

Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, "Sektörümüz ihracat pazarlarını çeşitlendirerek büyümesini sürdürüyor. Geçen ay ülkemizin toplam ihracatına en fazla katkı veren sektör olduk. Gurur verici bir tablo." ifadelerini kullandı.

ÇİB'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin toplam ihracatı eylül ayında yıllık bazda yüzde 30 artışla 20,8 milyar dolara yükselirken, çelik sektörü, 2,6 milyar dolarlık ihracatla sektörler arasında ilk kez zirvede yer aldı.

Geçen ay toplam ihracata en fazla katkı veren sanayi kolu çelik sektörü olurken, sektör İhracat hedefini 22 milyar dolara revize etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan şunları kaydetti:

"Bu başarıya, küresel çelik piyasasında önemli bir konumda bulunan sektörümüzün gücünü sürdürülebilir kılmak adına pandeminin ve korumacılık önlemlerinin neden olduğu kısıtlamalara karşı mücadele ederek çalışan üyelerimizle birlikte ulaştık. Sektörümüz ihracat pazarlarını çeşitlendirerek büyümesini sürdürüyor. Geçen ay ülkemizin toplam ihracatına en fazla katkı veren sektör olduk. Gurur verici bir tablo. Asıl önemlisi, ihracatta yakaladığımız bu ivmeyi sürdürülebilir kılmak."

Demir cevheri ve çelik fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Türkiye'nin ham çelik üretimi artış kaydetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu02 Ekim 2021 19:10

    Çelik çok stratejik bir üründür.Bunların dışarıya yabancıya satısına karşıyım.Onun yerine dışarıya elma,armut,üzüm,mısır ,domates,biber ,patlıcan ,buğday ve su gibi sebze meyve ve gıda hammadesi ağırlıklı   ürünler satmalıyız.Bu da iktidarın yanlış yolda olduğunu gösterir.

  • Volkan02 Ekim 2021 17:23

    Soda madeni ihracatı artmış. Cam deterjan kağıt vs bir çok sektöre girdi. Öte yandan hurdadan vasıfsız demir çelik ihracat işi o kadar ülke için karlı mı tartışılır. Gerekli elektrik için doğalgaz ve kömür de ithal. Bence demirçelik ocaklarına elektrik belki uluslararası fiyattan verilmeli.

  • Bika02 Ekim 2021 15:08

    Katma değeri yüksek olan ürünler üreterek Türkiye zenginleşir, yükte hafif parada ağır ürünlerde ihracat rekoru kırarak cari açık vermeyiz.