E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇelik: Bütün seçim süreçlerinin patronu YSK'dır---

Çelik: Bütün seçim süreçlerinin patronu YSK'dır

Çelik: Bütün seçim süreçlerinin patronu YSK'dır
04 Nisan 2019 - 22:19 borsagundem.com

Ömer Çelik "YSK dünyadaki pek çok demokratik ülkeye model olabilecek mekanizmalara sahiptir. YSK son derece gelişmiş bir kurumdur. Bütün seçimlerin patronu YSK'dır" dedi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul’da itiraz süreci devam ederken, son duruma ilişkin açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

ABD Dışişleri Sözcüsü'nün Türkiye'deki seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklama kınanacak bir açıklamadır.

Başkan Trump'ın seçildiği seçim süreci halen Rusya'nın müdahalesi var mı yok mu gibi halen sıcak gündem olan yargı süreçlerinin parçasıdır. Bir başka ülkenin adli süreçlerle ilgili yargıda bulunurken hukuk mevzuatını göz önünde tutması, kendi ülkelerinde gerçekleşen hususlarla değerlendirmelerinde fayda vardır.

Her konuda konuşan CHP sözcülerin dışarıdan yöneltilen Türkiye'nin seçim kapasitesine ilişkin açıklamaları göz önünde bulundurmasını istiyoruz. Avrupa Konseyi'nin kendi görev alanlarına girmeyen konularda birtakım açıklamalar eleştirilere tabi olmuştu. Avrupa Konseyi yetkililerine şunu söylemek isterim, bizim dışarıdan gelen gözlemcilere gösterdiğimiz yardımı dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Ayrıca iktidar partisi olarak bizlere başvurulduğunda her türlü bilgiyi veriyoruz. YSK görevini yerine getirilmelidir şeklinde otoritelere çağrıda bulunuyorlar. Ya çok çalıştıklarını göstermek için ya da tipik alışkanlıkları kendilerinin kafasında Avrupa'nın dışına çıkınca standart açıklamaları yapıyorlar.

Demokratik devletlerde seçim süreçlerinin yöneticisi hukuk kurallarıdır.

İstanbul'daki itiraz süreçlerinde binde iki oranında farkı unutmamak gerekir.

Dünyada hiçbir yerde bizim dışarıdan gelen gözlemcilere gösterdiğimiz kolaylığı göremezsiniz. Sizlere sağladığımız bilgi verme mekanizmaları hiçbir yerde bu kadar güçlü ortaya konmuyor.

Hiçbir yabancı devlet Türkiye'deki seçim sürecinin meşruiyetinin kaynağı değildir.

YSK dünyadaki pek çok demokratik ülkeye model olabilecek mekanizmalara sahiptir. YSK son derece gelişmiş bir kurumdur. Bütün seçimlerin patronu YSK'dır.

Gururlu bir demokrasimiz var ve saygı bekliyoruz. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Karatay05 Nisan 2019 09:30

    O konuştuğun kürsü bile Yüce Türk Milletine aittir.Milletine iradesine saygı gösteceksiniz.

  • Fadil04 Nisan 2019 23:01

    Sizin ar damarınız çatlamış!binde iki ciddi farktır,siz sayım bitmeden ati almaya kalktınız.Utanin yaptıklarınızdan!

  • Bozkurt 04 Nisan 2019 23:00

    Ula adam Anıtkabir'e gidip Atatürk'ü bile kandırdı başkan oldum diye.😂 Oy çalmış çok mu 🤣

  • Zuhaha04 Nisan 2019 23:20

    Sen de bozkurt değilken kıl kurt iken hepimizi kandırmaya çalışıyorsun 😂😂

  • Pişkinlik04 Nisan 2019 22:43

    Sn. Çelik yaşanan bu rezaletin sorumlusu YSK dır demek istiyor.

  • Taylan04 Nisan 2019 22:34

    Biz bu adamlara maas oduyoruz, muz cumhuriyeti durmak yok devam. Biz bunu hak ediyoruz

  • Fakir 04 Nisan 2019 22:32

    Ysk nın patronu da sizsiniz.. Ülke hanedan ile yönetiliyor resmen baştakiler ne derse o oluyor .. şeffaflık sıfır. Demokrasi yerlerde ..

  • Hasan Aydın05 Nisan 2019 00:47

    "muhalefetin itirazlarını reddediyor" diyen haber okusun. Ysk'nın verilerine göre zaten İstanbul ve Ankara'yı chp aldı. Chp'ce "maddi hata" yapıldığı kabul edilmişken bu tripler niye? Chp'nin, binlerce oyu ceplemesine -bu kadar belgeli olmasına rağmen- Ak Parti sessiz mi kalacaktı? Üstelik Ak Parti'nin her itirazı da kabul edilmiyor, bunu da not düşüyorum.bazı yerlerde bütün oylar, bazı yerlerde geçersizler sayılıyor. Hiçbir seçime böyle şaibe karışmamıştı. Yani oy çaldıklarını kabul ediyorlar ama itiraz eden mağdur mu suçlu oluyor?

  • Fakir04 Nisan 2019 23:38

    Allah'a yemin ederim basta Chp olsaydi ve Anadolu ajansı verileri Akp nin oranını %65 ten açıp verileri sabaha kadar halka iletmeseydi, Ysk olaya kayıtsız kalsaydı yine derdim . Manipulasyon var lütfen tarafsız bakın ben milletciyim. Milliyetçilik kavgayla gürültüyle olmaz sağ duyuyla olur. Tekrar tekrar oyları saymanin lüzumu nedir?

  • Hasan ayduna cevap04 Nisan 2019 23:32

    Eğer CHP başta olur da çifte standart yaparsa ona da itiraz edilir. adaletin terazisi şaşmış. Geçen seçimdeki itirazların Red gerekçelerini okursan gayet iyi anlarsın.

  • Hasan oğlum otur sıfır04 Nisan 2019 23:10

    Her başta olan ysk yı yönetmez hasan. Hak hukuk bilmeyenler yönetir, baskı yapar. Bu kadar bağımsız bir kurumsa ysk, neden itirazların hepsine karşılık vermiyor da akp nin itirazlarına olur verirken muhalefete reddi basıyor. İnandın mı bu söylediklerine.

  • Hasan Aydın04 Nisan 2019 22:53

    Görevi anayasa ile belirlenmiş, bağımsız bir kurumu iktidar partisi yönetiyor diyorsunuz. Chp oy çalmadı her şey düzmece mi diyorsunuz? Her beş yılda bir çokça partinin katıldığı seçimler yapılan bir ülke için "Ülke hanedanla yönetiliyor... Demokrasi sıfır" gibi söylemlerin ne kadar komik olduğunu anlayacak eğitim durumunuz bulunmuyor mu? 21. yüzyılda böyle sloganvari söylemlere nereye kadar devam edeceksiniz? Başta Chp olsaydı "Ysk'yı Chp yönetiyor" der miydiniz?