E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemCebelitarık'ın serbest bıraktığı İran tankeri denize açıldı---

Cebelitarık'ın serbest bıraktığı İran tankeri denize açıldı

Cebelitarık'ın serbest bıraktığı İran tankeri denize açıldı
19 Ağustos 2019 - 09:45 borsagundem.com

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık Özerk Yönetimi'nin 4 Temmuz'da alıkoyduğu, geçen hafta ise serbest bırakma kararı verdiği "Grace 1" adlı İran tankeri, denize açıldı.

ABD ve İran arasında ilişkilerin yeniden gerginleşmesine yol açan tanker, bu kez ‘‘Adrian Darya1” adıyla Yunanistan'a doğru yol aldı.

Cebelitarık hükümeti, ABD'nin, terör listesine aldığı İran Devrim Muhafızları ile ilişkili olduğu gerekçesiyle tankere el koyma talebini geri çevirdi.

Cebelitarık hükümeti tarafından yapılan açıklamada, AB'nin İran'a yönelik yaptırımlarının ABD'ninkinden daha dar kapsamlı olduğu hatırlatılarak bu ülkenin tankerle ilgili talebinin kabul edilmediği bildirilmişti.

Tanker krizi
Cebelitarık Özerk Yönetimi, 4 Temmuz'da, Suriye'ye yönelik ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle İran tankerini alıkoydu.

İranlı yetkililer ise tankerin bırakılmasını, aksi halde misillemede bulunacaklarını açıkladı.

İran Devrim Muhafızları Ordusu da 19 Temmuz'da İngiltere bandıralı Steno Impero adlı petrol tankerini Hürmüz Boğazı'ndan geçişi sırasında denizcilik kurallarına riayet etmediği gerekçesiyle alıkoyduğunu duyurdu.

Cebelitarık Yüksek Mahkemesi, İran tankerini 15 Ağustos'ta serbest bırakma kararı almıştı.

Grace 1'in bu gece

Cebelitarık, ABD'nin İran tankerini alıkoyma talebini reddetti

 

'tan ayrılması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)