E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: İki ülkeye teröre desteklerinden dolayı karşıyız---

Çavuşoğlu: İki ülkeye teröre desteklerinden dolayı karşıyız

Çavuşoğlu: İki ülkeye teröre desteklerinden dolayı karşıyız
15 Mayıs 2022 - 15:20 borsagundem.com

NATO'nun Dışişleri Bakanları Toplantısı için Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu : "Finlandiya ve İsveç'in teröre verdikleri destek için NATO'ya girmelerine karşıyız" ifadelerini kullandı.

NATO'nun Dışişleri Bakanları Toplantısı için Almanya'nın Berlin kentinde bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan önemli açıklamalar bulundu.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları;NATO'nun geleceğiyle ilgili konuları kendi aramızda değerlendirdik. Dün akşam çalışma yemeğinde NATO'nun genişlemesi konuşuldu ve NATO'ya üyeliği gündemde olan Finlandiya ve İsveç'in de dışişleri bakanları bu toplantıya davet edildi. Bu sabahki ilk oturumda Ukrayna'daki durum değerlendirildi. Son oturumda da biliyorsunuz haziran ayında Madrid'de NATO Zirvesi gerçekleştirilecek. Bu zirvede NATO'nun Stratejik Konsept Belgesi onaylanacak. Bu belge üzerinde de görüşlerimizi bugün paylaşma imkanımız oldu.

AÇIK KAPI POLİTİKASI

Dün akşam Türkiye olarak bu konudaki tutumumuzu net bir şekilde söyledik. Türkiye olarak NATO'nun açık kapı politikasını eskiden beri destekliyoruz. Birçok NATO üyesi ülke özellikle Gürcistan ve Ukrayna, hatta Bosna-Hersek'in üyeliğine karşı çıkarken biz prensip olarak açık kapı politikasını desteklediğimizi vurgulamıştık. NATO adı üstünde bir ittifaktır. Bir birlik ya da örgüt değildir.

FOTOĞRAF VE BELGELERLE ANLATTIK

Dolayısıyla burada müttefiklik dayanışması çok önemlidir. Bu iki ülkenin olası üyeliğine karşı tutumumuzu Sayın Cumhurbaşkanımız cuma günü kamuoyunda paylaşmıştır. Tabi yankıları buraya kadar gelmiştir. Özellikle bu iki ülkenin PKK/YPG terör örgütü ve mensuplarıyla yaptığı görüşmeler, özellikle de İsveç'in yaptığı silah yardımı dahil tüm rahatsız olduğumuz konuları gayet açık bir şekilde sergiledik. Fotoğraf ve belgelerle müttefiklerimize gayet güzel bir şekilde anlattık.

RAHATSIZLIĞIMIZI DİLE GETİRDİK

Halihazırda NATO üyesi olup da bu terör örgütleriyle görüşen ve destek veren, ve Türkiye üzerinde özellikle savunma sanayine karşı ihracat kısıtlaması yapan ülkelerin de bu tutumlarından vazgeçmesi gerektiğini, bunun müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu anlattık. Daha sonra bu iki ülkenin dışişleri bakanlarıyla üçlü görüşme gerçekleştirdik. Burada net bir şekilde yine belgelerle beraber rahatsız olduğumuz konuları, kendilerinin teröre verdikleri desteği ve terör örgütü üyeleriyle yaptıkları görüşmeleri söyledik.

Bakan Çavuşoğlu, İsveç ve Finlandiyalı mevkidaşlarıyla görüştü

Bakan Çavuşoğlu'ndan kritik görüşme

Çavuşoğlu'ndan kaçırılan Türk vatandaşları hakkında açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat15 Mayıs 2022 21:45

    Nato mutabakat metninde var mı bilmiyorum, eğer yoksa şu ifadeye yer verilmeli. "Muttefik üye ülkeler her hangi bir üye ülkeye karşı terör faaliyeti yürüten ve terör örgütü olarak kabul edilen yapılara karşı mücadelesinde mağdur üye ülkeye yardımcı olur. Terör örgütüne destek veren üye ülkenin üyeliği askıya alınır veya üye ülkelerin çoğunluk kararıyla ihracı gerçekleşir" Böyle bir madde konusunda ısrarcı olunması bence önemli, bu konuda yetkililere destek verilmeli.

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 21:38

    sayın bakan ırakda pkk ypg nin bölge halkına yaptıklarını belgesel olarak sunsan, internette dışişleri bakanlığında yayınlasan. ayda kurdugun özel web site ile terör örgütününün gerçek insanlık dışı faliyetlerini röportajla rile yayınlasan ? vb. vb. sizlerin görevi benim görevim deil ve maaş almıyorum bu konularda. danışman vardır herhalde akıl decek bu dediklerimi :D

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 17:54

    ya ABD ? bunlara karşı değilmiyiz ?  Sadece Terör değil, avrupada uyuşturucu ticareti yapan, kadınları kaçırıp militan yetiştiren ortadoğuda insanların düzenli haya tkurmasını engelleyen. Aldıkları paraları gelirleri silah ve şiddet yolu ile kullanıp avrupaya mülteci göçlerini tetikleyen... organ mafyası delillerle sun.. uyuşturucu kokain ticareti tarihi eser kaçakçılığı, çocuk kaçırma,  zorla mala mülke el koyma.. vb. vb. bunlarıda Avrupaya sun. Avrupa dan terör örgütünün kaçırdıgı kandırdığı insanlar, kadınların çocukların eğitiminin engellemeler, geçmişte sağlıkçı, öğretmen, vb bölgede yapılan eylemler... Sadece Türkiye ye terör sorunu deil, dünyanın mafya terör vb sorunudur. Bunlarda önemli. pkk ypg geniş çaplı terör olmak istesede, mafya, adam kaçırma, tehtit şantaj avrupalı gençlerin zehirleyen uyuşturucu her bişeyde var.. Avrupa güvenliği içinde doğru olanı yapmalı artık. Türkiye bunlarıda engelliyor terör mücadelesi ile.