E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinCamide ilginç ışıklı tabela---

Camide ilginç ışıklı tabela

Camide ilginç ışıklı tabela
27 Aralık 2013 - 08:50 borsagundem.com

Kadıköy İskele Camisi’nde, Hıristiyanların Noel Bayramı’na denk gelen 25 Aralık günü ışıklı tabela skandalı yaşandı.

Tabelada, Maide suresi 51’inci ayet “Ey iman edenler. Yahudilerden ve Hıristiyanlardan dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır” yer aldı. Eski Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Saim Yeprem, “Tabelanın, zihinleri karıştıracak şekilde konulmasını hoş görmüyorum. Kuran-ı Kerim, ‘Ehli kitap içinde o kadar iyi kişiler vardır ki onlara bir kantar dolusu altın gümüş emanet etseniz, bir gramına bile dokunmadan size iade ederler’ der” dedi. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Enbiya Yıldırım da “Farklı inanış mensuplarının barış ve hoşgörü içinde bir arada yaşamasını zorlaştırıcı söylem ve eylemlerden uzak durmak icap eder. Noel’e yönelik mesaj vermek isteniyorsa, değişik bir cümleyle meram ifade edilebilirdi” diye konuştu.
Diyanet: Fazlasını Müslümanlara yapıyorlar Diyanet İşleri Başkanılğı Alo Fetva Hattı’ndan verilen fetvada “Orada aslında sırlarınızı paylaşmayın, onlara emniyetinizi teslim etmeyin deniyor. Düşmanlığı körükleyecek bir şey yok. Daha fazlasını yurtdışındaki okullarda Müslümanlara karşı yapıyorlar” denildi.
Her türlü hakkı saklıdır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • orhan tezman27 Aralık 2013 10:49

    "Orada aslında, sırlarınızı paylaşmayın, onlara emniyetinizi teslim etmeyin, deniyor." Böylece, Diyanet İşleri kurumunun eski "Enver Hoca" tipi tam bağımsızlıkçı 3. Dünya felsefesine sahip olduğunu görüyoruz. Devletimizin dış politika çizgisine muhalif, oldukça radikal bir tavır. İran bile asyalı müttefikler (ortodoks hıristiyan, budist vb) edinirken, cesur söylemini alkışlıyorum.

  • insanı sev27 Aralık 2013 09:15

    hani dinimiz hoşgörü dini idi.hani "her yaratılanı severim .yaratandan ötürü"deniliyordu.peki bu iki yüzlülük,bu sahtekarlık nesine.

  • aslı27 Aralık 2013 09:05

    Bir köpek kedi yavrusunu emzirebiliyor ki kedi köpek gibi birbirlerini yiyorlar diye bir tabir vardır ya hani...Onlar kadar olamadınız mı ? yazıklar olsun diyorum Bu nasıl bir anlayıştır.bu nasıl bir örümcek beyindir.Biz insanız insan aynı şeylere üzülüp aynı şeylere sevinebilen acıyı sevinci aşkı, sevgiyi bilen aynı yerde aynı kalbi olan insan bilmem anlatabildim mi?Müslümanı,hristiyanı yok bu işin İNSANIZ İNSAN...çok sinirlendim valla.