E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBüyüme odaklı hisselere geçiş var---

Büyüme odaklı hisselere geçiş var

Büyüme odaklı hisselere geçiş var
16 Temmuz 2020 - 08:55 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde yatırımcılar nezdinde fiyatlamaları bozma potansiyeli taşıyan kısa vadeli bir eğilim gözlenmediği belirtiliyor.

Küresel risk alma iştahının yüksek seyrettiği günde ABD Başkanı Trump Hong Kong'un statüsüne yönelik değişiklik içeren Kongre kararını imzalayarak uygulamaya koydu. Henüz şu aşamada Beyaz Saray yetkililerinin bir takım çalışmalar yürüttüğü ve basına yansıyan başlıklar neticesinde Çinli üst düzey yöneticilere yönelik yaptırım ve vize kararlarının hayata geçirilmesi fikrine Başkan Trump'ın taraftar olmadığı şeklinde haber akışı basına yansırken, yatırımcılar nezdinde fiyatlamaları bozma potansiyeli taşıyan kısa vadeli bir eğilim gözlenmiş değil. Başkanlık seçimi sürecinde karşılıklı açıklamalar ve ciddi risk barındırmayan adımların atıldığı ortam sürebilir.

Türk lirası varlıklar hisse senedi ve tahvil piyasası cephelerinde kapalı olunması nedeniyle işlem görmezken, Türk lirası Amerikan doları karşısındaki yatay eğilimini devam ettirdi ve günü %0.13 değer kazancı ile tamamladı. 5 yıl vadeli CDS ise -%0.8 ile 521bp düzeyinden kapanış gerçekleştirdi.
EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışlarının tamamı değer kazançlarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %1.71, FTSE 100 %1.83, DAX %1.84 ve Rusya (RTS, USD) grubu %0.20 düzeyinde performans sergiledi.

Son 1 aylık dönem içerisinde Avrupa hisse senetlerine yönelik olumlu algı ivmelenirken, USD bazında DAX endeksindeki 2020 yılı kayıplarının geri alınmasına %0.71, EUR nezdinde ise %2.4'lük performans kaldığını not düşmek gerekiyor.

Amerika kıtası işlemlerinde genel olarak Avrupa seansından devralınan pozitif resim korunurken, son dönemde öne çıkan Nasdaq cephesindeki risk iştahı destekli ilgiden bir miktar "büyüme odaklı" hisse senetlerine kayış olduğu görüldü. Teknoloji cephesinde seans içerisinde oynaklık takip edilirken, kapanış %0.59 yükselişe işaret etti. Dow Jones sanayi endeksi günü +227 puan, S&P 500 ise +29 puan ile tamamladı. Öte yandan kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da emeklilik sistemi içerisinden likidite alınmasına imkan tanıyan yasanın oylandığı ve kabul edildiği Şili varlıklarındaki
%3.33'lük değer kaybı dışında primli seyretti. Bovespa %1.34, Merval ise %2.54 ile takip edildi.

Asya seansında yeni gün fiyatlamaları sınırlı değer kayıplarına işaret ediyor. TSİ 08.07/ NKY 225 -%0.70, Hang Seng -%1.17, CSI 300 -%1.59 ve KOSPI -%0.79 ile işlem görmekte. CNH-CNY spreadi 17 pips seviyesinde oluşurken, PBOC tarafından fixing kur ayarlaması 6.9913 ile yuanda değer kazancına işaret etmekte.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)