E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBüyüme endişeleri riskleri tetikliyor---

Büyüme endişeleri riskleri tetikliyor

Büyüme endişeleri riskleri tetikliyor
14 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende yurtiçinde dün global piyasalardan ayrışan bir hareket takip edildiği belirtiliyor.

Haftanın ikinci işlem gününe piyasalar büyüme endişeleri ile başladı. Bu sabah Singapur’dan gelen 2.çeyrek büyüme verisi çeyreklik dönemde 1. Çeyrek döneminde altında %41.2 oranında daralma kaydetti.

Yıllık bazda ülke ekonomisi %12.6 oranında daraldı. Yine Asya saatleri diliminde Çin’den dış ticaret istatistikleri verisi takip edildi.

Haziran ayında ülkede ihracat %0.5, ithalat ise %2.7 oranında arttı.

Çin’den gelen veriler toparlanmaya işaret etmesine karşın hem çevre ülkeden gelen düşük büyüme oranı ile büyüme göstergelerinin virüsten yana zayıf kalabileceğine yönelik beklentiler hisse senedi piyasasında baskı yaratıyor. Diğer yandan dün ABD’de Kaliforniya eyaletinde açılan bazı sektörler artan vaka sayısı ile birlikte yeniden kapandı. Her ne kadar aşı çalışmalarına ilişkin iyimser söylentiler basında yer alsa da vaka sayısında hızlı artış endişeleri tetikliyor. Bu sabah Asya piyasalarında satıcılı bir seyir hâkim. Vadeliler cephesinde ise zayıf bir görünüm izlenmekte.

Ons altın hızlı alımlar sonrası realizasyonu 1800$ çevresindeki seyrine devam ediyor. Petrol fiyatları ise talep yönlü gelişmelerin etkisi ile satıcılı seyrediyor.

Yurtiçinde ise dün global piyasalardan ayrışan bir hareket takip edildi. Endeks sanayi ve bankacılık sektöründe oluşan alımların etkisi ile günü %3.13 yukarıda 118.398 puanla bitirdi. Endeksin pozitif hareketinde BIST100 dışı BISTTUM endeksinde oluşan güçlü alımların etkisi de izlendi. Kur cephesinde ise 6.86 üzerindeki sıkışık seyir sürüyor. Teknik anlamda hareketli ortalamalar arasındaki seyrinde yukarıda 6.8750, aşağıda ise 6.8420 seviyesi öne çıkıyor. Dün mayıs ayına ait sanayi üretimi ve cari işlemler dengesi verisi takip edildi. Sanayi üretimi verisinde görülen iyimserlikle Bakan Albayrak, ekonomide V şeklinde bir toparlanmanın görülebileceğini dile getirdi.

Bugün ise takvim sakin. Daha çok siyasete yönelik gelişmeler ile salgınla ilgili haber akışları yakından takip edilecek. Ayrıca bugün Kabine’nin toplanması bekleniyor. Olası açıklamalar önemli olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)