E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBüyük bankalar Londra'dan ayrılmayı değerlendiriyor---

Büyük bankalar Londra'dan ayrılmayı değerlendiriyor

Büyük bankalar Londra'dan ayrılmayı değerlendiriyor
10 Ekim 2016 - 12:33 borsagundem.com

Goldman Sachs, JPMorgan ve Morgan Stanley, Brexit'ten sonra Londra'dan ayrılmayı değerlendiriyor

Londra'da Goldman Sachs'ın da aralarında bulunduğu bankaların Londra'daki operasyonlarının yerini değiştirmeyi değerlendirdiği bildirildi. Bu arada Frankfurt'un da finansal hizmet şirketlerini çekme girişimde bulunduğunun gözlendiği bildirildi.

İngiliz The Sunday Times gazetesi Goldman Sachs'ın, İngiltere'nin pasaport haklarını kaybetme olasılığına karşı yaklaşık 2 bin çalışanını rakibi Avrupa şehrine transfer etme planı yaptığını yazdı.

Bu hakların, İngiltere'ye AB tek piyasasının bir üyesi olmanın avantajı olarak kesintisiz sınır ötesi işleri sürdürmesini sağladığı bildiriliyor.

Bu arada Uluslararası Finans Enstitüsü'nün New York'ta yapılantoplantısında konuşan Morgan Stanley CEO'su James Gorman, New York'un Brexit'den en çok fayda sağlayan metropol olduğunu belirterek, Avrupa'nın farklı bir şehrinde Euro merkezine ihtiyacı olup olmadığını değerlendirdiklerini söyledi.

Aynı toplantıda söz alan JP Morgan'ın Başkanı Jamie Dimon da, Brexit'in şirketlere, Londra merkezli belirgin operasyonlarla birlikkte yıllarca sürecek belirsizlik yaratacağını bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)