E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti---

Bursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti

Bursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti
09 Temmuz 2019 - 20:52 borsagundem.com

Pasta ve şekerleme alanında sektörün köklü markası Kafkas konkordato ilan etti

Faaliyetlerine 1930 yılında başlayan Bursa'nın köklü firması Kafkas'ın konkordato ilan ettiği öğrenildi. 

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan eski İYİ Parti Yöneticisi Levent Özeren, "Bursa'nın ünlü markası KAFKAS KESTANE ŞEKERİ ve pastanesi konkordato ilân etti" ifadelerini kullandı.

1930 YILINDA KURULMUŞTU

Şekerleme ve pastacılık mesleğini babasının yanında öğrenen Yugoslavya Manastır doğumlu Ali Şakir Tatveren, aile mesleğini bir süre Kars Sarıkamış ve Kafkasya'da sürdürdükten sonra 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketi'ni kurdu. İlk dükkanını Bursa’da Atatürk Caddesi'nde açan Tatveren, ürünleri, sunduğu hizmeti ve eşinin de desteğiyle Bursalıların beğenisi topladı. Ali Şakir Tatveren’in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçti.

Pasta ve şekerleme yapımında aranılan isim haline gelen Kafkas, 1970'lere doğru artan talebi karşılayabilmek için teknolojik altyapısını yeniledi. 1980'li yıllarda kestane şekeri çeşitliliğini arttırarak, Bursa dışına bayilikler verdi. Bu süreçte markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kafkas’ın şirket yapısı, 1995 yılında A.Ş.'ne dönüştürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaz oğlum manşet :)) ah haber10 Temmuz 2019 11:07

    İstikrarın tadına doyum olmuyor : )) Halk tatlıya doydu, satışlar birden durdu...

  • :)10 Temmuz 2019 10:49

    devlet kurumlarını sattık... sıra özel sektörde... :D 

  • vv10 Temmuz 2019 10:35

    alan kişilerin asgari ücretlinin geliri 75 tl iken, bu ülkede  ne üretirsen üret o masraflar içinde ucuz üretmezsin. üretemezende satamazsın.. satamazsan kapanırsın

  • Osman10 Temmuz 2019 05:00

    Türkiye de yaşadığımız tüm ekonomik sorunların , sıkıntıların tek sebebi çok yüksek seyreden FAİZ dir.Şimdi bunu yaşayarak tecrübe ediyoruz , hissediyoruz.İster sanayici olsun veya düz vatandaş olsun , yüksek faizle aldığı krediyi geri ödeyemiyor.Çünkü yüksek faizle beraber , maliyet , işçi ücretleri , elektrik , enerji , sigorta gibi masraflarla beraber ağır bir yük oluşuyor.Türkiye bir an önce bu yüksek faiz belasından kurtulmalıdır.Cumhurbaşkanımız bu konuda gayret ediyor ama herkes yanında olmalı adam diyorki '' enflasyonun sebebi faizdir'' diyor.neyi tartışıyoruz yani doğrudur yani siyaset yapmaya gerek yok.Ben burada siyaset yapmıyorum ortaya konuşuyorum.Hepimiz aynı gemideyiz.Faiz bir an önce düşmeli.Dinen faiz haramdır dersem yobaz oluyoruz.Denemeye gerek yok dinimiz uyarıyor işte ortada gerçekler.

  • ??10 Temmuz 2019 10:33

    hocam sen ekonomi okudu mu= ? faiz sonuçdur  hocam,..global ekonomiye uyum sağlayamayan devletler, reel üretimlerini, yabancı para döviz girdilerini başaramadığında, faiz artışı ile geçiçi sanal müdehale ile reel ekonomiye can suyu verilir(verilmez ise, döviz ihtiyacı artar, enflasyon artar, ticaret usd+avro belirsizliğinden,günlük değişimden DURUR)...reel ekonomi üretime geçince, otomatikman parasal dengelenme olur, ardından sanal destek faiz geri çekilir... Cehaletle konuşuyorsun..oku oku oku...FAİZ SONUÇTUR. FAİZ SEBEP DEİLDİR. ihracat artsın,fabrika üretsin faiz de kimse para tutmaz zaten  : ))) dediğin masraflar ağır diye üretime para girmiyor. faiz düşürsen, USD +ALTIN a kaçar para. buda TL yi eritir eflasyon artar, denge yine bozulur. FAİZ=BOZUK ekonomi geçici cansuyudur.üret üret üret

  • kemal10 Temmuz 2019 00:29

    Bursa,nın,köklü,firması,da,dayanamadı,

  • vatandaş09 Temmuz 2019 23:57

    fahiş fiyatla satıyordu herşeyi nasıl iflas etmiş anlamadım.nereye gitmiş o paralar.

  • Yüksel Acar09 Temmuz 2019 23:39

    Türkiye konkordato ilan etti.kafkas şeker sonraki mevzu.açıklanmayan nice firmalar vardır..