E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBülent Arınç neden 90 bin puan dedi?---

Bülent Arınç neden 90 bin puan dedi?

Bülent Arınç neden 90 bin puan dedi?
13 Şubat 2015 - 09:11 borsagundem.com

Borsa endeksinin Arınç’ın gösterdiği hedefe ulaştıktan sonra düşüşe geçmesi yeni bir tartışma başlattı. Arınç’tan yeni bir tahmin daha bekleniyor

BORSAGUNDEM.COM

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 18 Nisan 204 tarihinde en kıdemli analistlerin bile öngöremeyeceği borsa tahmininde bulunarak “Borsa 90 bin puana ulaşacak” diyerek nokta atışı yaptı. Arınç, bu tahmini yaparken Endeks 75 bin puan seviyesindeydi. Ve endeks Arınç’ın hedefine ulaştı. Bülent Arınç o dönemdeki açıklamalarında, “Pekiyi, bu 90 binleri bulacak mı? Bulacak, belki de aşacak. Ne zaman? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra" dedi. Tam da dediği gibi oldu, Endeks 90 bini buldu ve dediği gibi bu hedefi de aşarak 92 bin puana ulaştı. Ve ardından düşüşe geçti.

ANALİSTLERDEN İYİ TAHMİN YAPIYOR

Şimdi piyasada, “Sanki sihirli bir el piyasayı Arınç’ın hedefine taşıdı” diye konuşuluyor. Diğer taraftan bazı borsacılar, “Arınç bu piyasada tanıdığımız birçok analistten daha iyi ve isabetli tahminler yapıyor. Kendisinden yeni tahminler bekliyoruz” diyor.
Borsa çevrelerinde yanıt bekleyen bir diğer soru ise “Arınç neden 100 bin ya da 85 bin değil de neden 90 bin puan?” dedi.
“Bir bildiği vardır ya da bir yerlerden mesaj almıştır” şeklinde yapılan yorumlar eşliğinde gözler yeniden Bülent Arınç’a çevrilmiş durumda yeni bir tahmin bekleniyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)