E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBugün gözler enflasyon verisinde olacak---

Bugün gözler enflasyon verisinde olacak

Bugün gözler enflasyon verisinde olacak
10 Ağustos 2022 - 09:03 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


ABD’den gelecek enflasyon verisi öncesinde piyasalarda risk iştahının kesildiğini gözlemlemekteyiz. Bunda açıklanan bilançoların beklentileri karşılayamaması da etkili oldu.

ABD endekslerinde teknoloji hisseleri öncülüğünde %1’I aşan kayıpları takip ettik. Teknoloji hisselerindeki düşüşte Micron’un 4.çeyrek satış tahminlerini düşürmesi etkili oldu.

Avrupa endekslerinde %1’i aşan düşüşle günü sonlandırdı. Sadece İngiltere borsası kısmi alıcılı tarafta yer aldı. Bunda ise İngiltere Merkez Bankası’nın faiz artırım patikasına devam edeceği beklentisi etkili oldu. Bölgede genel olarak teknoloji hisselerinde düşüş görülürken Rusya’dan sağlanan enerji arzının büyük ölçüde kesilmesiyle birlikte enerji hisseleri alıcılı tarafta yer aldı.

Dün yön bulmakta zorlanan Asya endekslerinde an itibariyle Hong Kong endeksi öncülüğünde %2’yi aşan değer kayıpalarını takip ediyoruz. Bölgede sabah saatlerinde Çin’den gelen enflasyon verisini takip ettik. Çin’de enflasyon %2,7 seviyesinde açıklanarak son 2 yılın zirvesinde yer aldı.
Tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.807,21 puanı gördükten sonra yönünü aşağı çeviren BİST100 endeksi günü %0,35 kaypla 2.785,16 puandan tamamladı. Önceki gün bilanço açıklayan İş Bankası ve Sasa Polyester hisselerinin etkili olduğu satıcılı seyirde Tüpraş, Akbank ve Enka İnşaat hisseleriyle ile karşılanmaya çalışıldı.

Günün en önemli veri akışında, %9,1 ile zirve yapan ABD enflasyonunun olacak, Verinin %8,7’ye gerilemesi, çekirdek enflasyonun ise %5,9’dan %6,1’e yükselmesi bekleniyor. Almanya’da tüketici enflasyonunun Temmuz’da %7,6’dan %7,5’e gerilemesi yönünde. İçeride ise işsizlik verisiyle birlikte Türk Hava Yolları ve Anadolu Efes’ten bilanço verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde kısm, satıcılı bir açılış beklemekle birlikte ABD enflasyon verisi öncesinde gün içi işlemlerde baskı görebileceğimizi de söylemek isteriz.

S&P 500'de yön neresi?

 

Demir cevherinde düşüş

 

Günün önemli şirket haberleri 10/08/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)