E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları Buğday ve mısır fiyatları sert yükseldi---

Buğday ve mısır fiyatları sert yükseldi

 Buğday ve mısır fiyatları sert yükseldi
02 Ağustos 2023 - 12:38 borsagundem.com

Buğday ve mısır fiyatları, Ukrayna'nın tahıl ihracatında en önemli alternatif rotalarından biri olarak görülen Tuna nehri üzerindeki İzmail limanına yapılan saldırı sonrası sıçradı.


Buğday ve mısır fiyatları, Rus insansız hava araçlarının Tuna nehri üzerindeki bir Ukrayna limanı ve tahıl deposunu vurmasıyla sert yükseldi.

Odesa Bölgesel Valisi Oleh Kiper, Telegram’dan yaptığı açıklamada Rus güçlerinin Odesa bölgesinin güney bölümünü dün gece insansız hava araçlarıyla vurduğunu duyurdu.

BloombergHT'de yer alan habere göre, açıklamada liman ve endüstriyel altyapıya ait bazı bölümlerin alev aldığı ve bir tahıl deposunun zarar gördüğü kaydedildi.

Bilgi sahibi kaynaklar Rusya’nın, Tuna üzerinde bulunan ve Ukrayna’nın tahıl için kullandığı en büyük nehir limanlarından biri olan İzmail’e saldırdığını belirtti.

Ukraynalı yetkililer yapılan saldırıda bir depo, tahıl hangarları, kargo terminalinde yer alan akaryakıt deposu, diğer depolama ve idari binaların hasar aldığını açıkladı. Bununla birlikte liman yönetim binasının da ciddi şekilde hasar aldığı belirtildi.

Şoygu: Temmuz ayında Ukrayna 21 bin askerini kaybetti

 

Zelenskiy: Savaş Rusya topraklarına dönüyor

 

Rusya'dan nükleer tehdit

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)