E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBuğday fiyatları arz beklentisiyle geriledi---

Buğday fiyatları arz beklentisiyle geriledi

Buğday fiyatları arz beklentisiyle geriledi
13 Aralık 2021 - 12:16 borsagundem.com

Buğday fiyatları, güçlü arz beklentilerinin baskı yaratmasıyla hafif geriledi.


Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları, bir önceki işlem gününde yüzde 1'den fazla yükselmesinin ardından güçlü arz beklentilerinin baskı yaratmasıyla hafif geriledi. Mısır fiyatları gerilerken, soya fasulyesi de art arda üç gün kazanımın ardından hafif düştü.

IKON Commodities aracılık şirketinde danışmanlık birimi başkanı Ole Houe, "Piyasa hala buğday arzının ne kadar olacağını anlamaya çalışıyor. Avustralya'da mahsul gittikçe artıyor. Avustralya'da buğdayın yaklaşık yüzde 65 ile yüzde 70'i hasat edildi; tam mahsulün ne kadar olacağını yakında öğreneceğiz. 38 milyon tonu aşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Reuters'ın haberine göre Chicago borsasında en yüksek işlem hacmine sahip olan buğday kontratı yüzde 0.3 gerileyerek 7.83 dolar/bushel yani 287.7 dolar/ton seviyesine düştü.

Mısır vadeli kontratları yüzde 0.1 azalarak 5.90 dolar/bushel, yani 232.3 dolar/ton seviyesine geriledi. Soya fasulyesi yüzde 0.1 düşerek 12.67 dolar/bushel yani 465.5 dolar/ton seviyesine geriledi.

Çin fabrikalarında salgın arası

 

Kurlar fırladı, gözler Merkez Bankası’na çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)