E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÇin fabrikalarında salgın arası ---

Çin fabrikalarında salgın arası

Çin fabrikalarında salgın arası
13 Aralık 2021 - 11:19 borsagundem.com

Küresel piyasalar Omikron varyantıyla ilgili gelişmeleri yakından izlerken, Çin'de salgının üretim üzerindeki etkileri de dikkat çekiyor. Ülkenin üretim merkezlerinden Zhejiang’da bulunan birçok şirket salgının seyri dolayısıyla üretime ara verdi.

Çin’in doğu bölgesindeki imalat sektörü merkezi Zhejiang’da bulunan halka açık en az 17 şirket, ülkede Kovid-19 salgınının bölgeyi olumsuz etkilemeye devam etmesi ile birlikte üretimlerine ara verdi.

Düzenleyici kuruluşa yapılan açıklamaya göre, firmalar, hükümetin virüsü önlemeye yönelik çabaları ile tam işbirliği içinde olabilmek için üretimi geçici olarak durdurduklarını kaydettiler.

Bloomberg'in haberine göre söz konusu firmaların önemli kısmı Shaoxing kentinde bulunuyor ve bu kent, Pazartesi günü ülke çapındaki 80 Kovid vakasının 55’ini rapor etti.

Durumdan etkilenen halka açık şirketler arasında elektronik üreticisi Zhejiang Jingsheng Mechanical and Electrical Co. Ltd., LED şirketi Zhejiang Yankon Group Co. Ltd., otomobil parçaları şirketi Zhejiang Fenglong Electric Co., fan ekipmanları üreticisi Zhejiang Jindun Fans Co. Ltd. ve kimyasal ürün imalatçısı Zhejiang Zhongxin Fluoride Materials Co. Ltd. yer alıyor.

Bölgede yer alan ve çoğu yeni vakaların büyük kısmının rapor edildiği Shaoxing kentinin bir bölgesi olan Shangyu’da bulunan şirketlerin stokları, aralarında Zhejiang Yankon’daki yüzde 8,8’lik düşüş dahil, Pazartesi günü azaldı.

Taliban'ın Çin'den talebi

 

ABD, Kuzey Kore, Myanmar ve Çin’e yaptırım uygulama kararı aldı

 

Yuandaki değerlenme, Çin’i tedirgin ediyor

 

 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika13 Aralık 2021 11:48

    Çin 80 vakayı ciddiye alıyor, Türkiye'de günlük 80 000 vaka olsa bile ciddiye alınıp kapanma olmaz  havası veriyor siyasi iktidar.