E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBuffet'ın hamlelerinde yatırımcılar için önemli ipuçları var---

Buffet'ın hamlelerinde yatırımcılar için önemli ipuçları var

Buffet'ın hamlelerinde yatırımcılar için önemli ipuçları var
03 Eylül 2020 - 10:40 borsagundem.com

Wall Street’in efsane yatırımcısı Warren Buffet korona virüs sürecinde sessizliğiyle dikkat çekti. Fakat Buffett’ın yatırım hamleleri yatırımcıların tercihlerine ışık tutacak nitelikte

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Efsane yatırımcı Warren Buffet 90. yaş gününü Japonya’daki yeni yatırımlarıyla kutladı. Korona virüs sürecinde alışılmışın dışında bir şekilde sessiz kalan Berkshire Hathaway’in CEO’su ünlü yatırımcının bu hamlesi kovid-19 krizi sırasında potansiyel fırsatları nasıl takip ettiğini gösteriyor.

Financial News’in haberine göre borsa araştırmaları firması CFRA Research Analisti Cathy Siefert Berkshire Hathaway’in tercihlerinin portföy yönetimine daha dinamik bir yaklaşımı yansıttığını belirtiyor.

Buffett geçtiğimiz pazar günü Japonya’nın en büyük beş ticaret şirketi, Mitsubishi, Mitsui, Sumitomo, Itochu ve Marubeni’ye toplamda 6 milyar dolarlık yatırım yapmıştı. Fakat bu yatırımlar ikinci çeyrek sonunda 146,6 milyar dolarlık likiditesi olan Berkshire için çok küçük bir rakamı ifade ediyor.

Buffett’tan 6 milyar dolarlık Uzak Doğu yatırımı

Omaha Kahini olarak bilinen Buffett’ın korona virüs sürecinde yaptığı diğer yatırımlarsa şu şekilde:

Barrick Gold

İkinci çeyrekte Berkshire Hathaway, Kanada merkezli altın ve bakır madenciliği şirketi olan Barrick Gold'a yatırım yapmaya başladı. Yatırım, ağustos ayında ons başına 2.075 dolardan rekor bir seviyeye ulaşan altın fiyatındaki son rallisinin öncesinde geldi.

Barrick Gold hisseleri Buffett'ın yatırımının ardından %7'den fazla yükseldi. Şirketin hisse senedi fiyatı Mart ayı sonundan bu yana %85'ten fazla arttı.

Seifert bu yatırım tercihiyle ilgili, "Barrick Gold yatırımı ilginç ve nispeten düşük maliyetli bir portföy korumasıdır. Muhtemelen de Apple gibi portföyüne yakın zamanda eklenen yüksek riskli hisselerinin bazılarına karşılık gelmektedir" dedi.

Warren Buffett’den 563 milyon dolarlık altın yatırımı

Dominion Energy

Temmuz ayında, Berkshire Hathaway enerji yatırımlarını hedef alarak, 10 milyar dolara yakın bir anlaşmayla Dominion Energy’nin doğal gaz boru hattı ve depolama tesisi işletmelerini satın aldı.

Buna ek olarak Buffett, Maryland'deki sıvılaştırılmış doğal gaz ithalat ve depolama tesisi Olan Cove Point'in %25 hissesini satın aldı. Anlaşma tamamlandığında Berkshire Hathaway Energy, Cove Point tesisini işletmeye başlayacak. Tesis ABD’deki altı adet sıvılaştırılmış doğalgaz ihracat noktalarından birisi olma niteliğinde.

Seifert Buffett’ın enerji yatırımına ilişkin "Dominion Energy hamlesi Berkshire'ın son zamanlarda yaptığı stratejik açıdan hassas anlaşmalardan biriydi," dedi. Analist Dominion Energy yatırımını şirketin kendi stratejisine uygun anlaşmalardan birisi olarak nitelendiriyor.

Buffett enerji sektöründe atağa kalktı

Banka hisseleri hamleleri

Son aylarda Berkshire Hathaway ABD bankalarında yatırımlarını azalattı. Buffet özellikle JPMorgan Chase’in 3 milyar dolarlık hissesini satmasıyla dikkat çekti. Wells Fargo ve BNY Mellon'daki yatırımlarında da kısıntıya giden Buffet Goldman Sachs’taki geri kalan hisselerini de boşalttı.

Bu hamleler Buffett’ın banka hisselerinden tamamen kaçtığı anlamına geliyor. Yakın zamanda Bank of America’daki yatırımlarını arttıran Berkshire Hathaway bankanın halen 26 milyar dolarlık hissesine sahip.

Buffett’tan 800 milyon dolarlık Bank of America hamlesi

Havayolu şirketleri satışları

Havayolu şirketi hisseleri, salgın sırasında en kötü etkilenenler arasında yer aldı. Buffett, Berkshire Hathaway'in mayıs ayında ki yıllık genel toplantısında yatırımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Havayolu işletmelerinin öyle bir sorunu var ki işletmeler ancak %70 veya %80 oranında geri dönerse uçaklar kaybolmaz" dedi. Omaha Kahini, “Dünya hava yolu şirketleri için değişti” ifadelerini kullandı.
Berkshire Hathaway nisan ayında portföyünün 6,5 milyar dolarla büyük bir kısmını oluşturan United Airlines, American Airlines, Delta Air Lines ve Southwest Airlines'daki hisselerinin tamamını sattı.

Warren Buffett 4 havayolundaki hisselerini sattı

 

Buffett ve Soros bankalardan neden vazgeçmiyor?

 

Buffett’ın külkedisi masalı tekrar mı ediyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Havada sıkıntı var04 Eylül 2020 18:02

    Bizde de THY Pegasus tutanlar düşünmeli bazı 3. Sınıf analistler ezberden havayolları çok düştü alım fırsatıdır diye milleti gazlıyor havayolları uzun yıllar pandemi öncesi satışları yakalayamaz

  • Köfte et04 Eylül 2020 08:52

    Para varsa yancıkda buffet oynar cacıkda zaten adamın girdiği hisse çıkıyor çıktığı ise düşüyor tek başına kaldır indir gücüne sahip.

  • Yorum03 Eylül 2020 22:02

    Tabi adam geç de olsa havayollarını sattığında tukkaka edilmişti şimdi ne oldu demekki bişey biliyormuş buffett bu işin piridir bunu unutmayın satmak gerekiyorsa satar zarara bakmadan bataklığa saplı kalıp ölmektense dışarıda olan kısmını kesip kurtulmuştur

  • Uğur DOĞAN05 Eylül 2020 01:57

    Bende öyle düşünüyorum buffet bu,kohama kahini,yatırım gurusu,yaşayan efsane herkes buffet hata yaptı dedi ozamanda şahsım olarak vardır bi hesabı izleyelim görelim dedim,attı yine 90'sandan.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Eylül 2020 16:13

    bende de böyle b.k gibi para olsa bende buna akıl veririm.para olmaz ise akılda olmaz.