E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu zor günlerde Turkcell'in yaptığına bak---

Bu zor günlerde Turkcell'in yaptığına bak

Bu zor günlerde Turkcell'in yaptığına bak
25 Mart 2020 - 08:57 borsagundem.com

Korona virüs sebebiyle tüm icra ve iflas takiplerinin askıya alınmasına rağmen Turkcell'in avukatlarına 'Tahsilatlar için müşterileri aramaya devam edin' talimatı verdiği ortaya çıktı

Tüm icra ve iflas takiplerinin 30 Nisan’a kadar durdurulmasına karar verilmesine rağmen iletişim operatörü Turkcell'in hafta başında yasal takip işlemlerini yürüten tüm avukatlara, "Tahsilat için müşterileri aramaya devam edin" bilgisi verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 22 Mart Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yeni tip Koronavirüs salgını tedbirler kapsamında, nafaka alacaklarına ilişkin icra takipleri hariç, yurt genelinde yürütülmekte olan tüm icra ve iflas takipleri 30 Nisan tarihine kadar durduruldu. Ayrıca taraf ve takip işlemlerinin yapılmamasına, yeni icra ve iflas takip taleplerinin alınmamasına ve ihtiyati haciz kararlarının icra ve infaz edilmemesine de karar verildi.

Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, kararın ardından 23 Mart Pazartesi sabahı iletişim operatörü Turkcell, Yasal Takip Birimi takip işlemlerini yürüten avukatlara ‘önem düzeyi yüksek' bir e-posta yolladı.

"Değerli avukatlarımız" diye başlayan mesajda bir gün önce Resmî Gazete'de yayımlanan karar gereği ‘Merkezi takip sistemi' de dahil olmak üzere 30 Nisan'a kadar tüm icra takip işlemlerinin durdurulduğu hatırlatılarak, "Bu süre zarfında tahsilat arama/ iletişim faaliyetlerine, müşteri hassasiyeti gözetilerek bir sonraki duyuruya kadar devam edebilirsiniz" bilgisi verildi.

"Müşterileri borç için arayın ama hassas davranın" mesajı yollanan avukatlara özelikle sağlık ve güvenlik kuvvetleri çalışanları ile iletişim kurulması durumunda ısrarcı olunmadan ilgili çağrının sonlandırılması gerektiği de önemle belirtildi.

E-postayı avukatlara yollayan Turkcell Yasal Takip Birimi'ni telefonla aradığımızda takipli tüm işlemlerle sadece avukatların görüştüğü bilgisi verildi.

 CHP'li Nadir Ataman’dan ‘vatandaşın yanında ol’ çağrısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Nadir Ataman mesajın çok sayıda avukata yollandığını belirterek firmaya ‘vatandaşın yanında olun' çağrısı yaptı. Ataman avukatlara iletilen mesaja şu sözlerle tepki gösterdi:

"Turkcell ile bağlan hayata dediler, karantina günlerinde millet can derdindeyken avukatlara icra borçlularını arayın talimatı verdiler. Kararnameye rağmen Turkcell icraya bağlanmaya devam ediyor. Avukatların ve icra işlemine maruz kalan insanların hayatını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok. Bu resmen karantina kararlarına muhalefet suçudur. Turkcell yönetimini uyarıyoruz, kimlere sponsor olduğunuzu biliyoruz bari böyle zor günlerde vatandaşın yanında olun ama reklamlarda değil gerçek hayatta…"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Seyit akkuş24 Mayıs 2020 12:01

    Bayram günü faturamı kesmiş bir kurum çok terbiyesiz şu ülkenin buhranlı zor günlerinde yapılan bu şerefsizlik olarak değerlendiriyorum turkselin yaptığını bayram sonu ilk isim turselden ayrılmak

  • Yasin katipoğlu 04 Nisan 2020 23:45

    Ulan millet canıyla uğraşıyor imansızlar gariplere yükleniyor belki adamın durumu yok sizler gibi faiz üstünde yatmıyo millet avukatlar tescilli tefecilerdir başka açıklaması yok

  • Temel Şen26 Mart 2020 17:13

    Doğrudur, Turkcel in avukatları benimde aradı, süperonline geçen seneden 5 TL. Borcumuz varmış 5 TL için avukata vermişler bizi

  • beemir26 Mart 2020 09:26

    Valla herkes bir operatöre bilerek ve isteyerek geçiyor kimi kaliteden dolayı kimi verdiği gb dan dolayı kimide sıkıldığı için. Kimse kimseyi kandırmasın. Zorla kimseyi türkcell li vodafon lu yada telekomlu yapmazlar. Her operatörün mutlaka bi kusuru vardır.manisa depreminde telekomun hiç çekmediği gibi halbuki diğer operatörlrin altyapısını oluşturuyor. O yüzden kimse kimseye bok atmasın beğenmiyorsanız başka operatöre gecin 12 yıl vodafon kullandım 1 tane akıllı telefon vermediler bıraktım 3 sene telekom kullandım istediğim telefonu verdiler ama hizmet yok depremde çekmediği gibi. Şimdi türkcelliyim bakalım zaman neyi gösterecek şimdilik iyi gidiyor borlu olan kişilerde ödeyemeyeceği borcun altına yatıp ona buna bok atmasınlar. Şimdi hangi operatöre giderseniz gidin aynı şeyi onlarda yapar.

  • Zuhtu Aydın26 Mart 2020 08:49

    Türkselin suçu yok onu yabancıya satanlar helk olsun inşallah

  • Islak odun 26 Mart 2020 08:19

    Hükümet vatandaşını köprülerde ve otoyollarda havada karada öperse, özel sektör neler yapmaz ki

  • Emrah26 Mart 2020 03:28

    Beğenmiyorsanız başka mobil operatör kullanın sizlere zorla kullandırtmıyorlar.ben vodafone abonesiyim 10 numara 5 yıldız doğrusu her hafta şans çarkını çevirdiğimde bedava GB İnternet veriyor en iyisi vodafone.

  • Saf Vatandas26 Mart 2020 01:52

    Bunların borclu takibi yapan avukat gurubu tam kabadayı. Aksen hukuk bürosu denen bir firmaya devir yapıyorlar. Buradan telefon edip nerdeyse adama ana avrat sövüyorlar 50 tl icin.

  • Roko pandemi26 Mart 2020 01:47

    Lanet turksel faturaliydim son bir ay kalmıştı sözleşmenin bitmesine çıktığım için 91 tl insafsızca kesti benden hakkımı helal etmiyorum

  • Gulcan özkoc26 Mart 2020 01:47

    Bu ay yanlışlıkşa bir yere bastım faturam ikiye katlandı beni kandırdı sizi takip edenleri görmek istemişsiniz dedi bende evet deyince fatura iki katı oldu haram zehir zikkım olsun benim para korana olarak cıkson

  • Emrah26 Mart 2020 01:33

    Borsada uzun vade de para kazandırmamış turkcell kötü hisse.bide en fazla aboneye sahip mobil operatör sadece sözde. İcraatta sıfır şirket ve üst yönetimi. üst düzey yöneticiler nasıl denetlenir böyle büyük şirketlerde bilmiyorum lakin tepe yönetiminin başarı yada başarısızlıkla denetlendiğini düşünmüyorum hisse fiyatından dolayı diyeceklerim bunlar.

  • Doğan Neşvat 26 Mart 2020 00:10

    Fatura borcum dan dolayı turkcel haddimi kapattı. Halk bu yaptığını unutmaz. Türkcell.

  • Değil mi 26 Mart 2020 00:29

    Ödeseydin sende. Yönetim kurulu maaşlarını euro olarak nasıl alacak

  • Mundar gençlik26 Mart 2020 00:00

    Sizi gidi mundarlar sizi. Fakirlere icraya devam

  • MZDG25 Mart 2020 23:41

    TURKCELL TESCİLLENMİŞ HIRSIZDIR, BALIK BAŞTAN KOKUYOR

  • Yuko25 Mart 2020 23:20

    Bişe demezler onlara hiç boşuna atar yapmayın.

  • Hakkarili.dogan25 Mart 2020 22:11

    Kardeşim.kabahat.onlarda.deyil.bizim.eseklerde.biz.sazan.gibi.atlarsak.adamlar.ne.yapda.azdir.adam.tv.reklamlarda.milliyetcilik.nutuklarla.reklam.yapar.kara.gunde.sirtini.cevirir.buna.bu.firsadi.biz.halk.veriyor.kabahat.bizde.bunlar.kalpazan.kurumsal.firma.olmus.hukumet.yaninda.

  • Erdal Çelik 25 Mart 2020 21:49

    TURKCELL SENDEN NEFRET EDİYORUM.. ÜÇ KAĞITÇI SAHTEKAR ŞİRKET

  • Doğan.aydogan25 Mart 2020 21:43

    En.eseklik.biziz.sirketi.ihya.etik.adamlar.haklidir.halki.sogusuz.soyup.sogana.cevirmis.haksiz.kazanc.hakini.aramaya.kalkamiyorsun.cunku.kanun.yok.hukuk.islemiyor.bu.ulkede.biz.halk.olarak.mustahakis.adamlar.o.kadar.adilesmisler.bu.miletin.parasini.her.turlu.calmakla.tam.profosur.gibi.dolap.beygiri.olmus.yaziklar.olsun.sana.turkccel.bu.kara.gunde.turk.halkina.bu.yakisirmi.utanmadan.tv.kanalarinda.milliyetcilik.sahte.reklamini.yaparsin.yaziklar.olsun

  • Ahmet baltacı25 Mart 2020 21:40

    Türkcell kullanmıycam kullandırmıycam bu zor günlerde icra kağıdını hemen gönderdi her ay düzenli ödüyorum fakat bu ay virüsten dolayı sıkıntıdayım fakat hiç düşünmeden icra kağıdını yollamış

  • KEMAL YILANKIRKAR25 Mart 2020 21:11

    Hata bizimkilerde hiç bir zaman şirketlerimizin % 51 ini devlette bırakacaksın.

  • Yahudi25 Mart 2020 21:04

    Adı Türkcell kendi değil

  • $$$$$$$$$$$$$$$$$25 Mart 2020 19:28

    benim daha önce Turkcell den internet hattım var idi.beni soydu soğana çevirdiler beni dolandırdılar.cumhuriyet bassavcılığını cimer her yere başvurdum bir sonuç alamadım fakat en son paraları ödedim ve Tüketici hakları Mahkemesine verdim kuruşuna kadar aldım.hele bir girin bakın tadına bakalım.

  • kılıç25 Mart 2020 19:02

    3 tane türksel hattım vardı 3 ay önce vodafona geçtim adamlar bir soygun düzeni kurmuş .türkseli haksız para alıyor.

  • Mucise Reis ;)25 Mart 2020 18:37

    Eeee, kullanıyorsan ödeyeceksin. zorlamı eline telefon verdiler ? Paran yoksa, başka hatta geç. Bankadan kredi çek, ödeme, Bakkaldan ekmek al ödeme, Eleştrik kullan ödeme, Su kullan ödeme, yahu kazanıyorsan, kullanıyorsun... kullanıyorsan ödeyeceksin. Kızılay aş evi mi? herşey bedava olacak ?  Sen alacağın olduğun, karşındaki bile bile o borcu senden aldıgında, ödemesini istemiyormusun ?

  • Borsa kartali25 Mart 2020 18:34

    Borcunuz varsa ödeyin yada kullanmayın trcell batsinmi bunlarında ödemeleri var

  • hasan25 Mart 2020 18:20

    sn.cumhurbaşkanım.bunu.çözer..sonrada..aglamasınlar

  • Erdal25 Mart 2020 18:02

    Zaten hiç bır zamn trceel kullamam

  • Erol g.25 Mart 2020 17:42

    SÖZDE KALMASIN BORCLARI ÖDEYİNCE HATLARI İPTAL ETTİRİN

  • vatana ihanet25 Mart 2020 16:28

    vatana ihanetten yargılansınlar derhal

  • Mantıklı ol25 Mart 2020 19:59

    Yorumlara bak. Tiplere bak allah aşkına:) bi bitmediniz be. Biraz akıl mantık..

  • osman kalender25 Mart 2020 14:40

    her şeye rağmen yine en iyisi telekom, çekmediği yerler var ama umarım en yakın zamanda oda düzelir.

  • Borsaci25 Mart 2020 14:26

    Arkadaslar tcell de 100 tl üzeri ödediginiz tarifeye ben 25 tl ödüyorum... 23gb int. 750 dk konusma 250 sms.. kaliteymis ne kalitesi.. siz çok zenginsiniz anlasilan

  • MİSAFİR25 Mart 2020 12:40

    dün beni yeni  tarife için aradılar... bir yığın laf kalabalığından sonra 51 tl olan tarifemin 59 tl sına çıktğını öğrenebildim. 

  • adnan altuntaş25 Mart 2020 12:23

    TURK ismini kullanıp, Necip Türk Milletini böylesi zor bir zamanda baskı ve olumsuz sıradışı gayri insani davranışlarla sıkıştırmaya çalışan bu kuruma Devletimizin ve abonesi olan Milletimizin gereğini yapacağını ümid ediyorum.

  • VS25 Mart 2020 12:06

    Değiştirin yazdım Turkcell'de kalite var yazmışlar.trakyanın merkezi sarayda kapalı alanlarda görüşemiyoruz,reklam da %99,99 çekim alanı diyorlar,yalan,10 yıldır uyarıyorum tamam diyorlar, icraat yok.

  • adem can25 Mart 2020 11:46

    Garantide habire ariyor bin lira borcu olani tehdit ediyor bunlar türk düşmani

  • Cingöz25 Mart 2020 11:45

    Halk begenmese hattını değiştirir. Tcell yönetim kurulunu eski akp bakanları oluşturuyor.millet memnun

  • fafa25 Mart 2020 13:32

    Galiba sen de destekleme primi alıyorsun.Devam et belki sana kıymığı düşer.

  • mantık25 Mart 2020 12:13

    Eskiye rağbet olsa bit pazarına nur yağardı!  Eski değil antika desen daha doğru olur.  18 yıldan beri kaç vekil değişti!  Kaçı mecra değiştirdi?  Kimisi parti değiştirdi, kimisi parti kurdu!   Bu arada isimlerini de yazsaydın.

  • Vatandaş25 Mart 2020 11:36

    Turkcell i bıraktım,T.Telekom'a geçtim.

  • KASIM KIRBAŞLI25 Mart 2020 11:23

    yabancıların hiç acıması yoktur.adamlar haklılarda.şirketin bankalardan kullandıkları kredileri var binlerce insanın maaşları, yatırımları, elektrik su kira giderleri var.şirketler hayır kurumu değil ki.hele siz bir evde internetini  bir kullanının.bir tuttumu sizlere iyi geriyorlar.karşınızda muhatap bulamıyorsunuz.sürekli yalan söylüyorlar.tam bir soyguncu bunlar.bana da yaptılar ben Tüketici Mahkemesine vererek paramı kurtardım.bu ara cumhuriyet bassavcılığına cimer her yere şikayette bulunmuş idim fakat hiç bir sonuç alamamış idim.kanunlarda zenginlerden yana aynen ABD deki gibi.şirketlerden fedakarlıklar beklemeyeceksin.Tüm şirketler hakkında mecliste yan gelip yatan ve toplum lehine hiç bir şey üretemeyen o peşinden koştuğumuz milletvekilleri acizliği bu.daha önce böyle durumlar için kanun çıkarılsa idi bunları yapamazlardı.

  • Hasan narin25 Mart 2020 11:23

    Hep hırsızdı hep hırsızkalacak hain şti

  • Uyumsuz25 Mart 2020 11:14

    Reklamlarında da bu ülke için her şeyi yapmaya hazır bir şirket havası verip duruyorlar demek neymiş bunlarda göründüğü gibi olmayanlardanmışşşşş.

  • Nedim25 Mart 2020 10:58

    İyi ki yıllar önce bırakmışım!

  • jahmin carponjan25 Mart 2020 10:49

    bu şirketler bizim, bizler sahipleriyiz.bizim tek amacımız vardır kar kar kar .para para paradır.bizim zararları kim ödeyecek.parayı veren düdüğü öttürür.şirket ağaç gölgesimi.bir şey alıyor veya bir hizmet alıyorsan parasını ödeyeceksin.

  • Nedim25 Mart 2020 13:05

    O kadar da değil!  Materyal yabancı!  Materyal kültür  ile büyüdüğün için  başka türlü düşünemiyorsun belki ama bir yerlerde bir yanlışlık olduğunu da anlaman lazım.  Diyelim ki bankalar büyük şirketler yıllar ve yıllar büyük karlar yazdılar.  Bu yılda zarar yazarsa ne olur?  Kıyamet mi kopar?  Amerika nın dev şirketleri yarım asırdır süper karlar yazdılar!  Peki nerede bu paralar?  Ben söyleyeyim insanların inançlarını iradelerini ve nihayetinde canlarını almak için kullanıldı!  Kullanılmakta!  Tek amaç kar değil!  Gelişim, hizmet ve ilim olmalıdır. 

  • fafa25 Mart 2020 10:33

    Galiba bol keseden maaşları ve yönetim kurulu ücretlerini, ödemekte zorlanıyor.Türk lirasıyla tahsilat euro ile maaş ve  yönetim kurulu ücreti.

  • MAĞDUR25 Mart 2020 09:43

    ÇARESİ VAR HİÇBİR HATTİ KULLANMAYİN.

  • karamurat25 Mart 2020 10:00

    haklısın ama kalite var birde bu zamanda başka yere geçmek zor. 

  • bir dost25 Mart 2020 09:35

    rezalet gerçekten .... bankalar bile 3 ay erteleme yaptı

  • VS25 Mart 2020 09:15

    Çaresi var türk Telekom,a geçin

  • Murat25 Mart 2020 11:52

    Doğru geçelim çekmesi için tepe tepe dolaşalım. Hizmete bakarım ben. Çok boş yorumların var.