E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBu seviye BİST'te satış baskısı yaratır!---

Bu seviye BİST'te satış baskısı yaratır!

Bu seviye BİST'te satış baskısı yaratır!
07 Aralık 2015 - 09:00 borsagundem.com

İKON Menkul Araştırma Müdürü Kerem Murçe, yeni haftada piyasa beklentilerini açıkladı

Geçen hafta yaşanan yüksek volatilitenin ardından bugün piyasalarda ekonomik veri akışı anlamında bizleri sakin bir gün bekliyor. Artık global piyasaların en önemli beklentisi önümüzdeki hafta açıklanacak Fed’in faiz kararı olacak. Bu karar öncesinde piyasalar tarafında geçen hafta gördüğümüz karışık seyrin devamının gelmesi beklenebilir. Fed’in faizleri arttırdıktan sonra piyasalar üzerinde yaratacağı etkilerin nasıl olacağı konusu ise belirsizliğini sürdürüyor. Endeksler tarafına baktığımızda ise SP500’de geçen hafta artan volatilitenin etkisiyle geniş bir bandda dalgalandığını izledik. Cuma günü %2 lik bir yükselişle birlikte 2090 seviyelerinde haftayı kapatan endekste, 2095 ilk direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 2075 önemli olacak. Bu seviyenin altına yaşanacak geri çekilmeler endeks üzerindeki satış baskısını tekrar arttırabilir.

OPEC’te Değişiklik Yok…

Cuma günü toplanan OPEC üyeleri arz konusunda beklenen anlaşmayı yapamadı. Üretim miktarında herhangi bir değişiklik kararı almayan OPEC, günlük tavan miktarını 31.5 milyon varil olarak belirledi. Ancak yapılan açıklamalarda Endonezya’nın henüz bu üretim miktarının içerisine dahil olmadığı açıklaması yapıldı. Ülkelerin hiçbirinin Pazar paylarını düşürmek istememesi petrol fiyatlarının aşağı yönlü hareketine devam etmesine yol açtı. ABD ham petrol fiyatları gelişmelerin ardından 40 dolar seviyesinin altına geriledi. Fiyatlarda 41 dolar üzeri kapanışlar olmadığı müddetçe kısa vade de petrolde yükselişler zayıf kalmaya devam edecektir. Kısa ve orta vade de petroldeki aşağı yönlü trend hala daha gücünü korumaya devam ediyor.  

Türkiye’nin Güney Sorunları Devam Ediyor…

Cuma gecesi Türk askeri birliği, Musul ‘da bulunan Türk askerleriyle görev değişimi yapmak için bölgeye girdi. Bu harekatın amacı sadece görev değişimi olmasına karşın bazı yayın organları tarafından yanlış anlaşılmalara sebep oldu. Ancak bu gelişmenin ardından Irak hükümetinin açıklamaları gerginliği tırmandırdı. Irak hükümeti, Türk askerinin bölgede olmamasını ve bölgeden çıkması için ise 48 saat mühlet tanıdıklarına ilişkin açıklama yaptı. Bu sürenin sonunda Türkiye’nin askeri birliğinin bölgede kalması halinde ise BM Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağıracaklarını belirtti. Böylece Suriye’nin ardından Irak tarafında da gergin bir dönem yaşanmaya başlandı. Bu bölgede artacak bir gerilim iç piyasaları olumsuz etkileyebilir. USDTRY tarafında ise 2.90 üzeri kapanışlar önemli olacaktır. Bu seviye üzerinde gerçekleşebilecek kapanışlar kurun kısa vade de yönünü yükseliş tarafına çevirmesine sebep olabilir. Geri çekilmelerde ise 2.87 güçlü destek olarak yer alıyor.

İKON MENKUL- Kerem Muçe

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)