E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBu formasyon rallinin süreceğine işaret ediyor---

Bu formasyon rallinin süreceğine işaret ediyor

Bu formasyon rallinin süreceğine işaret ediyor
22 Haziran 2023 - 10:48 borsagundem.com

Yatırımcılar, ABD borsalarındaki teknoloji güdümlü rallinin ne kadar süreceğine odaklanıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları dirençli görüntüsünü sürdürüyor. 2023 yılının ilk yarısında düşüş bekleyenleri yanıltan ABD borsalarında teknoloji güdümlü ralli sürüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yatırımcılar, rallinin ömrünün uzun olup olmadığını merak ediyor. S&P 500 Endeksi’nin boğa piyasası bölgesine girmesi ve Fed’in faizlerde duraklamaya gitmesi, rallinin süreceğini düşündürüyor.

Yükseliş trendi yeni mi başlıyor?

MarketWatch’tan Jospeh Adinolfi’nin haberine göre, yatırımcılar, S&P 500 Endeksi daha fazla düşse bile borsa rallisinin ne kadar süreceğini öngörmenin hesaplarını yapıyor.

FactSet verilerine göre S&P 500 Endeksi, Çarşamba günü art arda üçüncü günlük düşüşünü kaydederek 4 Mayıs'tan bu yana ilk kez böyle bir kayıp serisi yaşadı. Ancak bu, endeksin ‘yükseliş trendi'nin iptal olduğu anlamına gelmiyor. Hatta yukarı yönlü trend büyük olasılıkla daha yeni başlıyor.

BofA Global Research teknik araştırma stratejisti Steve Suttmeier'e göre, büyük hacimli hisseler mütevazı düşüşler görmeye devam etse bile, endeks 4.200 puanın çok altına düşmediği sürece piyasanın yeni yükseliş eğilimi teyit edilecek. Suttmeier, Ağustos ayından Haziran başına kadar hisse senetleri için neredeyse aşılmaz bir tavan görevi gören seviyenin de yükseldiğini söylüyor. Çarşamba günü paylaştığı notta Suttmeier, "4300 puan ila 4200 puan bölgelerini geçici düşüşlerde tutmak, bir yükseliş kırılması ve retest yani teyit görüntüsü oluşturacaktır” diyor.

Endeks 4.200 puanın altına düşerse, yine de 4.100 veya 4.050 puan civarlarında destek bulabilir. FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi kısa süre önce bu ayın başlarında, 12 Ekim'deki kapanış düşük seviyesi olan 3.577,03 puanın yüzde 20'den fazla üzerinde kapanarak, bir yıl içinde ilk kez ayı piyasası bölgesinden çıkmıştı.

Yükseliş patlaması

Endeks, geride kalan birkaç hafta içinde ralli genişlemeye başlasa da, bir avuç dev teknoloji hissesinin üstün performansı sayesinde yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 14 oranında yükselmeyi başardı.

Suttmeier'e göre, fiyat tablolarındaki hareketli ortalamaların iyileşmesi ve yükseliş eğilimine işaret eden fincan kulp formasyonunun oluşumu, S&P 500'ün halihazırda daha fazla yukarı yönlü işaret veren bir yükseliş patlaması içinde olduğunu gösteriyor.

Nihayetinde ralli, S&P 500'ün önümüzdeki aylarda 4.500 puanı geçmesini sağlayabilir. Bu, sadece yükseliş eğiliminde olan bir avuç Wall Street analistinin S&P 500'ün 2023'ü 4.500 veya üzerinde bitirmesini beklediği geçen yılın sonlarına göre önemli bir dönüşü temsil ediyor.

S&P 500 Endeksi yüzde 0,3, Nasdaq yüzde 0,8 ve Dow Jones yüzde 0,1 ile Çarşamba günü düşüş eğilimindeydi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın önerdiği gibi, FactSet verilerine göre bu yıl muhtemelen iki faiz artırımı daha yaşanacak. Bu nedenle, endekslerin bu haftayı düşüşle kapatması muhtemel gözüküyor.

Rallide yüksek momentum ters tepebilir

 

Borsalarda ralliyi FOMO devraldı

 

Rallinin itici gücü Fed likiditesi mi?

 

JPMorgan: ABD hisse senetlerindeki ralli baskı altında kalabilir

 

ABD hisselerinde ralli sonrası çöküş tahmini

 

Faizde duraklama ralli habercisi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)