E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBu fiyatlarla tatil planı yapmak zor!---

Bu fiyatlarla tatil planı yapmak zor!

Bu fiyatlarla tatil planı yapmak zor!
20 Haziran 2022 - 08:30 borsagundem.com

Yaz ile birlikte kur farkından dolayı yabancıların uygun fiyatlara tatil yaptığı sahiller için Türkiye'de yaşayanlar plan bile yapamıyor. Halkın yüzde 70’inın tatil planı yok


Alım gücündeki erime sebebiyle her 100 kişiden 70’i tatil planlamadığını söylerken memleketini ziyarete gideceklerle beraber seyahate çıkacakların oranı yüzde 24,7 oldu. 100 kişiden yalnızca 13’ünün sahil planı var fakat bütçeler 8.000 TL’de kaldı.

Metropoll'ün “2022 Yurt İçi Turizm Beklentileri” araştırmasına göre yüzde 10'luk bir kesim memleket ziyareti planı yaptığını söylerken, tatil beldesine gidebileceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 12,8'de kaldı. Sözcü'den Sayime Başçı'nın aktardığına göre gelir dağılımı arasındaki uçurum, tatil planlarında da görüldü. Yurt dışında tatile çıkabileceğini ifade edenlerin oranı yüzde 1,6 oldu.

SEYAHATE ÇIKACAKLAR AMA NEREDE KALACAKLARI BELLİ DEĞİL

Seyahate çıkacağını açıklayanların yarısı ise tatile çıkması durumunda nerede kalacağı konusunda henüz bir fikrinin olmadığını dile getirdi. Tatil yapmayı planlayanlara bunun için ayırdıkları ortalama bütçe sorulduğunda, yüzde 23'ünün tatil bütçeleri 4.000 TL'nin altında kalırken, yüzde 27'sinin ise 10 bin TL'nin üstünde. 4.000 TL ile 6.000 TL arasında bütçe harcayacakların oranı ise yüzde 16.5 oldu. Bu veriler ile seyahate çıkacağını açıklayan yüzde 24.7'lik kesimin ortalama bütçesi ise 8.000 bin TL'de kaldı.

ABD'DE 10 KİŞİDEN 6'SI SEYAHAT ETMEYİ PLANLIYOR

Türkiye'deki bu araştırmaya karşılık ABD'deki tatil beklentilerini ve planlarını ortaya koyan Deloitte'un “2022 Yaz Tatili Araştırması”na göre Amerikalıların yarısı tatil planı yapıyor. ABD'deki katılımcıların yüzde 50'ye yakınının seyahat planladığını ve bunların yüzde 49'unun tercihinin de Avrupa olduğunu ortaya koyan sonuçlara göre her 10 katılımcıdan 6'sı bu yaz seyahat etmeyi planlıyor. Yüzde 46'sı otel gibi alanlarda ücretli konaklama yapacaklarını söyledi.

GEÇEN YIL SEYEHAT BAŞINA ORTALAMA HARCAMA 1.101 TL OLMUŞTU

Geçen yılın yaz tatili dönemini kapsayan 3'üncü çeyrekte 18.7 milyon kişi seyahate çıkarken, yurt içindeki seyahatlerde yapılan toplam harcamalar geçen yıla göre yüzde 80.2 artarak 58 milyar 104 milyon TL olmuştu. Bu harcamaların ise sadece 5 milyar 95 milyon 471 bin TL'lik kısmını paket tur harcamaları oluşturdu. Seyahat başına ortalama harcama ise 1.101 TL oldu.

5 milyon Alman'ın tatil tercihi Türkiye

Avrupalılara ucuz tatil fırsatı

Yıl sonu enflasyon beklentisinde artış

Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması

Yüksek enflasyon kalıcı mı?

Nebati: Türk ekonomisinin gösterdiği büyük başarı tüm dünyanın dikkatini çekiyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİCAN20 Haziran 2022 13:32

    KENDİ YURDUMUZDA PARYA OLDUK, NE TATİLİ ÜÇ KURUŞA MUHTAÇ ETTİLER. YAZIKLAR OLSUN  

  • ALİ KODUŞ20 Haziran 2022 10:46

    hata burda RTE nın yanlış yönetimlerinde.ab ve abd bizim baş düşmanlarımız ama onların tüm sanayi ürünleri her yerde.üstüne üstlük sürekli faiz oranlarını düşürerek para onların ülkelerine oluk oluk aktı o akan paralar da askerlerimize kurşun olarak geri döndü.bugün asgari ücretli ve köylülerin altında sıfır otomobiller yani bizi lüks batağına batırdı hükümet.kusura bakmasın bunu muhalefette gelse asla haledemez.onlar birde teröristleri destekleyen parti ile de ittifak yapıyor ki geleceğimizi hiç olumlu görmüyorum.

  • Mucize Reis : )20 Haziran 2022 12:35

    hangi köy sıfır otomobille geziyor ? internette bulamadım. Sıfır otomobilli köylüleri merak ettim. yazabilir misin ? Terör destekleyen parti nerede İsveçtemi faliyet gösteriyor? ABD demi faliyet gösteriyor ? ... Dediklerin hayal gücün mü? ya aben uyandım elimi yüzümü yıkadım düşündüm aklıma geldi tarzı yazı mı ? belirtirsen :D  bizlerde boşuna seni anlamak için kafa yormayız.. sallamışsın be Ali, rüyanda aklına gelni yamzışsın, gerçekden uzak hayal dünyanı paylaşmışsın :D

  • xyz20 Haziran 2022 11:47

    Benim köyümde ve tanıdığım asgari ücretle çalışan birinin sıfır otomobil aldığına rastlamadım. Tabi miras kalmadıysa. ALI KODUŞ senin köyün Teksas eyaleti sınırları içinde mi? Hazar asgari ücretlide Norveçli mi?

  • Ali20 Haziran 2022 09:51

    2012 Eylül ayında brent petrol 113 civarı, yani şuanki fiyatı 10 yıl önceki ile aynı ama USD try paritesi 1.80 den 17.30 a çıkmış. İşte bu aradaki farkın ceremesini çekiyoruz. Yani dolarla maaş almıyorsunuz. Türk lirası eskiden maalesef çok değerliydi diyenlerin bu çelişkili ifadelerinin ceremesini çekiyoruz. Tüm dünya %7 lik enflasyonla mücadele ederken biz 3 basamaklı enflasyonla mücadele etmeye çalışıyoruz. Valla veriler bu kadar açık ve netken, hala muhalefetin uydurduğu bir hayat pahalılığı var demek. Yakıt istasyonuna gittiğimizde gerçeklerle bağdaşmayan bir yalan türediğini açıkça gözler önüne seriyor. Biraz daha bu bürokratlar böyle söylemlere devam ederse sanırım siyaseten silinecekler. Belkide istenen bu. Çünkü ben halkın gözünün içine bakılarak yalan söylendiğini daha önce hiç görmemiştim.

  • Bik20 Haziran 2022 09:32

    Yurt içi seyahatler tatil amaçlı olmadığı ortada, bir yerden bir yere gidiliyor da harcanan paranın artış oranı gerçek enflasyonun altında.

  • Mucize Reis : )20 Haziran 2022 09:02

    Bana bir ülke gösterin.... Cennet ülkesinde çalışan bir işçi, ülkesinde tatil yapamasın :D Allah sabırlar versin. Türkiye de emekli olan biri, kendi ülkesini gezemiyor. Emekliliğinde dünyayaı gezen yabancılar, evinde tarhana yiyip yaşamını sürdüren emektarlar... Bu ülkeye bu hak görülmemeli... hacca gidemiyor insanlar ? para pul oldu