E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması---

Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması

Bakan Nebati'den enflasyonla mücadele açıklaması
11 Haziran 2022 - 20:07 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bütün dünyanın enflasyon, hayat pahalılığı denen olguyla karşı karşıya olduğunu, enflasyonun üstesinden gelmek için her türlü gayreti gösterdiklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gaziantep AK Parti İl Başkanlığında teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Nebati, kendisinin hayatının da teşkilatlarda geçtiğini belirtti. Teşkilatların tam bir enerji üretim merkezi olduğunu, AK Parti'yi teşkilatların taşıdığını dile getiren Bakan Nebati, ülkedeki sessiz çoğunluğun teşkilatlarda, iş dünyasında emek sarf ettiğini, tarlasını sürerken, ağaçtan fıstığı, zeytini toplarken iyi niyetle güzellikle çalıştığını; bir de az fakat sesi çok çıkan çığırtkanların olduğunu, bunların da sürekli "Öldük, yandık, bittik, mahvolduk." diye kötümser hikaye yaydığını anlattı. Bu güruha karşı sessizce ama kararlı adımlarla işlerini en iyi şekilde yerine getirdiklerini, memleket için çalışıp emek sarf ettiklerini belirten Bakan Nebati, Gaziantep'in tek başına 10 milyar doları aşan ihracatı olduğunu, dış ticarette fazla verdiğini ifade etti.

20 yıldır bu coğrafyada birçok sıkıntı yaşandığını, her zorlukta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde yürüdüğünü, "Her zorlukta mutlaka bir kolaylık vardır." düsturuyla aynı zamanda da kararlılığıyla atılacak adımların etki analizini en iyi şekilde yaparak bunların üstesinden geldiğini vurgulayan Nebati, birilerinin de sürekli karamsar şeyler söylediğini dile getirdi.

Nebati, 2008'de dünya ekonomik krizle karşı karşıya kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin Türkiye'yi teğet geçeceğini söylediğini, muhalefetten ve sosyal medyadan birçok şeyin yazılıp çizildiğini ama krizin teğet geçtiğini aktararak 15 Temmuz'da bu ülkeyi karanlık emellere teslim etmek için darbe yapmaya çalışanlara karşı Erdoğan'ın "Teşkilatlarımız, milletimiz bunlara pabuç bırakmayacak" dediğini, en zor günde yine milletle birlikte bunun üstesinden geldiğini anlattı.

17-25 Aralık, Gezi olayları, 2018 kur ataklarının hepsini geçtiklerini, 2020'de salgının başladığında birilerinin yine ortaya çıkıp "Öldük, yandık, bittik, ülke kararacak, işler bitecek, fabrikalar kapanacak." diye aynı minvalde çalıştığına ama Türkiye'nin Çin'den sonra dünyada en fazla büyüyen ülke olduğuna işaret eden Bakan Nebati, 2021'de "Fabrikalar kapanacak." dendiğinde de ülkenin yüzde 11 büyüdüğünü kaydetti.

Şimdi Ukrayna'da savaş olduğunu, zorlukların bulunduğunu, enflasyonla mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Nebati, "Onlar 'Öldük.' diyorlar, biz 'Dirileceğiz.' diyoruz. Onlar 'Öldük.' diyorlar. Biz 'Zorlukların üstesinden geleceğiz.' diyoruz. Onlar 'Gelemeyeceksiniz.' diyorlar. Geleceğiz, bu zorlukları da yeneceğiz, geçeceğiz çünkü 20 yıldır görmediğimiz bir kriz, bir sıkıntı kalmadı. Hepsinin üstesinden geldik, bunun da üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Bizim gayretimiz, milletin duası ve desteğiyle. Hep beraber bu işin üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Dünya genelinde sıkıntı olduğunu, 2 yıl bunu hissettirmediklerini, petrol fiyatlarının 120 dolara çıktığını anlatan Bakan Nebati, şunları kaydetti:

"Gaz fiyatları almış başını gitmiş. Tüm mallarda fiyatlar, gıda fiyatları dahil olmak üzere bütün dünyada artıyor. Artmayan hiçbir şey yok ve bütün dünya da enflasyon, hayat pahalılığı denilen bir olguyla karşı karşıya. Biz de bununla karşı karşıyayız. Enflasyon var, bunun üstesinden gelmek için her türlü gayreti koyuyoruz ve göreceksiniz. Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda biraz daha, temmuzda biraz daha, ağustosta biraz daha kırıla kırıla biz yıl sonundan itibaren başını tamamen aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden gelmiş bir ülke olarak yolumuza devam edeceğiz. Hep beraber. Nasıl yapacağız? Bunu üreterek yapacağız, ihracat yaparak yapacağız. Kamu maliyesi olarak elimizden gelen tedbirlerle destek vereceğiz bu işin hızlandırılması için. Son 2-3 gündür sürekli açıklama yapıyoruz. Bakanlığımız, SPK, BDDK, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası peşi sıra açıklama yapıyor. Bu açıklamalarımız devam ederek süreci yürüteceğiz. Ne yapmaya çalışıyoruz? Enflasyonla mücadele etmeye çalışıyoruz, ülkenin gelirlerini artırmaya, ihracatımızı artırmaya çalışarak bu işleri toparlamaya çalışıyoruz. Bunları yaptıkça üzerimizdeki sıkıntıların gün geçtikçe de azalacağını göreceksiniz."

Türkiye'nin 21. yüzyılın ülkesi olduğunu, 21. yüzyılda Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını belirten Nebati, "Yolumuz açık. Kulaklarınızı ona buna vermeyin, Cumhurbaşkanı'mıza verin. 2023 Haziran'ında bizim adayımız belli, Recep Tayyip Erdoğan. Bizim adayımız belli de kiminle yarışacak o belli değil. Bir belli olsa kimi yeneceğimizi merak ediyoruz. Belli olsa da bizim pehlivan güçlü biliyorsunuz, geleni yeniyor, geleni yeniyor, geleni yeniyor." dedi.

Etkinlikte, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkan Eyüp Özkeçeci ve partililer hazır bulundu.

Bakan Nebati, daha sonra Kalealtı civarındaki esnafı ziyaret etti.

Nebati: 239 milyar lira vergi gelirinden vazgeçiyoruz

 

Bakan Nebati'den kritik swap açıklaması

 

Nebati: Hazine nakit dengesi 149,2 milyar TL fazla verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (29)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz13 Haziran 2022 07:52

    Ali Taş; konu enflasyon. Yine vatan, millet, şehit istismarına sarılmışsın, bırak bu edebiyatı. Sizin bu kafa politikanız garibanın evine daha çok yıllar şehit ateşi düşürür. Yoksa sana istismar alanı kalmaz.

  • Mucise Reis ;)12 Haziran 2022 22:14

    Türkiye nin partiye ihtiyacı yok, Türkiye partileri kuran güçtür. Partiler ise ülkeye muhtaç, ülkemiz hiç bir partiye muhtaç değildir.... MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KUVVET DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANDA mevcuttur, onun bunun partisinde değil :D  Bu ülkeyi küçük ve aciz gösterip, parti kadar ufaltanlar vatan dostu değil, menfaatçi tiplerdir... 

  • Mucise Reis ;)12 Haziran 2022 22:12

    Bu millet gereğini yapacaktır . Demokratik haklarına sonuna kadar sahip çıkacaktır. Kimseye de oy hakkını bu millet yedirmez. Çocuğunun rıskını da yedirmez, kendini onun bunun siyasi partinine mezede etmez. Millet tokatı atınca kaçacak ülke arayacak kimileri...  Parti önündeki kaptan su içen kedicikler, köpecikler boşuna miyavlayıp havlamayın. Alın teri dökerek helal para peşinden koşun. Asalaklardan çok çekti millet... korkmayın 12 saat çalışır alın teri döker helal kazanır, 4250 tl ile sizlerde geçinebilirsiniz. Kimse aç değil bu ülkede kalmaz :D  

  • Ali Taş12 Haziran 2022 19:54

    Enflasyon düşmez belki ama vatan da düşmez.Şehide şehit diyemeyen yaşamanı yitirdi diyen pkk ya kolkanat germiş sol mualefet bilsin ki biz çok sabırlıyız

  • Mucise Reis ;)12 Haziran 2022 22:13

    Kelle diyenleri mi kasdediyorsun ? . 

  • Bektaşi12 Haziran 2022 20:14

    İmzaladım

  • Kamil 12 Haziran 2022 19:42

    Zamanında parasal genişlemeyi programlı ve ülke yararına yatırımlara yapsaydiniz şu an bizde %20 civarında enflasyon olurdu ama siz betonda beton başka birşey bilmeden yapıp durdunuz. Birde ne kadar göçmen varsa toplayıp durdunuz ülkeye... Neyse ki zamanınız az kaldı ve bu ülke artık daha mantıklı yatırımlarla büyüyecek...

  • enflasyonın tek sebeb chp zıhnıyetıdır.12 Haziran 2022 19:15

    muhalefetin değişme zamanı geldi..2023 chp den kurtulma zamanı.

  • stand dap12 Haziran 2022 19:14

    Hayaller paris gercekler bagcilar.

  • azmi12 Haziran 2022 17:43

    Sayı Bakan , enflasyonu düşüreceğiz demekle başlıyorsa gerisi hikaye

  • Mutsuz insan12 Haziran 2022 14:35

    Bakan konuştukça fiyatlar daha da yükseliyor, tuvalet kağıdı 110,120 ,130 TL, ne yapsın millet tuvalete gitmesin mi

  • Batık borsacı 12 Haziran 2022 14:22

    Şöyle bir 6 ay daha uyusak enflasyon düşer mi sayın bakan?

  • Veli20 Haziran 2022 10:45

    Bir 6 ay uyuyun dedi. Uyuduk ve uyandık.Alım gücümüz daha çok düşmüş ve söylemlerin gerçekleşmediğini gördük. Bilemedim hala sözlerine inanan kaldı mı? Milletten ziyade bu enflasyon gösteriyor ki piyasa hiçbir sözünüze inanmıyor. Piyasayı yönlendirende kendileri ne tuhaf bir durum.

  • Eşref Baki12 Haziran 2022 12:58

    Herşey yapılıyor Yanlız Türkiye düşmanı aidiyetsizlerle uğraşmak ayrı bir çaba istiyor Böyle bir dönemde bile düşmanca çabalar ayyuka çıkmış halde Allah iktitidar uğruna milletin ekmeyi ile oynayanları helak etstsin inşallah

  • Mutsuz insan12 Haziran 2022 14:37

    Kim oynuyor Eşref Bey iktidar uğruna sizin ekmeginizle açıklar mısınız, siz ekmek yerken biz taş mı yiyoruz?

  • Mucise Reis ;)12 Haziran 2022 08:39

    hiç bir mücadele ve müdahale göremiyorum :D  .. Eğer yapıyoruz diyorlarsa da, ne mazot, ne ev kiraları, ne asgari ücretli, ne sosyal ektiviteler, ne ulaşım, vb. vb. hiç bir alanda varlık göremiyorum. kurumu kapatsalarda aynı, kapatmasalarda aynı  USD Allah emanet... Hatta koltuk boşalsa bence hemen usd gevşer, yaaa  global sisteme dönecekler galba, ekonomi toparlanacak galiba diye... Daha öncede bunu yaşadık. boş koltuk, ekonomik global program mesajı verince usd gevşemişti... Zaten ekonomiyi gerenler garip müdehalelerin yansıması...

  • xyz12 Haziran 2022 08:02

    Hani enflasyon,yoktu hayat pahalılığì vardı. Sn. Nebati olmayan şeyin mücadelesini mi verecek? Bunların birbirinden haberi yok. Bizimle oynuyorlar.

  • Agah var12 Haziran 2022 00:29

    İnanan kimse yok sizler dahil

  • Hop12 Haziran 2022 00:15

    Guvenmiyorum ....inanmiyorum...neden mi hergun zam geliyor bunlarin yaptigi teksey gulmek

  • azılı solcu12 Haziran 2022 00:03

    muhalif bir yurttaş olarak enflasyonla mucadeleyi desteklemiyorum.enflasyon böyle devam etsin ki muhalefet olarak biz solcular ve millet ittifakı kazansın.enflasyon duşerse bundan cumhur ittifakı kazanır millet ittifakı olarak kaybederiz.o yuzden enflasyonun duşmesine karşıyım.her şey guzel olucak zafer solcuların olucak.

  • mertcan11 Haziran 2022 23:07

    kim inanır size...

  • Ahmet Özbir11 Haziran 2022 23:03

    Osmanlı da boşuna çökmemişti. beceriksizliklerini saklamak için yalan rakamlar uydurmuş, sonra da o yalan rakamlara inanıp savaşa girmişlerdi. sonra geride ne devlet kaldı ne de taht. bunlar da öyle

  • reserpin 11 Haziran 2022 22:45

    Sayın bakan boşuna anlatmayın. Bu masallara kimse inanmıyor. Halk yaşadığını bilir. Ben sizlere hakkimi helal etmiyorum.neden mi ? Tüik gerçek enflasyonu vermiyor. Biz ona göre zam alan insanlarız. Allah korkunuz yok mu sizin ? Rakamlarla faiz ve enflasyonun düştüğü nerde görülmüş? Allahın izniyle 2023 de kurtulacagiz sizden inşallah.

  • Levent Kırca11 Haziran 2022 21:42

    kendisini görünce bu adam gerçek mi yoksa Levent Kırca skeci mi diye düşünmeden edemiyorum artık

  • Vatandas11 Haziran 2022 21:41

    Ekonomiyi sıra gecelerindemi öğrendiniz boş vaadler leyleğin ömrü lakla gecermis

  • kamera11 Haziran 2022 21:36

    kamera sakasi

  • Nuri11 Haziran 2022 21:35

    Artık inanan var mı.

  • Bik11 Haziran 2022 21:01

    İflas risk primi CDS 827 olmuş, dış borçlarını dolar bazlı çift haneli faizle döndüren bir ülke olduk, 2022 ekonomik krizi Türk halkını yoksullaştırmaya devam edecek.

  • Kürşad11 Haziran 2022 20:35

    Kızılay maden suyu zammında en önde koşuyor, diğerlerini de peşinden sürüklüyor. Bir senede fiyatını üçe katladı, hangi gerekçeyle, hangi girdisinin fiyatı üçe katladı. Niye dmo gibi türkşeker gibi çaykur gibi diğer maden sucularını terbiye etmiyor, hizaya getirmiyor.