E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem5 milyon Alman'ın tatil tercihi Türkiye---

5 milyon Alman'ın tatil tercihi Türkiye

5 milyon Alman'ın tatil tercihi Türkiye
15 Mayıs 2022 - 10:00 borsagundem.com

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere farklı ülkelerden orta yaş ve üzeri turistin Türkiye'deki destinasyonları tercih ettiğini söyledi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Almanya'dan 5 milyonun üzerinde ziyaretçi gelmesini bekliyoruz" dedi. Burcu Şen'in Sabah'taki haberine göre başta Avrupa ülkeleri olmak üzere farklı ülkelerden orta yaş ve üzeri turistin Türkiye'deki destinasyonları tercih ettiğini söyleyen Bağlıkaya, Alman Bağımsız Serbest Seyahat Acentaları Birliği'nin (VUSR) tatil satışlarının Alman devleti tarafından sübvanse edilmesi talebinin karşılanması durumunda orta yaş üzeri kesimin tatil ve seyahat hareketlerinin hızlanmasını beklediklerini kaydetti.

3. Yaş Turizmi ile ilgili bilgi veren Bağlıkaya, "Orta yaş üzeri kesimin tatil ve seyahat hareketleri zaten önemli bir turizm segmenti konumunda. Almanya, yaşlı ve emekli sayısının yüksek olduğu ülkeler arasında ilk sıralarda. Ülkede emeklilik maaşı alan kişilerin sayısı 26 milyona yaklaşıyor" ifadelerini kullandı.

TURİZMDEKİ HARCAMALARIN ÖNEMİ

Almanya gibi gelişmiş ülkelerdeki emekli maaşları üzerinden oluşan çok ciddi bir ekonomik büyüklüğün olduğunu vurgulan Bağlıkaya, "Gelişmiş ülkelerdeki insanların turizmdeki harcamaları önemli bir potansiyel oluşturuyor. 3. yaş grubundaki turistlerin ülkemize çekilmesi özellikle kış döneminde atıl kalan tesislerin faal halde tutulması turizmin 12 aya yayılması açısından da önemli" dedi. Bağlıkaya, Almanya'nın turizmde uzun yıllar birinci ana pazar olarak büyük öneme sahip olduğuna dikkat çekti.

Antalya'da turizm sezonundan beklentiler yüksek

Rize Artvin Havalimanı hizmete açıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yalnızkurt 16 Mayıs 2022 21:15

    Firuz sonunda ininden çıktı, aylardır ortalarda görünmeyen türsab başkancığı, turist geliyor denince tilkinin ininden çıktığı gibi ortaya atıldı hayırdır inşallah Firuz, dışarıda asılı peynir i gördün😂😂😂😂

  • manyak herif15 Mayıs 2022 23:59

    bu kadar ucuz bir ulkeye herkez gelir.bodrum kasabasında bir lahmacun 1000 tl.,kuçuk su 150 tl.simit 75 tl.bir çorba 200 tl.olursa kim gelmez ki.fiyatların biraz yukarı çekilmesi lazım ki esnaf yurttaşlarımız da para kazansın.

  • hoca15 Mayıs 2022 14:32

    her sene olduğu gibi günahın başkenti türkiye

  • Alp15 Mayıs 2022 12:06

    Aman gelmesinler. Turist geldikçe fiyatlar artıyor. Memleketin sefasını yabancılar sürüyor.

  • Bayram AKINCI15 Mayıs 2022 14:27

    ozaman git tarım yap çamur güzel değil tabi illaki ucuza iphone alıp mersedesi starbucks ın önüne park edip tabletten netflix seyredecem dediniz böyle oldu..

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ15 Mayıs 2022 11:45

    iki sene gelmediler döviz patladı keşde yüzlece misli gelseler.

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 11:37

    1 aylık maaşları 30 bin tl yapıyor. Bir aile harcamalarını 1 ay ulkesınde kredi kart ile yapsa, 1 ay kredi çekse gelse Türkiye de günde bin tl harcama kapasitesi ile tatil yapar. Çok da lüks tatil yapar. Keşke güzelliklerimize gelme nedenleri ucuzluk olmasa idi. Güneş yüzü görmeyen avrupa tatilcileri ülkemizde kral ve kraliçe olur. Birazda çok üzücü. Sömürüldüğümüzü bilemek. ucuz ucuz... Bizim Türk milleti ne zaman hangi ülkeye tatile kaç yılında gidecek ???

  • VS15 Mayıs 2022 11:09

    çok lazımdılar 10 kuruş ödeyip geberene kadar yiyip içiyorlar

  • ZELİHA KARAKAŞLI15 Mayıs 2022 11:46

    paran var ise dünya daki istediğin ülkeye gidebilirsin.

  • reserpin 15 Mayıs 2022 10:44

    Gelsinler tabi. Böyle ucuz tatil nerde bulacaklar. 1 euro 16 tl.senin vatandaşın tatil yapabiliyor mu ? Ayın sonunu zor getiriyor. Emeklin asgari ücretlin yarı ac yarı tok. Bu duruma getiren siyasilere hakkımı helal etmiyorum. Haram zıkkım olsun. 2023 kurtulma yılı olacak Allahın izniyle.

  • Alamanya15 Mayıs 2022 10:15

    Gurbetçileri de sayıyorsunuz.🤣