E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBrezilya’nın notu 'çöp' seviyesine indirildi---

Brezilya’nın notu 'çöp' seviyesine indirildi

Brezilya’nın notu 'çöp' seviyesine indirildi
25 Şubat 2016 - 00:16 borsagundem.com

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Brezilya’nın tahvil notunu 2 basamak birden indirerek “Baa3”ten “Ba2” seviyesine çektiğini duyurdu

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s'den yapılan açıklamada, Brezilya’nın tahvil notunun “Ba2”ye çekildiği, ülkenin not görünümünün ise “negatife” çevrildiği belirtildi. Moody’s bu not eylemi ile birlikte Brezilya’nın tahvil notu finans piyasalarında “çöp” olarak tanımlanan seviyeye düşmüş oldu.

Açıklamada, Brezilya’nın kamu borcunun üç yıl içerisinde gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 80’i seviyesine ulaşabileceği belirtilirken, mevcut politik dinamiklerin, otoritelerin mali konsolidasyon çabalarını zora sokabileceği kaydedildi.

Brezilya’nın mali ölçütlerinin geçen yıl ağustos ayında ülkenin kredi notunun “Baa3” ve görünümünün “durağan” olarak belirtildiği dönemden bu yana büyük ölçüde bozulduğuna dikkat çekilen açıklamada, önümüzdeki üç yıl boyunca mali ölçütlerde bozulmanın devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika25 Şubat 2016 00:53

    Döviz rezervi, Rusya gibi 300 milyar doları aşkın olmasına rağmen petrol,demir-çelik,alüminyum fiyatlarındaki düşüş ekonomisinde derin yara açmıştır.

  • KARTALAĞABEYLİ25 Şubat 2016 00:46

    HEE BUARADA BU ÜLKENİN SERMAYE AKIŞLARINI YURTDIŞINA ENTEKRE EDEMEZLER.ZATEN EDİLDİ...:)).....AMA NASIL..?.ÇALIŞ BAŞKAN ÇALIŞ.BELKİ BİLGİN VE TECRÜBEN YETER.ARA TRENT TAM 4 YIL OLDU...ANA TRENT OLDU YANİ

  • KARTALAĞABEYLİ25 Şubat 2016 00:43

    HADİ SİZLERE KOLAY GELSİN BENİM ÜLKENİN SÖMÜRÜ POLİTİKALARINI TAKİP ETMEKDEN DAHA ÖNEMLİ İŞLERİM VAR BUDA SON YORUMUM OLSUN FAZLA KAFA TİKTİK GALİBA ,,,LEN ADMİN SENDE KENDİNE İYİ BAK.KUSURA BAKMA HEMİ..BAŞARILAR.KOLAY GELSİN....BOL KAZANÇLAR..

  • KARTALAĞABEYLİ25 Şubat 2016 00:40

    NASIL ANLADIM DERSENİZ BEN HAYATIMDA BUKADAR GÜZEL KENDİ ÜLKESİNİN SERMAYE ARAÇLARINI YURTDIŞINA ENTEKRE EDEN VE SONRASINDA YURTİİ VATANDAŞLARINI VE ÜLKENİN MİLLİ DEĞERLERİNİ SÖMÜREN SİYASİ YÖNETİM VE İLİŞKİLERİNİN OLDUĞU BIR SÖMÜRÜ PARA AKI YOK

  • KARTALAĞABEYLİ25 Şubat 2016 00:38

    HEE BU ÜLKEDE KENDİNİ TEKNİK ANALİZCİ VE EKONOMİST SANAN BİRİSİ HERDAİM BREZİLYA BORSASINI BAZ ALIP İŞLEM YAPIYORDU.ULENN BU MİLLET SENİN AKLINA UYMUŞ OLSAYDI ŞUAN TÜRKİYE EKONOMİSİ VE KREDİ NOTU AYNI BREZİLYA NINKİ GİBİ ÇÖP OLMUŞDU.GERCİ TC NİNKİ DE UZUN VADEDE ŞÜPHELİ AMA BU SEFER KREDİ NOTU YÜKSELECEK