E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsaya sanayi üretimi yön verecek---

Borsaya sanayi üretimi yön verecek

Borsaya sanayi üretimi yön verecek
08 Ocak 2014 - 08:50 borsagundem.com

68.000 desteği üzerinde kapanan endeksin bu seviyenin üzerinde tutunmaya devam etmesi 70.000 direncine doğru bir toparlanma hareketi getirebilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:

"Endeks bir miktar alım ile yükselişini sürdürdü…
BİST 100 endeksi hafta başında 67.283 – 68.949 seviyeleri arasında işlem görmüş ve günü yüzde 0,85’lik değer kazancı ile 68.598 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 1,29 değer kazanırken, sanayi endeksi günü yatay kapatmıştır.
ABD tarafında dış ticaret açığı verisi yüzde 13’lük bir azalma ile beklentilerden iyi gelmiştir. Dış ticaret açığı Ekim 2009’dan bu yana en düşük seviyesine inmiştir. ABD endekslerinin gelen iyi veriden destek aldığını gördük. Euro Bölgesi’nde ise Euro Bölgesi enflasyonu beklentilere paralel gerçekleşmiştir. Almanya tarafında ise işsizlik değişimi beklentilerden oldukça iyi gelerek Avrupa borsalarının yükselmesine destek olmuştur. Bunun dışında Almanya işsizlik oranı beklenti olan yüzde 6,9’a paralel gelmiştir. Asya borsalarının uzun süreli düşüşlerden sonra bu sabah itibarıyla bir miktar toparlandığını gözlemliyoruz. Gelişmekte olan ülke borsalarında da küçük değişimlerle hafif artıda veya yatay seyirler gözlemleniyor.
Yurtiçinde ise hafta başında gelen alışlar dün de bir miktar devam etti. Yurtiçinde siyasi tansiyonun eskisi kadar yüksek olmayışı, USDTRY tarafında geri çekilmelerin gelmesi ile beraber endeksin bir miktar alıcılı olduğunu gördük.
Bugün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam değişimi verisi izlenecektir. ADP tarım dışı istihdam değişimi 200 bin olarak beklenmektedir. Verinin 200 binden yüksek, özellikle 215 binden yüksek gelmesi durumunda piyasalarda sert hareketlenmeler, BİST 100’de de aşağı hareketlenmeler görebiliriz. 200 binden düşük gelecek veriler ise destekleyici olacaktır. FOMC toplantı tutanaklarında ise FOMC üyelerinin parasal genişlemenin azaltılması ile ilgili zaman ve miktar bazlı görüşleri dikkatle izlenecektir.
Euro Bölgesi’nde ise perakende satışlar verisi, işsizlik oranı ile beraber Almanya fabrika siparişleri verisi piyasaların takibinde olacaktır. Yurtiçinde ise sanayi üretimi verisi takip edilecektir. Sanayi üretiminde beklenti yıllık bazda yüzde 4,1 artış olacağı yönündedir. Beklenti üzerinde gelebilecek bir veri ile endekste alımlar hızlanabilir.
Teknik açıdan 68.000 desteği üzerinde kapanan endeksin bu seviyenin üzerinde tutunmaya devam etmesi 70.000 direncine doğru bir toparlanma hareketi getirebilir. 68.000 desteğinin aşağısına sarkılması ise ilk aşamada 67.400 desteğine  bu seviyenin de kırılması ile beraber 66.000 desteğine doğru bir gevşeme görebiliriz. 70.000 psikolojik seviyesinin üzerindeki tutunmalar ile beraber endeksin toparlanma gücü artabilir.
Endekste takip edilmesi gereken direnç seviyeleri 70.000/72.500/74.000  destek seviyeleri 68.000/67.400/66.000 olacaktır."
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)