E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaların bir sonraki rallisi öncesinde düşüş bekleniyor---

Borsaların bir sonraki rallisi öncesinde düşüş bekleniyor

Borsaların bir sonraki rallisi öncesinde düşüş bekleniyor
04 Mayıs 2020 - 14:13 borsagundem.com

Nisan ayındaki ralliyi kaçıran yatırımcılar için ikinci fırsat geliyor olabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları yükselmesine rağmen borsalardaki düşük işlem hacmi yatırımcıların Mart ayında yara aldığını ve tekrardan borsaya girmeye korktuğunu gösteriyor.

S&P 500 endeksinin borsa yatırım fonunun işlem hacmi, borsalarda keskin satışlar yaşandığında yükselirken yükselişe geçtiğinde düştü.

Bu durum yatırımcıların kötü zamanlarda satış eğiliminde olduğunun ve iyi zamanlarda ise satın alma konusundaki isteksizlik davrandığının bir kanıtıdır.

Ne yazık ki çoğu yatırımcı Nisan ayındaki borsaların rallisine katılmadı. Bu durum son birkaç gün içerisinde değişmiş olabilir. Bazı yatırımcılar borsalara geri dönmek için hevesli dursa da geç kalmış olabilirler mi?

S&P 500 endeksi Marketwatch’a göre zaten hedefi olan 3000 puana yaklaştı. S&P 500 endeksinin borsa yatırım fonunun grafiğine bakıldığında ise kama deseni (Wedge pattern) fiyatların düşeceğini göstermekte.

Bu durum S&P 500 endeksinin 2.450 seviyesine kadar düşmesine sebep olabilir. Hisse senedi fiyatlarındaki aşağı yönlü hareket sonrası alımlar ise hız kazanacağından dolayı fiyatlandırmalar eski seviyesine tekrar gelecek.

ABD Merkez Bankası FED, borsalara benzeri görülmemiş bir şekilde likidite pompalamakta. S&P 500 endeksi 2.890 puanın üzerinde kalmayı başarabilirse ya da yukarıda bahsettiğimiz gibi düşüş sonrası toparlarsa FED desteğiyle ralli yapabilir.

Nisan ayındaki ralli borsaları çok hızlı bir şekilde çok ileri götürdü ve yatırımcıların birçoğu bu fırsatı kaçırdı. Şimdi ise daha düşük fiyatlara satın alma fırsatı gelebilir.

Ekonomi zorlanırken borsa nasıl yükseliyor?

Avrupa borsaları haftaya sert düşüşle başladı

Fed tahvil alımında frene bastı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bozkurt05 Mayıs 2020 11:44

    Biraz piyasa takip edin.6 trilyon dolar başıboş para var şu an bu paralar nereye gidecek sanıyorsunuz,tarihin en kötü krizinden bahsediliyor ama tarihin gördüğü en büyük teşvik(6 trilyon dolar) var ortada, ayrıca Fed Bosra fonları alacağını açıkladı.Adınız borsa gündem ama işiniz gücünüz kötü algı.

  • dip05 Mayıs 2020 01:33

    dunya borsalari dibi gormedi.virus duzelince borsalar duzelecek diyorlar.sanki virusten once dunyadaki ekonomik durumu iyimiydi.hayir.balon patlamak uzereydi.virus gecse bile virusun ekonomilere verdigi zarar uzun bi sure duzelmeyecek.ayrica virus gecse bile ekonomiler zaten patlakti.kotu gunler bitti.daha kotu gunler bizi bekliyor

  • MERT KAYA04 Mayıs 2020 21:34

    BORSA HİÇBİR  ZAMAN 70 YADA 80 BİN OLMAZ

  • Hercai04 Mayıs 2020 16:24

    Bence borsalar henüz en kötüyü görmedi. Sanki piyasa 98.500 lerde hiçbir şey yokmuş gibi duruyor daha. Ama global piyasaların açıkladığı imalat PMI lar hiçte iç açıcı değil ler. Ekonomik küçülmeler var bu sene sonuna kadar. Ülkelerin Ekonomik beklentileri hep küçülme yönünde ama piyasalar yukarı çıkacak demek şu ortamda baya zor bir ihtimal geliyor bana. Benim tahminime göre bizim piyasa 60.000-90.000 arası bantta bu yıl bu şekilde gidip gelir diye düşünüyorum. Öncelikle piyasaların normale dönmesi için virüs aşısının bulunması ve de tüm yasakların kaldırılması ile normale dönmeye başlar. Şu ortamda aşı ne zaman bulunur piyasalar ne zaman normale döner, kimse bilmiyor. Herşey önlemler üzerine kurulmuş durumda. Bu durumda beklemeye devam demek lazim

  • fatsali hasan04 Mayıs 2020 15:08

    gel gel acimayacak

  • Selcuk ata04 Mayıs 2020 14:43

    Ralli malli olmaz bu sefer yıllarca süründürürler bu ekonomiler zor toplanir