E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsaları kapatmak iyi bir fikir değil---

Borsaları kapatmak iyi bir fikir değil

Borsaları kapatmak iyi bir fikir değil
18 Mart 2020 - 14:40 borsagundem.com

Küresel ölcekte korona virüs etkisinde düşen borsalar virüs krizi bitene kadar kapanmayı tartışıyor. Fakat borsaların kapanması daha büyük risklere neden olabilir.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Volatilitenin bu denli yüksek olduğu zamanlarda rekor yükselişler ve açığa satışların durdurulmasıyla yatırımcılar adeta bir hız trenini idare ediyor. Borsaları tatil etmek ya da satış sürelerini kısaltmak gibi tartışmalar yapılsa da bu gibi günlerde piyasaların açık kalması çok daha önemli.

Finansal piyasalar değişken olabilir, ancak sonuçta kâr ve ekonomik büyüme, kurumsal değerlemeler ve gündemin fiyatlandırılmasına yardımcı olur. Piyasalar tıpkı ödüllendirdikleri gibi acı çekmenin de gerekli olduğu alanlar. Küresel Mali Kriz sırasında hiçbir noktada piyasalar kapalı değildi ve bankacılık sisteminin neredeyse çöktüğü sırada bile açıklardı. Yükselen hacimler ve sürekli devam eden fiyatlandırma saydamlığın oluşmasına izin verdi.

Borsaların kapatılması isteniyor

Bazı piyasalar korona virüs nedeniyle sert önlemler alıyor. Londra Metal Borsası, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana ilk kez alım satım ticaretini geçici olarak askıya alıp elektronik fiyat tespitine geçmeyi planlıyor. Asya'daki bazı küçük pazarlar, piyasa katılımcılarına göre, borsalarını kapatmada Filipinler örneğini izleyebilir. Ancak Hazine Bakanı Steven Mnuchin, çılgın fiyat dalgalanmalarına rağmen Trump yönetiminin ABD ticaretini açık tutmayı planladığını söyledi.

ABD merkezli varlık yönetimi şirketi Colombo’nun baş yatırım yetkilisi Alberto Tocchi likidite akışının devam etmesi gerektiğini ve borsaların kapanmasının büyük bir korku yaratacağını söyleyerek borsaların kapanması fikrine asla katılmadığını ifade ediyor.

 
Piyasa uzmanlarına göre Wall Street’in kapanmasının olumlu bir sonuç yaratması söz konusu olmayabilir. Bloomberg’in haberine göre 11 Eylül saldırılarından sonra 4 gün boyunca kapanan ABD borsaları yatırımcıların şoktan korunmasına yardımcı olmadı. Yeniden açılan borsalar anında %13'lük değer kaybetti ve piyasa bunu izleyen 12 ay içinde %30'luk bir düşüşe devam etti.

Wall Street'te vadeli endekslerde yön aşağı

 

Doların yükselişi durmuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emrah 19 Mart 2020 00:21

    Kumarbazlar ister borsanın kapanmasını kısada para kaybettikleri için satılmayan hisse zarar değildir ayrıca borsanın piyasanın kapanması ciddi güven kaybına sebep olur ve borsa piyasa açıldığında daha kötü durumda olur. Doğal akışında piyasalar rayına oturur zamanla fakat dışarıdan yapay yaptırımları piyasa sevmez ve piyasanın doğasına aykırıdır.

  • LANGUTİ.18 Mart 2020 23:36

    HİSSEDE A ÇIKINCA DÜŞÜNCE DEVRE KESİCİ OLİYDE , BİSTTE NEDEN %5-9 DÜŞERKEN BİST-İ KAPATMA OLMİİİ..   2 HAFTLAIK KAİP ŞUAN %50 ABEYA.. OYSAKİ O 2 YILLIK KAZNÇTI 2 HAFTADA PUF OLDİ. ÇEKEYİM BİR FİST BÖLE VERGÜLÜMCİ DANDİK BİSTİNİZE.

  • Borsaacemisi18 Mart 2020 17:27

    ENAYİ KEKLEMEK İÇİN AÇIK TUTSUNLAR BORSAYI

  • küçük yatırımcı18 Mart 2020 17:07

    maf olduk bittik acık kalması neye çare oldu.. virüs aşısı bulundu  uygulandı olumlu sonuç alındı açıklaması gelene kadar kapatılması daha güzel olurdu.belli bi fiyattan satmak isteyenlerinde hisselerini  kriz fonu korup alınabilirdi bi nebzede olsa nakit akışı sağlanabilirdi.rabbim inşalalh tez zamanda bu sıkıntılarımızı gidermemize yardım etsin

  • fafa18 Mart 2020 16:42

    Önce kapatılsaydı,bu kadar panik,bu kadar da zayiat olmazdı,ama artık geçti.Biz zengin, yerleşik ,bilinçli yatırımcısı olan bir ülke değiliz.Paniğe çabuk kapılıyoruz,belki çoğu zararına sattı,yarın kurtlar onları toplar.

  • borsaci18 Mart 2020 16:05

    agustos sonuna kadar kapatilsin tum dunya borsalari

  • HALİL KERTENKELE18 Mart 2020 15:44

    borsalar bence 1 sene kapatıllmalıdır.

  • Yorum18 Mart 2020 15:25

    Türk borsasında böyle bir kıriz kullanan patronlar var piyasada covid 19 virüsünün getirmiş oldugu satışları kullanan ve hissesini daha aşşagılara düşmesini isteyen ve saglayan patronlar var devlet bu şirketleri ipligini pazara çıkarsın liste halinde ilan etsin ve bu patronlara ceza verilsin yigit bulut cumhurbaşkanı danışmanı bu durumlarda yigit beyin ihtisas cumhurbaşkanını bilgilendirsin

  • Yorum18 Mart 2020 15:19

    Bazı hisseler 0.30 0.20 sinde işlem görüyor bir yatırımcı özellikle ky cı nasıl bu duruma dayansın Türk borsası için söylüyorum devlet belli bir noktaya kadar geçici bir süreliğine piyasadan hisse toplamalı ve kamulaştırma yapmalı