E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda Şükran Günü tatili---

Borsalarda Şükran Günü tatili

Borsalarda Şükran Günü tatili
26 Kasım 2013 - 08:08 borsagundem.com

Yılın son günleri yaklaşırken ilk Şükran Günü tatili bu Perşembe kutlanacak. Piyasalar kısa bir mola verecek

Yılın son günlerine rahat giren piyasalar ilk Şükran Günü tatilini bu perşembe kutlacak. Perşembe günü ABD borsalarında işlem olmayacak. Kısa tatil öncesi açıklanacak veriler ise piyasalar için büyük önem taşıyor. Açıklanacak veriler ülke ekonomisinin gene görünümü hakkında önemli ipuçları verecek.  ABD'de bugün, konut başlangıçları, S&P Case-Shiller Konut Fiyat Endeksi, Conferance Board Tüketici  Güven Endeksi ve  Richmond FED İmalat Endeksi açıklanacak.

VERİ TRAFİĞİ ENDİŞELENDİRİYOR
Yarın ise dayanıklı mal siparişleriİ, Chicago FED PMI Endeksi, Michigan Üniversitesi Tüketici Güven Endeksi ve haftalık işsizlik maaşı maşvuruları var. Açıklanacak olumlu verilerin FED'e 17-18 Aralık toplantısında yıllık 85 milyar dolarlık varlık alımlarını azaltma kararı alabilmesi için gerkli güveni sağlamasından endişe ediliyor. 

DOLARDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR
Bu arada, Perşembe günü ABD piyasalarının kapalı olması dolara satım yönünde müdahalesini sürdüren Merkez Bankası'nın elini güçlendirmesi bekleniyor. Uzmanlar Perşembe günü doların daha hızlı geri çekileceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hi-men26 Kasım 2013 08:48

    Parasal genişlemeden çıkış sürecinin tartışıldığı bu dönemde $ 'da düşüş beklemek ağustos ayında çöle kar yağması olasılığından daha düşük ihtimaldir ...