E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsalarda renk kırmızı---

Borsalarda renk kırmızı

Borsalarda renk kırmızı
12 Mayıs 2022 - 09:23 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD’de TÜFE rakamı yıllık bazda %8,3 olarak gerçekleşirken, genel beklentiler yıllık bazda %8,1 olarak açıklanması yönündeydi. ABD’de enflasyon 40 yılın zirvesinden gerilemesine karşın beklentilere kıyasla daha sınırlı bir gerilemenin olması enflasyon endişelerini artırdı ve risk iştahı üzerinde baskı oluşturdu. Veri sonrası ABD kısa vadeli tahvil faizlerinde yükselişler gözlenirken,
küresel çapta sıkılaşma ve büyüme kaynaklı mevcut endişeler gündemdeki yerini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – ÜFE/Çekirdek ÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de enflasyon rakamlarının beklentilere kıyasla daha az gerileme kaydetmesi enflasyon endişelerinin yeniden artış kaydetmesine neden oldu. Küresel hisse piyasalarında son dönemde mevcut risk başlıkları nedeniyle satıcılı bir fiyatlama öne çıkarken, dün akşam saatlerinde ABD borsalarında satışlar hız kazandı. BIST-100 Endeksi dün günü %1,45 oranında kayıpla 2.453,94 puandan tamamladı. ABD borsaları günü sert kayıplarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah satıcılı seyir etkisini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 15,30 – 15,31 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:55 itibariyle 15,33’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji
Uzun süredir yurtdışından pozitif ayrışan Borsa İstanbul dün negatif ayrışan taraftaydı. Bir süredir teknik göstergelerde oluşan negatif görünüm endeksin dün şubat sonu itibariyle başlayan ana yükselen trendin altında kapanış yapmasına neden oldu. Bu trend bugün 2480’de bulunuyor ve bu seviye üzerinde kapanış ihtimali oluşmadığı sürece teknik baskının devam edeceğini düşünüyoruz.
Aşağıda ise dün gün içi görülen en düşük seviye olan 2428 gün içinde önemli olacaktır. Buranın altına sarkılması gün içindeki satışların daha da sertleşmesine neden olabilir. Bu durumda 2.388 – 2.400 aralığı bir kez daha test edilebilir. Bu bölgenin altında satışlar yeni bir düşüş trendinin habercisi olacağı için yeniden alım için aceleci olunmamasının faydalı olacağını düşünüyoruz.

Enflasyon verisi sonrası piyasalarda satış baskısı sürüyor

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 12/05/2022

 

Petrol fiyatlarında yükseliş yerini düşüşe bıraktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kurt borsacı12 Mayıs 2022 20:25

    en sevdigim gunler borsanın çakıldıgı gunlerdir.kuçuk yatırımcıyı batırmak bizim işimiz.heheheeee

  • ZELİHA KARAKAŞLI12 Mayıs 2022 18:55

    keşke endeks sıfırlasa.

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 19:36

    Hiç etik değil. İnsanlar zarar etmiş olabilir. sıkıntıda olabilir. Yakışıksız. Hemde bir hanım efendiye hiç yakışmadı. 

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 15:16

    ohh miss misss Kırmızı Halıları sermişler borsamıza :D  .Gala  gecesi yapacaklar belli ki... Önce halıda yürütecekler sonra  malum...  Müşteri bekliyorlar ahaha .. karşılıksız paraların, karşılıksız basılan paraların yakımı olması devlet ekonomileri krizden çıkış için iyi.. çünkü yenilerini basabilecekler :D  sen paranı yaktırma kardeşim... Dünyada babalar park yerini bulamadı. babalar paraları park edecek sağlam güçlü alan arayışında... çalkantılar normal... Yapacak bişi yok...  Sağlamda durmak dolu yağışında hazar almamak lazım olabildiğince...

  • coşkun12 Mayıs 2022 13:47

    yandaş borsası acımadan paranızı hiç eder.

  • Azmi12 Mayıs 2022 11:58

    Mayısta sat tatile çık. Her zaman olan şey

  • Şenol12 Mayıs 2022 10:57

    Sakın dönecek sanmayın. 2.400 destek tutmaz malı verirler kalırsınız iki ay.

  • BoFa12 Mayıs 2022 11:40

    Malı vere vere basıyorlar zaten bosunamı dolandı 500 lerde orada verdiler malı hala daha veriyorlar aşağıda ki gapları almadan bir yere gideeeeemezzz onlar alınacak hedef 1600 ler.

  • Shortçu12 Mayıs 2022 10:29

    Dün sabahtan beri 250 bin geçilmez dedim short zamanı dedim. Dünya satıyor bizi kim tutabilir.

  • osman12 Mayıs 2022 13:48

    reis tutar. şimdi müjde haberi verir. bayramda evde oturun size para yok der.

  • Mucise Reis ;)12 Mayıs 2022 10:25

    çok fazla sanal para karşılıksız para var. Bu paralar yakılmak zorunda. para nereye giderse gitsin, her alan şişmiş değerde. ev, altın, varlık, fonlar, borsalar, balinalar paralarını korumak istiyor. güçlüd evletlerin tahviline bile razılar ama tahviller bile enflasyon ile paranın değerini alım gücünü koruyamayabilecek... milyar usd leri yöneten fonlar kurumlar büyük panıklı . o bakımdan global pıyasalarda aynı endişeyi surduruyor. reel uretıme gitmeyen paralar sanalda katlamalaı kazandı. peki ya şimdi? reel pıyasaya gitmek istemeyen sanal paralar nerelere gidecek ? orda burda yaka yaka gerçek değerine dönecek. sistem fazlalıkları yakacak. enflasyon desen uçuyor.. ev alsan sıcak paranın uçurdugu evler, otomobıller, herşey aynı. çok fazla para basıldı dunyaya... pozitifliğini yaşadık, negatifliğinide yaşayacağız karşılıksız usd ve diğer millet paralarının. ye iç gez yaptık bizlere kar kaldı :D