E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda korona virüs etkisi bitti mi?---

Borsalarda korona virüs etkisi bitti mi?

Borsalarda korona virüs etkisi bitti mi?
03 Eylül 2020 - 12:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri eylül ayına hızlı bir başlangıç yaptı. Analistler borsaların korona virüs sürecini atlattığını fakat bir sonraki adımın önemli olduğunu düşünüyorlar

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz hafta borsa stratejistlerinin eylül ayına ilişkin bütün karamsar öngörülerinde rağmen ABD borsaları Çarşamba gününü S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin yeni rekorlarıyla tamamladı.

Borsalardaki havanın iyimser olduğunu düşünen analistlerse Wall Street’in resesyon sürecini atlattığına inanıyor. Yatırım danışmanlığı şirketi Bespoke Investment Group’un Kurucusu Paul Hickey konuya ilişkin CNBC’ye verdiği demeçte korona virüs krizinin bittiğini fakat önümüzdeki sürecin başka senaryolara açık olduğunu belirtti. Hickey,” Ekonomik göstergelerin bir miktar aşağıda olduğu görünüyor. Ancak 1999’dan bu yana en güçlü üç aylık periyodu geçirdik. Bu nedenle şubat ayında başlayan resesyonun tüm hedefleri ve amaçlarıyla birlikte bittiğini düşünüyorum. İlerlemekse bir başka hikaye… Şu anda gördüğümüz hareketlenme erken dönem iyileşme tipindeki bir eylem” ifadelerine yer verdi.

Japonya Kovid-19 aşısını tüm vatandaşlara ücretsiz dağıtacak

JPMorgan’ın Özel Bankacılık Çapraz Varlıklar Tematik Stratejileri Birimi Başkanı Anastasia Amoroso finans sektörü hisselerinin bir sonraki dönemde değer kazanabileceğini belirtiyor. Amoroso, “Bana kalırsa finans sektörü hisseleri şu anda oldukça ilginç bir ticaret alanı. Zira son birkaç hafta içerisinde mali ortamda değişen bir şey varsa o da verim eğrisi” ifadelerini kullandı Baş Stratejist, “Verim eğrisi ciddi bir şekilde yükseldi ve aslına bakılırsa biz bu trendin yıl boyunca sürmesini tahmin ediyoruz. Yüksek nominal verimleri görebiliriz fakat enflasyonu etkileyecek ölçüde olmayacak bu da finans sektörü açısından epey destekleyici olacaktır” dedi.

Buffett ve Soros bankalardan neden vazgeçmiyor?

ABD merkezli yatırım danışmanlığı şirketi Harris Associates’in Oakmark Fonu Portföy Yöneticisi Bill Nygren bu süreçte ucuz hisselerden yararlanmanın faydalı olacağını belirtiyor. Nygren, “Bugünlerde piyasalarda fazlasıyla değer hissesi var ve S&P son dört yılda %50 oranında artış kaydetse de büyük ölçüde teknoloji şirketlerinde yoğunlaştı. Fiyat kazanç oranı (PE) yayılımında en yüksek fiyat hisseleri ile en düşük fiyat arasında muazzam bir artış 1999'da işlerin nerede olduğunu hatırlatan bir görünüm sundu. Sanayi ve tüketici tercihi şirketlerin hisselerinin dayanıklı olmadığını bununla birlikte bankalar ve diğer bazı özel durumdaki ucuz hisselerin daha iyi durumda olduğunu düşünüyoruz. Bu hisse senetlerinin büyük çoğunluğu aslına bakılırsa dört yıl önceki PE oranlarının gerisindeler” ifadelerine yer verdi.

Dolarda yeni rekor geldi, TCMB toplantısı bekleniyor

 

Fransa 100 milyar euroluk destek paketi açıkladı

 

Buffet'ın hamlelerinde yatırımcılar için önemli ipuçları var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)