E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsalarda iflas eden şirketler rallisi---

Borsalarda iflas eden şirketler rallisi

Borsalarda iflas eden şirketler rallisi
10 Haziran 2020 - 14:35 borsagundem.com

Borsalarda iflas erteleme (Chapter 11) başvurusunda bulunmuş şirketler geçen haftadan bu yana keskin bir şekilde yükseldi.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD ekonomisinin yeniden açılmasına ilişkin iyimserlikler arttıkça buna bağlı olarak büyük teknoloji hisselerin rallisi diğer şirketlerinde borsalardaki ralliye katılmasını sağlıyor. Ayrıca Mayıs’ta 8 milyon azalması beklenen istihdamın 2,5 milyon artması riskli varlıklardaki havayı daha da canlandırdı.

Societe Generale’in Baş Stratejisti Andrew Lapthorne, Mart ayından bu yana borsalardaki toparlanmaya katılmayan hisse senetlerinin bilançolarının kuvvetli gelmeye başlamasıyla güçlü bir şekilde yükseleceğini söyledi.

Whiting Petroleum, Hertz Global, J.C. Penney gibi şirketler iflas erteleme başvurusunda bulunmalarına rağmen borsaların geçtiğimiz haftaki rallisine eşlik ettiler. Bununla birlikte geçtiğimiz gün New York borsasında düzeltme yaşanırken bu hisseler de keskin bir şekilde düştü.

Hertz hisseleri ise keskin bir dönüşle iflas ettikten sonraki bütün zararlarını toparladı. Şirketin hisseleri 22 Mayıs’ta iflas erteleme başvurusu yapmadan önce 2,84 dolardan işlen görürken Pazartesi günü 5,38 doları gördü.

İflas erteleme başvurusu yapmış bir diğer şirket olan Whiting Petroleum’un hisseleri Perşembe günü 0,85 dolardan işlem görürken 2 dolara kadar yükseldi.

Şirketlerin Chapter 11 başvurusunda bulunulduktan sonra ciddi kayıplar yaşayan hisse senedi yatırımcılarının acı dolu geçmişi göz önüne alındığında, bu şirketlerin hisselerini kimin aldığı ise belirsizliğini korumakta.

Altı ay sonra bir ilk

Şirketini milyarlarca dolara sattı sadece iki hisseden aldı

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tekfenzede10 Haziran 2020 15:25

    inşallah tekfende iflas eder insanı ruh hastası eder 3 yılda 100 hğsse aldım bunun gibş anlamsız hareket edeni görmedim batık şirketler uçtu kasası para dolu hala 14 te allahından bul tekfen

  • Ahmak mısın10 Haziran 2020 21:42

    Halüsinasyon mu görüyorsun?

  • Tekfen Severler 10 Haziran 2020 20:04

    Sen hayal mi görüyorsun. Tkfen son 10 gündür sürekli yükseliyor ben 13.10 dan giriş yaptım 20 gün önce bugün hisse 15.56 kapandı. Sen ne içtin neyin kafasını yaşıyorsun. Maliyetin 20 lerde ise o senin sorunun.

  • Tekomen10 Haziran 2020 18:30

    Umarım sende batarsın onunla kurtuluruz